Familie Mandela ruziet over centen, merchandising, begraafplaats, …

Nelson MandelaHet zal u niet ontgaan zijn dat het slecht gaat met de gezondheid van Nelson Mandela. De hele wereld is aan het aftellen naar het overlijden van de oud-ANC-leider. We zijn ervan overtuigd dat de ‘in memoriam’s’ al dagen klaarliggen bij de redacties van zeer veel media. Over Mandela kan dan ook veel gezegd en geschreven worden.

De man is nog niet dood, maar zijn familie is nu al zijn erfenis aan het verdelen. Er werd besproken hoe onder andere een bedrag van 1,3 miljoen zal verdeeld worden en ook hoe men de merchandising rond het ‘merk’ Mandela gaat regelen. Deze zou miljoenen kunnen opbrengen door de verkoop van boeken, t-hemdjes, koffietassen, figuurtjes, en andere prularia. Of er ook brandende autobanden verkocht gaan worden met zijn beeltenis op, werd niet bevestigd.

Ook werd er gisteren hevig geruzied onder de familieleden in verband met de plaats van het graf van Nelson Mandela. Mandla Mandela, de kleinzoon van de oud-president van Zuid-Afrika, liep weg van de familiebijeenkomst omdat hij wilt dat zijn bompa wordt begraven bij diens geboorteplek in Mvezo en de rest van de nabestaanden wil dat bompa bij zijn kinderen begraven wordt.

Desalniettemin staan de graafmachines al klaar aan het uitermate sobere en typisch Afrikaanse stulpje van Nelson Mandela in Qunu, waar dus naar alle waarschijnlijkheid ook de kinderen van Mandela zouden begraven worden.

huis mandela

Eens Mandela overleden is, zal ook Rechts Actueel sowieso de nodige toelichting geven over het politieke leven van de man. Geen politiek correcte, maar zeker ook geen leugenachtige toelichting. Gewoon de feiten zoals ze zijn.

3 comments

  1. Hij zal vervroegd overlijden door de grote ontberingen op robbeneiland, waar hij zelfs aan een traanklier moest worden geopereerd. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom hij geen traan gelaten heeft voor de slachtoffers van de moordpartijen door hem en zijn Winnie georganiseerd. Maar ja, wat kan je doen als je als “lastpost” wordt geboren ?

  2. Wanneer wordt deze stokoude neger heilig verklaard door de Paus van de Linkse Kerk ? Gaan ze hem ook in wit plaaster namaken, zwart schilderen en boven op een sossenrode offerblok zetten in de Sint Gauchistus Kerk te Linksebeek ?

Comments are closed.