geld van tcVorige week verschenen een viertal artikels op Apache.be die samen een geheel vormden onder de titel ‘Het geld van het Vlaams Belang’. De samensteller van de reeks is Tom Cochez, de man die met slaande deuren verhuisde van De Morgen naar Apache. Hij meent met zijn artikelreeks een inzicht te hebben gegeven in de interne financiële keuken van het Vlaams Belang. Dat je voor Apache moet betalen om het te kunnen lezen, laten we nog buiten beschouwing.

Na elk artikel stelde Cochez een aantal vragen aan Gerolf Annemans, de voorzitter van het Vlaams Belang. In totaal waren het elf vragen die de voorzitter diende te beantwoorden. Zoals Annemans duidelijk stelde in een algemeen antwoord, polst Cochez met deze elf vragen naar de intenties van de partij en probeert de man enkel de partij te schaden. Cochez kreeg met andere woorden geen antwoorden op zijn blijkbaar prangende vraagstellingen. Et alors, nietwaar?

Rechts Actueel wil niet onderdoen voor Apache en heeft ook een vraag voor Tom Cochez. En speciaal voor hem is het geen ongemakkelijke vraag. We hebben namelijk kunnen lezen onder elk artikel in de vierdelige reeks, dat Cochez gesubsidieerd werd door het ‘Fond Pascal Decroos voor Bijzondere Journalistiek’. Uit cijfers die Dirk Van Mechelen (Open-Vld) in februari 2013 opvroeg bij Vlaams minister Philippe Muyters (N-VA), blijkt dat het Fonds Pascal Decroos in 2012 recht had op een subsidie van 251.000 euro, waarvan het 200.800 euro effectief heeft gebruikt.

Onze vraag aan Tom Cochez is dan ook duidelijk: hoeveel van die 200.800 euro uit 2012 heeft het Fonds Pascal Decroos aan u (of Apache) gegeven om twee jaar lang in de diepste krochten van het Vlaams Belang te graven op zoek naar de beweringen die u heeft neergeschreven in ‘Het geld van het Vlaams Belang’? En werd er ook al een subsidiebedrag voorzien door het Fonds voor deze artikelreeks in 2011, zo ja, hoeveel bedroeg die subsidie in dat jaar?

Vermits het om Vlaams belastinggeld gaat, hebben wij als belastingbetalers immers het recht om deze gegevens van Tom Cochez te vernemen. We kijken al uit naar zijn eerlijk antwoord.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “Het geld van Tom Cochez”

 1. beste Bert,
  Hoeveel wordt jij betaald door de belastingsbetaler om rechts-actueel te onderhouden? Want dit gebeurt toch tijdens je werkuren als mederwerker van een politieke partij?

  1. Dat dat tijdens de werkuren zou gebeuren is gelogen. 99% van de artikels worden ‘s avonds geschreven en klaargezet om verspreid over de werkdag te verschijnen. Sommige artikels worden meteen na de feiten geschreven, om de actualiteit recht aan te doen, dat klopt, maar om te beweren dat daarom ‘op kosten van de belastingbetaler’ wordt gewerkt aan Rechts Actueel is serieus bij de haren getrokken.

   Rechts Actueel is en blijft een vrijwilligersproject dat nul komma nul subsidies van de belastingbetaler ontvangt. Laat u niets wijsmaken.

 2. Beste Bert Deckers;
  Omdat je het zo mooi vraagt: ik heb van het Fonds Pascal Decroos 5.800 euro voor dit project gekregen. Dat had je makkelijk kunnen vinden hoor. Het staat allemaal netjes op hun site. Maar alle begrip dat zoveel transparantie je wat vreemd overkomt.

  1. Tom Cochon, Zwijndrecht

   Goed gezegd , Tom !

   1. Tom Varkenszoon, Varkensdrecht

    Inderdaad !

  2. Beste Tom, NUL euro en NUL cent van de belastingbetaler zou nog te veel zijn om aan uw projecten te geven. Ze zijn immers politiek en geen journalistiek. Elke cent die van overheidswege bij u komt, is een cent waarlangs diezelfde overheid mee in het strijdperk tegen één partij treed. Vanuit deontologisch oogpunt moeten we daar vraagtekens bij plaatsen. Maarja, dat moeten we sowieso altijd al bij ‘apache’…

Trending

%d