[PEILING] Op 14 oktober bezoekt koning Willem-Alexander ons land: voor of tegen?

waDe Nederlandse koning Willem-Alexander bezoekt op 14 oktober 2013 Vlaanderen. We vroegen ons af wat jullie, lezers, hiervan vinden. Geef gerust uw mening weer in de reactiemodule onderaan.

6 comments

 1. Men zou vanuit de Vlaamse beweging meer het Dietse gedachten moeten verspreiden. Mensen bewuster maken van de voordelen en ook de noodzaak. Want mocht Vlaanderen vandaag onafhankelijk worden, dan zijn we ook maar een naam zonder bevoegdheden binnen de EU dictatuur. Maar ik ben zeker geen voorstander van een Dietse monarchie. Die tijden dat zulke mensen ooit nut hebben gehad is voorbij. Ze weten niet wat bij het volk leeft, laat staan dat het hun zou interesseren. En wrm onnodig zoveel geld uitgeven? Met dit geld zou men betere dingen kunnen doen, zoals de mensen hun pensioen betaalbaar houden, armoede bij eigen volk bestrijden, geld voor onze economie terug een boost te geven ipv nieuwe belastingen te heffen of
  roerende voorheffing van 25% te heffen op mensen hun kasbons en dergelijke.

 2. Afschaffen die geld opslorpende nutteloze instelling.
  Zou men al aan een tolk gedacht hebben indien het tot een ontmoeting zou komen met Flip en Mathilleke…?

  1. Zoals de conversaties tussen koningshuizen meestal in de Franse taal gebeurt, zullen onze noorderburen wel hun beste Frans bovenhalen.

 3. Heb niet gekozen wegens geen enkele optie die ik verkies.
  Weet niet goed wat hiervan de waarde is, het gaat tenslotte om rechtoplopende spermacellen, beter te bewonderen in musea van wetenschap dan zoiets in the real world te zien.
  Alle gekheid op een stokje, er zijn nog genoeg lieden die voor zoiets intersse tonen én veel erger dan dat er zijn er talloze die een monarchie genegen zijn.
  Deze laaste soort heeft mijn inziens op school (letterlijk) niet bij de les geweest.

 4. Spreekt voor zich dat iedere nationalist weet dat ten gronde het gaat om de Nederlandse zaak. Hoewel ik mij de vraag stel, net zoals Karel Dillen zaliger, of het wel dit noordelijke Nederland, met haar nog veel ergere verloedering dan hier, is wat we willen? Hetzelfde is geldig voor het koningshuis aldaar, dat, zoals geweten wel heel ver staat is van onze nationale volksheld Willem De Zwijger.

  Er zijn dus redenen te over dat ik liever niet heb dat Rijks-Nederland een koning heeft, en dat die koning een bezoek brengt aan onze Zuidelijke Nederlanden.

  Bijvoorbeeld:

  – Het bezoek zal volop onderdeel uitmaken van de volop aan de gang zijnde grootschalige Belgicistische en royalistische recuperatie. Ik verwijs hierbij graag naar de stukken van Van Camp en Willem de prater in’t Pallieterke.

  – Het bezoek kadert niet in de vereniging van wat altijd al samen hoorde te zijn, en, maak U geen illusies, Willem-Alexander zal hiervoor ook geen lans breken.

  – Ik geloof niet dat erfopvolging ooit een garantie kan zijn voor een krachtdadig en rechtvaardig geleide staat en ben aldus republikein. Het moet, en zal, altijd de beste van, en door het volk uitverkorene zijn die de leiding op zich dient te nemen.

  – Het Nederlandse koningshuis heeft zich onder Beatrix altijd van haar meest politiek-correcte kant laten kennen. De heersende linkse culturele elite vond in haar maar wat vaak een medestander.

  – Ik vrees zelfs eerder dat in een wereld waar koningshuizen in het algemeen gestaag terrein verliezen deze veel eerder steun bij elkaar zullen zoeken in naam van de monarchie dan dat het huidige Nederlandse koningshuis zal gaan handelen in naam van wiens erfenis ze zou moeten handelen: Willem van Oranje.

  Kortom, mijn mening is jammer genoeg niet consulteerbaar in bovenstaande peiling.

 5. Zowel de monarchie in België en Nederland heeft in mijn ogen afgedaan. Steviger economische en culturele banden tussen Vlaanderen en Nederland zijn in beide landen noodzakelijk.

Comments are closed.