voorpostsporenherdenking20133Het Dienstencentrum in Schilde was gisterenavond bomvol gelopen voor de jaarlijkse Radikale Sporenherdenking van Voorpost.  Meer dan 300 Vlaamsnationalisten genoten van samenzang, optredens, toespraken en filmbeelden, maar het was duidelijk dat de meesten onder hen vooral voor één ding kwamen: een eerbetoon aan Luc Vermeulen, die besloten had dat het op 70-jarige leeftijd wel eens tijd werd voor een nieuwe actieleider.

Toen voorzitter Johan Van Slambrouck de overdracht dan ook aankondigde was er geen houden meer aan.  Een minutenlang daverend applaus volgde, gepaard met een staande ovatie, terwijl het ‘Houzee’ weerklonk.  De ontroering bij zoveel veteranen van zoveel Vlaamsnationale acties doorheen het ganse land was groot.  Ook de wijze waarop Voorpost terecht de echtgenote van Luc bedankte, want ‘achter elke sterke man staat een sterke vrouw’, was indrukwekkend.

voorpostsporenhedrdenking20132

Daarna werden vele mooie woorden gesproken, maar de meest beklijvende waren toch die van Luc zelf, toen hij zich tot zijn opvolger richtte, de Gentenaar Nick Van Mieghem.  ‘ Je zal dagen kennen van grote voldoening en grote tevredenheid over een geslaagde actie of betoging.  Je zal dagen van doffe ellende kennen als een activiteit mslukt is, of helemaal anders liep dan je wilde.  Je zal aangesproken worden door mensen uit de rand van de beweging die je acties willen laten uitvoeren die je beter niet zou uitvoeren, en je zal eenzaamheid voelen bij de grote verantwoordelijkheid die je draagt om daarin de beslissingen te nemen.  Maar het belangrijkste is dat je de kracht vindt om keer op keer op zoek te gaan naar de energie om toch weer te gaan voor ons Vlaamsnationale ideaal.’

Overigens liet Luc er op zijn eigen manier geen twijfel over bestaan dat hij nu helemaal niet stopt met zijn activiteiten bij Voorpost.  ‘Ik neem afscheid bij niks’, klonk het, tot grote tevredenheid van alle aanwezigen!

voorpostsporenherdenking20131

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “Staande ovatie voor Luc Vermeulen op Voorpost-sporenherdenking”

 1. Wim De Winter

  Luc, bedankt voor al die jaren! Ik ben fier dat ik onder jou mocht dienen. Je was niet alleen een militantenleider, maar ook een kameraad en vriend waar je altijd op kon – en kan, want je bent nog niet weg! – rekenen.

  Chris, bedankt om Luc de kans te geven zich met Voorpost bezig te houden. Achter elke sterke man staat inderdaad een sterke vrouw!

  Nick, proficiat! Je hebt geen gemakkelijke taak op jou genomen, maar je kan op me rekenen! Je hebt alles in je om het goed te doen!

  Houzee!

 2. Dirk Van Dessel

  TERECHT zeer verdiend voor deze idealist !

 3. Als nationalist is luc vermeulen een man waar men trots en fier op mag zijn.
  HOUZEE.

 4. Bedank Luc voor het vertrouwen dat ik gekregen heb toen der tijd en Nick in mijn rangen gehad te hebben ,Proficiat Nick ik heb altijd in u geloofd.Zoals ik jou ken Luc is dit niet het einde je zla er zijn voor Nick
  Houzee

Trending

%d bloggers liken dit: