idv5Dinsdag 18 juni sloten activisten van het Identitair Verzet de hekken van de islamitische school Ibn Ghaldoun. Deze school staat bekend om zijn fraude met financiele middelen en eindexamens. Rechts Actueel schreef hier al eerder over. De actie kreeg landelijk veel aandacht in de pers. Veel journalisten en het Identitair Verzet (ID Verzet) zelf waren op zoek naar de daders, maar konden ze niet meteen vinden. Behalve Rechts Actueel!

De actie werd uitgevoerd door drie mensen van de kersverse afdeling in Rijnmond. Wij kregen één van de drie, Jacob, aan de telefoon en stelden hem enkele vragen in verband met de actie.

idv2

RA: Iedereen praat over jullie actie. Hadden jullie dit verwacht?

Jacob: Niet dat het landelijk groots zou worden opgepikt. Het was een symbolische actie om de onvrede te uiten die leeft onder scholieren en studenten. Wij geloven in gelijke rechten, gelijke plichten. Helaas krijgt deze islamitische school meer rechten en minder plichten. Zoals leerlingen die drie keer examen mogen doen in plaats van de twee keer voor leerlingen die geen fraude plegen.

Kan je dat iets meer toe lichten?

Hekken Ibn Ghaldoun op slot door actiegroepDeze school, als je het gebouw zo nog kan noemen, heeft een immense lijst van 10 jaar wanbeleid. Financiële fraude, reisjes naar Mekka (o.a. als personeelsuitje op kosten van de belastingbetaler), een verdachte brandstichting, mensen op de loonlijst die niet op de school aanwezig zijn, een schuld van 2 miljoen euro bij o.a. de stad Rotterdam, examens die gestolen worden en ‘niemand’ die dat door heeft, enz. … Een ‘gewone’ school zou al lang gesloten zijn door de overheid, daar ben ik zeker van.

ID Verzet landelijk heeft vervolgacties opgeschort, ondanks de massale steun (78% in een peiling over dit onderwerp) voor dit soort acties tegen deze school. Waarom?

De leerlingen doen op dit moment herexamen. Al zijn wij hier tegen, wij willen de studenten van deze school geen excuus geven voor de, naar onze verwachting, slechte cijfers die hieruit voort zullen vloeien. De VWO-afdeling (Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs) stond tot 2009 bekend als zeer zwak. Sinds de diefstal van de kluissleutel behoorde deze school plots tot één van de beste op VWO-gebied. Naar ons inziens is er duidelijk een verband. Wij zijn dan ook erg benieuwd of het slagingspercentage van vorig jaar, die 100% was, wederom gehaald zal worden…

Laten jullie het hierbij, of komen er meer acties?

idvDe Staatssecretaris van Onderwijs in de Nederlandse regering, de heer Sander Dekker, geeft aan de school alleen te kunnen sluiten bij aantoonbaar wanbeleid. Ons inziens is dit de afgelopen tien jaar meer dan duidelijk geworden. Zijn onderzoek zal pas na de zomer zijn afgerond. Als het Ibn Ghaldoun college het nieuwe schooljaar ingaat, dan vinden de opgeschorte acties zeker plaats. En ditmaal zullen dit geen symbolische acties worden. Wat het wel is laten we nog even in het midden. Jullie kunnen ons daar aan houden!

Wat is voor jou en de andere actievoerders de reden om vanachter de pc vandaan te komen?

Nou. De computer is juist een reden geweest om actief te worden. Na jarenlange indoctrinatie van de media en het onderwijs kan je, als je er voor open staat, ook leren en lezen over de andere kant van deze samenleving. De kant die onderbelicht word in het onderwijs en de mainstream media. Wij zien wel de leugens en hypocrisie van de ’68 en babyboom-generaties voor ons.

Wij zien een multiculturele chaos in ons land. Wijken die compleet vervreemden, waar Nederlanders niet meer welkom zijn. Onze cultuur, onze manier van leven, onze taal, het werd allemaal ondergeschikt gemaakt. Wij verklaren de oorlog aan deze chaos! Kunnen we winnen? Misschien. Maar wij kunnen onze kinderen in ieder geval later in de ogen kijken en zeggen dat wij er alles aan gedaan hebben om het tij te keren.

Een cameraman die kwam filmen naar aanleiding van de actie van ID Verzet kreeg een 'warm' onthaal van enkele leerlingen van de geviseerde school.
Een cameraman, die kwam filmen naar aanleiding van de actie van ID Verzet, kreeg een ‘warm’ onthaal van enkele leerlingen van de geviseerde school. Enkele klappen in het aangezicht werden zijn deel… Het linkse toverwoord ‘dialoog’ wordt duidelijk niet aangeleerd in deze school.

De Identitaire Beweging is Pan-Europees. Het ID Verzet voert actie tegen Oost-Europeanen in Nederland. Is dit geen contradictie?

