nva prietpraatNadat vorige week de N-VA zich van haar meest benepen kant liet zien door te dreigen met een GAS-boete in Izegem, wanneer het Vlaams Belang de leeuwenvlag voor hun lokale secretariaat niet zou verwijderen, deed de grootste partij van Vlaanderen dit afgelopen weekeinde nog eens dunnetjes over. In Schilde deed de N-VA-burgemeester enkele opmerkelijke uitspraken naar aanleiding van de Radicale Sporenherdenking van Voorpost.

Het verhaal van Izegem is er eentje om in te lijsten. Het lokale secretariaat van het Vlaamse Belang is daar gevestigd in het oud-gemeentehuis. Symbolisch is dit op zich al een voltreffer, sterker wordt het wanneer je aan de vlaggenmast die voor het gebouw staat een Vlaamse leeuwenvlag ophangt. Dit was echter buiten de N-VA bestuurscoalitie gerekend, die vond dat de vlag niet mocht opgehangen worden aan een vlaggenmast van de gemeente. Zou de vlag niet verwijderd worden, zou er een GAS-boete volgen. De reactie op dit dreigement ziet u hieronder op de foto.

nva prietpraat 2

In Schilde, waar het Heel-Nederlandse Voorpost zijn Radicale Sporenherdenking hield, was de N-VA-burgemeester ook niet mals voor de organisatie ervan. Dirk Bauwens (N-VA): “Mochten we vooraf geweten hebben dat het om Voorpost ging, hadden we dit allicht niet toegestaan.” De reden hiervoor was dat de zaal enkel gebruikt mag worden door “lokale verenigingen, politieke partijen en eventueel aan privépersonen, in uitzonderlijke omstandigheden.” Volgens Voorpost zelf is alles echter via de officiële weg aangevraagd én uiteraard goedgekeurd.

Het toont aan dat er bij de N-VA nog een erg lange weg dient afgelegd te worden eens ze geloofwaardig als vertegenwoordiger van het Vlaams-nationalisme zal aanvaard worden. Als je als N-VA-burgemeester meteen een “interventieploeg om ‘s avonds aan het dienstencentrum post te vatten” reserveert wanneer je weet dat Voorpost in de zaal zit om wat liedjes te zingen en toespraken te houden, dan ben je niet op de hoogte van wat er reilt en zeilt in de Vlaamse beweging. Dat je dan ook de nummerplaten laat noteren van alle wagens op de parking van de zaal en van de wagens met een ‘VL’ opgekleefd in de omliggende straten, is een brug te ver.

Wanneer je dreigt met GAS-boetes wanneer hét symbool van de Vlaamse beweging, de Vlaamse Leeuw, dient verwijderd te worden, dan laat je jezelf van je smalste kant zien. Maar, de woorden van Bart De Wever indachtig dat “de Vlaamse beweging zichzelf beter afschaft”, kan je deze verdwaalde ‘nationalisten’  niet kwalijk nemen dat ze tot deze acties en uitspraken over gaan. Of zoals Joris Van Hauthem het zaterdag in Schilde al zei: “We zijn voor de Amnestie-gedachte, niet waar? Laten we het vergeven.”

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

9 reacties op “N-VA en de Vlaamse Beweging: lachen of wenen?”

 1. owen koenekoop

  de NVA kan 2 kanten hebben .. 1 of ze zijn een milderen nationalistische beweging die vlaams belang ondersteunt aangezien deze alle kere nog aan de kant is geschoven door de anderen partijen en met 2 sta je sterker ..of het is een poging VB kapot te maken ;) ..

 2. demonie mireille

  nva -ers anti vlaams nationalisten???lokroep naar de macht?????Indroevig zeker voor zij die nog wel de goede zaak trouw blijven En wat op 11 juli ?,?????

 3. Dit is in elk geval duidelijke taal ! Niet vergeten…

 4. Zelf komende uit een gezin, waar grootouders en ouders zwaar getroffen werden door de repressie, is het soms hilarisch te moeten vaststellen hoe nationalistisch onze beweging is. Zowel de zogenaamde ‘harde kern’ als NV-a en anderen. Dagelijks nog worden individuen, opkomende voor hun Vlaamse identiteit, door een repressief justitieel apparaat aangepakt en onder het mom van één of ander veroordeeld. DAGELIJKS! En wat doet de zogenaamd Vlaamse Beweging hiermede: niets. Integendeel, ze laat de mensen nog vallen bij. Hoe idioot kunnen jullie eigenlijk zijn. Hier is maar één woord voor: pseudo-nationalisten, zolang maar niet aan het ‘huisje’ of andere zekerheid wordt gekomen…. Eéntje over eens over na te denken.

 5. Ik denk dat het ‘n zekere Dedecker was, maar zéker ‘n volksvertegenwoodiger van de nivea, die op zijn fb-pagina schreef “waarom geven we de Voer niet terug aan de walen, dan is alles opgelost”. Maar ‘t heeft wel niet lang op fb-pagina gestaan. Dan weet je meteen welk vlees er allemaal in de nivea-kuip zit.

 6. Ik heb Luc Vermeulen en dus ook Voorpost bedankt en ik neem geen letter terug van mijn dankbetuiging. Wat gebeurde mbt een interventie ploeg is een schande. Zijn die Vlamingen die aanwezig waren soms misdadigers ? Op het Zangfeest zijn ALLE Vlamingen welkom en zal er NOOIT een interventie ploeg zijn.

 7. Vlaamse Beweging, lachen of wenen?

  1. De vraag stellen, is ze beantwoorden beste ‘anoniem’.

Trending

%d bloggers liken dit: