Niet de lamme politiekers, maar wél burgercomité kan pedo van straat houden in Venray (NL)

bennolarueBenno Larue. Eén van de bekendste pedoseksuelen in Nederland. Dit is de zwemleraar die schuldig is bevonden aan het plegen van ontucht met zevenendertig meisjes en het misbruik van nog eens drie. En dit zijn alleen de zaken die bewezen konden worden. Bewezen door (onder andere) de foto’s en filmpjes die hij van de handelingen maakte.

Na twee derde van de (te) lage straf uitgezeten te hebben werd hij vrijgelaten wegens ‘goed gedrag’. Tja er zitten dan ook geen kinderen op zijn afdeling. Er moest een plek worden gevonden in de samenleving. En waar kan dat beter dan in Venray? Om de hoek bij een zwembad die word gefrequenteerd door veel kinderen uit de omgeving en op loopafstand van een kinderrijke wijk van Venray… Natuurlijk zijn er genoeg steden en dorpen waar weinig kinderen wonen en een hoge sociale controle heerst, maar je moet het Benno ook niet te moeilijk maken natuurlijk.

De PvdA burgemeester koos voor de veiligheid van dit monster. Niet voor de veiligheid van zijn stemvee. De verkiezingen duren nog wel een tijd niet waar? Niemand werd ingelicht. Ook niet bij de locatie waar Benno geplaatst werd in afwachting van een woning. Hij werd binnengebracht in de resocialisatiewoning onder de naam ‘Hans’. Dat het Benno Larue betrof werd al snel duidelijk. Al moest hij een enkelband dragen, het weerhield hem er niet van met korte broek heen en weer te gaan lopen bij de ‘snoepwinkel’ vlakbij de Basisschool De Meulebeek in Oostrum (dorpje behorend bij Venray).

Het hele dorp klaagde, maar niemand deed er wat aan. Nou niemand… Twee jongeren uit Venray begonnen een actiecomité genaamd Venray Pedovrij. Ze lieten een pakkende folder maken en begonnen die te bussen en uit te delen op straat. Een strak geschreven, uitgebalanceerde en duidelijke persverklaring trok veel media naar het meestal zo vredige Venray.

De grootste partij in Venray, het CDA, liet niks van zich horen. Zelfs een reactie op een aantal mails was nog te veel voor deze mensen in de ivoren toren. Ere wie ere toe komt: vier kleinere partijen waaronder de PvdA en de Socialistische Partij gaven wél een reactie. Sommige waren negatief richting het comité, maar ze lieten in ieder geval iets weten.

Maar het resultaat mag er zijn! Onder druk van burgers en uit angst voor vaders die hun kinderen willen beschermen is het Benno Larue verboden nog één stap in Venray te zetten. Voor zijn plezieruitjes mag hij alleen Venlo bezoeken. Boodschappen kan hij onder begeleiding doen bij een lokale supermarkt en dan direct weer terug.

Dit werd bekomen zonder hulp vanuit de lokale politiek. Dit alles is bekend geworden door een lek op het terrein waar het resocialisatiehuis staat. Er zijn opnames gemaakt van uitspraken, gedaan tijdens een toelichting aan het personeel van dat resocialisatiehuis. Alles valt hier nog eens na te lezen.

De strijd gaat onverminderd door: de actiegroep wil dat Larue een gebiedsverbod krijgt voor plekken in Venray waar veel kinderen komen en dat de gemeente een waarschuwingsbericht op haar webstek plaatst. Verder wil de groep een onderzoek naar de kans dat Larue in zijn oude gedrag terugvalt en een meting van het draagvlak voor de komst van Larue.

2 comments

  1. er is vast nog wel een dijk die nodig opgevuld moet worden met afval. Ik heb daarvoor dan wel een idee wat te gebruiken…..

  2. Ineens kapotmaken ja, met al die kinderen hebben ze ook geen medeleven gehad.

Comments are closed.