Wij geloven in een vergevorderde vorm van samenwerking binnen Europa. Maar samenwerking is wat anders dan iedereen maar over de grens laten komen. Nederland kampt nu al met grote problemen aangaande Oost-Europese bezoekers. In 2014 gaat er een verdrag in waardoor er vrij verkeer van mensen en goederen tussen West- en Oost-Europa mogelijk is. Dat betekent dan dat er veel economische gelukszoekers zullen afkomen.

Naar verwachting zullen ook honderdduizenden Roma, die nu in krottenwijken aldaar wonen, hier hun geluk komen beproeven. De eerste tekenen van de toekomst zagen we kort geleden al toen honderden Bulgaren naar Nederland afzakten voor een week. Ze schreven zich in, vroegen een vorm van uitkering aan bij de gemeente en vertrokken weer naar huis. De maanden daarna werd er netjes elke maand 500,- bijgeschreven op hun rekeningen. Onacceptabel voor ons. En dit is slechts één van de vele voorbeelden.

Jullie zijn Groot-Nederlands ingesteld, hebben jullie ook een werking in Vlaanderen?

idv3Wij hebben een aantal leden en een grote groep sympathisanten in Vlaanderen. Er is een keer geplakt in Antwerpen door deze mensen. Maar een volwaardige werking staat op dit moment niet op stapel. Mede doordat de Vlaamse Beweging zo heterogeen is. Als er een werking zou komen, dan zal er een Vlaamse leider moeten opstaan om de sympathisanten te bundelen. En, wat ik nu zeg is ten persoonlijke titel, bij het KVHV zitten bijvoorbeeld een aantal motiverende mannen. Jonas Naeyaert en Bo de Geyndt zijn slechts twee voorbeelden van ‘leidende’ studenten die ook gekend zijn in de conservatieve Nederlandse studentenkringen.

Wat kunnen de lezers van Rechts Actueel verwachten van ID Verzet in de nabije toekomst?

De kern van waaruit het ID Verzet begonnen is met de werking bestond uit studenten, waaronder ik zelf. Tegenwoordig hebben mensen uit alle geledingen van de samenleving zich aangemeld. Wij, studenten, hebben binnenkort vakantie en dus de handen vrij. School kan dan geen excuus meer zijn om geen actie te voeren! Prikacties zoals bij de fraude-school zijn leuk, maar het is een vluchtig contactmoment met de medeburger. Een aantal acties die nu al lopen zijn handtekeningenacties in verschillende steden. Het doel daarvan is onder meer om zittende politici te dwingen om te luisteren naar het volk. Een secundair doel is dat tijdens het ophalen van handtekeningen er contact is met de medeburger. Er is dan de mogelijkheid tot een gesprek, het uitwisselen van informatie en dergelijke.

Wat is jouw hoop?

Mijn hoop is dat mensen zelf op zoek gaan naar informatie in plaats van slaafs de Orwelliaanse media te volgen. Bekijk alles van verschillende kanten. Je kon het ook zien na onze actie in Rotterdam: veel media schieten in een reflex en proberen ons de grond in te boren. De Volkskrant (de Nederlandse de Morgen) haalt er een pseudo ‘politiek wetenschapper’ bij die zegt dat de gehele Identitaire Beweging niet bestaat in Europa. Dat het slechts een aantal internet-activisten in verschillende landen betreft. Want “hij had er nog nooit van gehoord”. Dat is dan eerder een kwalificering over zichzelf dan over de Identitairen.

Wij wensen jullie veel succes en bedankt voor het interview!

Deze boodschap is duidelijk genoeg lijkt het ons.
Deze boodschap is duidelijk genoeg lijkt het ons.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

7 reacties op “ID Verzet sluit poorten frauduleuze islamschool: ReAct had een gesprek met de actievoerders”

 1. Gweldig, eindelijk gaat er wat gebeuren.
  Ik hoop dat het niet blijft bij deze actie’s.
  Wij steunen in ieder gaval alles wat jullie willen ondernemen.
  Als ik een donatie kan doen, bericht mij.

 2. ja Janmaat had het al goed door in de jaren 80. Niets als ellende door dit soort multikultie figuren.

 3. Wat jammer dat die link naar hun FB niet meer werkt; geeft niks ik zal ze wel vinden *duim omhoog voor deze volkshelden*

 4. goede zaak waar deze mensen zich voor inzetten. Dit is een iets waar wij een voorbeeld aan mogen nemen. De politiek kijkt de andere kant op terwijl ons land en onze cultuur de afgrond instort. IDverzet heeft mijn steun

 5. 5 minuten politieke moed is niet iedereen gegeven! De jongens en meisjes van het Id Verzet zijn o.a. hier te vinden: http://www.facebook.com/identitair

Trending

%d