RobertSpencer_0Twee Amerikaanse politieke activisten krijgen van de Britse minister van Binnenlandse Zaken een verbod opgelegd om eind deze maand een mars van de English Defence League (EDL) bij te wonen.

Robert Spencer en zijn partner Pamela Geller, oprichters van ‘Stop islamisering van Amerika’ en de website ‘Jihad Watch’, worden de toegang geweigerd omdat hun aanwezigheid “niet in het publiek belang’ zou zijn.

De EDL is van plan een mars te houden op 29 juni, Dag van de Strijdkrachten, eindigend in Woolwich, in het zuid-oosten van Londen, waar de soldaat Rigby eerder deze maand werd vermoord door twee moslimnegers. Geller en Spencer wilden die bijwonen om bloemen neer te leggen.

Een woordvoerder van binnenlandse zaken zei: “We kunnen bevestigen dat Pamela Geller en Robert Spencer geweigerd zijn. We veroordelen al degenen wier gedragingen en opvattingen ingaan tegen onze gedeelde waarden en we zijn tegen extremisme in welke vorm dan ook. “

Matthew Collins van de extreem-linkse groep tegen vrije meningsuiting ‘Hope not hate’ , die campagne voerde om mevrouw Geller en Spencer te weren, zei dat de organisatie “erg blij” was met de censuur.

Hij zei: “Ze zijn hier niet om bij te dragen aan goede relaties met de gemeenschappen. Ze wilden alleen de EDL helpen om de problemen aan te wakkeren. Groot-Brittannië heeft niet meer haat nodig, zelfs niet maar voor een paar dagen.” In Groot-Brittannië verblijven intussen wel ongestoord islamitische haatpredikers, want die mogen dankzij de rechtspraak van het Europees Mensenrechtenhof in Straatsburg het land niet worden uitgezet.

EDL-leider ‘Tommy Robinson’ zei dat de Home Office-beslissing “pijnlijk” was. “Het is beschamend voor dit zogenaamde land van democratie en vrijheid van meningsuiting. Ik ben gewoon verbijsterd. Hoeveel haatpredikers leven in dit land? Het laat zien hoe er hier met twee maten en gewichten gewerkt wordt…”

De intimidatie door de Britse overheid en het Britse gerecht tegen nationalisten en islamcritici neemt daarmee verontrustende vormen aan.  Eerder werden al manifestaties van de EDL verboden of uit elkaar geknuppeld, werd de EDL-leider opgesloten, werd de BNP mee vernietigd door haatcampagnes via de staatszender BBC, en werden na de Woolwich-moord zowaar een hele reeks mensen gearresteerd die op Twitter opmerkingen over moslims hadden gemaakt die ‘kwetsend’ waren.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Robert Spencer (VS) mag Groot-Brittannië niet binnen om bloemen te leggen in Woolwich”

  1. Is dát ook onze toekomst, ik denk dat het ondertussen al vijf voor dertien is ?!

  2. Beschamend, inderdaad diep beschamend, obsceen zelfs!

Trending

%d