Anonieme beller aan ReAct-redactie: “Betoging op het Kiel? Wij zullen er ook zijn met een tegenactie!”

vzw vrije keusVorige week schreven we over De Blokkendoos (klik hier) en het vermeende kindermisbruik-schandaal dat buitensporige proporties begint aan te nemen. Vandaag vernemen we dat de aanvraag van de ‘ouders’ om te mogen betogen is ingediend bij de stad Antwerpen. Meteen kregen we bij Rechts Actueel anoniem een melding dat er een tegenactie zal plaatsvinden dezelfde dag, op dezelfde plaats.

Aanstaande woensdag van 15 tot 18 uur willen de ‘ouders’ betogen op het Antwerpse Kiel. De officiële aanvraag werd bij de lokale politie van Antwerpen ingediend door de vzw Vrije Keuze. Dat is een lidvereniging van VOEM, de Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims. Vrije Keuze vertegenwoordigt naar eigen zeggen onder meer slachtoffers van politiebrutaliteit en is vooral bekend van de betogingen naar aanleiding van het hoofddoekenverbod in het atheneum van Hoboken, een paar jaar geleden.

De aanvraag is nu in behandeling en de politie moet dus met de burgemeester beslissen of de betoging wordt toegelaten. Saskia De Coster schreef in een opiniestuk een aantal terechte zaken: “Tot nog toe heeft het parket geen enkel schuldbewijs gevonden maar dat is voor de gillende ouders aan de schoolpoort slechts een detail: je bent schuldig als een onschuldige kinderhand je aanwijst.”

En nog: “Onlangs rees de vraag of kleuters seksuele voorlichting nodig hebben. De vraag lijkt me eerder of veel ouders geen seksuele voorlichting kunnen gebruiken.” De ouders krijgen een flinke veeg uit de pan: “De luide roepers eerst de beginselen van de rechtsstaat bijbrengen en de kinderen niet in de hysterie meesleuren zou de zaak alvast flink vooruit kunnen helpen.”

En die roepers zouden woensdag weleens verrast kunnen opkijken. We kregen bij de redactie een anonieme melding dat er een tegenactie zal georganiseerd worden naar aanleiding van de betoging van vzw Vrije Keuze. “We zijn het stilaan beu dat de allochtone Antwerpenaren steeds van een vlieg een olifant maken en doorgaans gelijk krijgen van het stadsbestuur. Het sluiten van een schooltje na bedreigingen is meer dan een brug te ver. Alsof dat nog niet genoeg was wil deze dreigende meute, die duidelijk neerkijkt op ons rechtssysteem, nu ook nog de  rust in de Kielse straten gaan verstoren door de gaan betogen? Wees er maar zeker van dat ‘wij’ ook aanwezig zullen zijn voor een warm onthaal. Het is aanpassen, of opkrassen!”

De man aan de telefoon (anoniem nummer) benadrukte dat het gerecht zijn werk moet doen, alvorens er conclusies kunnen getrokken worden door wie dan ook. “En als dan toch blijkt dat er sprake is van misbruik door een lerares, dan moet het gerecht zijn werk kunnen(!) doen. Door hysterisch te roepen, geef je het gerecht geen enkele kans en speelt de publieke – allochtone – opinie voor rechter én beul! Dat hoeven we niet te pikken.”

8 comments

 1. De kop vodden gilde zal weer van hen tram maken ken een vriend die Marokkaan is en zegt dat ze in Marokko zo veel niet met een kop vod oplopen of die moslima s gekte het is allemaal om de boel op stelten te zetten ;

 2. ik word zo moe van al die aandacht voor die hoofdoeken. Als de juf fout is geweest en dat bewezen is door de politie en ze berecht is door de rechtbank dan mag je van mij een keer roepen maar al dat geneuzel vooraf begint me zo langzamerhand de strot uit te komen. Ga weg als je hier niet blij bent

 3. De 4-jarige kleuter die volgens zijn moeder het slachtoffer werd van misbruik op de kleuterschool, wordt net als zijn 2-jarige zusje al twee jaar gevolgd door Bijzondere Jeugdzorg. Dat is formeel bevestigd aan onze krant door bronnen dichtbij het onderzoek.

  Bovendien is er vóór die periode in Nederland een vonnis tegen de vrouw en haar gezin uitgesproken. De moeder in kwestie heeft de Nederlandse nationaliteit en is in 2011 zelf met het Nederlandse vonnis naar de politie in ons land gestapt, met de vraag om het te laten wijzigen. Ze werd doorverwezen naar Nederland. Mogelijk was de inhoud van dat vonnis de reden om haar dossier aan Bijzondere Jeugdzorg door te spelen.

  Lees het hele verhaal in Het Nieuwsblad van zaterdag 22 juni

 4. Als zij hoofddoekjes dragen bij de betoging, mag ik dan mijn Keltisch Kruis ook dragen ter identificatie ????

 5. Een varken of een hond aan de leiband meevoeren zal de Intifada-brigade wel doen deserteren vermits beide dieren “haram ” zijn !

  1. Liefst zwarte honden, groot of klein, speelt geen rol !!! Daar gaan ze van lopen…Heeft er iemand een hangbuikzwijn ??? Dat verkleden met een sjalleke…

 6. Indien er toch een tegenbetoging zou georganiseerd worden aan het Kiel dan heb ik daar respect en bewondering voor.Het gebeurt maar al te vaak dat moslims zelf altijd besluiten dat zij het gelijk aan hun kant hebben.Indien de Juf onschuldig is, wat ik sterk vermoed, is de schade die de moslima’s aangericht hebben onherstelbaar.En indien haar onschuld bewezen wordt door het parket dan is het wel aangewezen dat de moeder die de hysterische rellen uitlokte een fikse schadevergoeding dient te betalen aan het slachtoffer.
  Ik vrees er uit ervaring een beetje voor dat uiteindelijk de moslims zullen mogen betogen en de tegenbetogers niet.Zo is het al altijd gegaan toen de socialisten de macht hadden in Antwerpen.
  Veel succes aan de tegenbetogers waaraan ik graag zal deelnemen.

Comments are closed.