Front National behaalt 46,24 % in Villeneuve-sur-Lot

Etienne Bousquet-CassagneGisteren vond de tweede ronde plaats van de tussenverkiezing in het Franse Villeneuve-sur-Lot. Twee overgebleven kandidaten streden er om een zetel in Parijs (lees hier). Een kandidaat van de UMP en eentje van het Front National. Vorige week werden de socialisten er al vlotjes uitgeknikkerd.

We zouden kunnen schrijven dat ‘zoals verwacht’ de UMP deze strijd gewonnen heeft, wat ook zo is, maar er zal toch wat afgezweet zijn op het secretariaat van deze partij. De score voor het FN was dan ook fenomenaal. De UMP-kandidaat behaalde 53,76 % van de stemmers, tegenover de 46,24 % voor Etienne Bousquet-Cassagne (FN).

Deze score is een mijlpaal in de Front National-geschiedenis. Toen Jean-Marie Le Pen in 2002 doorstootte naar de tweede ronde van de presidentsverkiezingen, kreeg hij in die tweede ronde 82 % van de kiezers tegen zich. De score van gisteren, waarbij net niet de helft werd behaald van de maximum te behalen score, is een opsteker voor de sterkste rechtsnationale en Euro-kritische partij van Europa.

We kijken reikhalzend uit naar de verkiezingen in Frankrijk in 2014!

One comment

  1. Allez, autochtoon verweer neemt daar dus toe ! Goed zo !

Comments are closed.