Vader van Jejoen vergelijkt Syriëstrijders met Oostfronters

oostfront

Het is goed mogelijk dat je wat in de war bent wanneer zoonlief naar een vreemd front trekt om er te gaan vechten in de naam van Allah. Je bent dan wat boos op hem en op de ronselaars die zoonlief fabeltjes vertelden over een rits maagden in het hiernamaals. Je kan dan naar datzelfde front reizen, op zoek naar zoonlief… en terugkeren zonder hem. Dat kan.

Wanneer de politiek vervolgens het dossier als politiekers tracht te behandelen en standpunten verkondigt die niet van de poes zijn en waarbij zoonlief weleens benadeeld kan geraken in de toekomst, wanneer hij toch liever terug frieten met stoofvlees wilt eten dan couscous met zandkorrels, dan geraak je misschien nog wat meer in de war. Ook dat kan.

Wanneer je in al die verwardheid dan plots de DDR, het fascisme, de Oostfronters en Syrië door elkaar haalt, dan maak je jezelf echter immens belachelijk. Zeker wanneer je dat op de Vlaamse openbare omroep doet. De DDR, dat was de tegenpool van het fascisme, dat was het doorgedreven socialisme, ofte het communisme. En Syrië, dat is allesbehalve het Oostfront.

Wanneer je dan tijdens al die verwarring beweert dat de Vlamingen die vochten voor God en vaderland, tegen het communisme dat het Avondland dreigde te overspoelen, nadien gewoontjes terug konden keren naar ons vlakke land, dan sla je de bal wel helemaal mis. Elke Oostfronter verloor op zijn minst zijn burgerrechten, velen werden opgehangen, geëxecuteerd, vrouwen en kinderen van werden eveneens hard aangepakt door rechtbanken en rechters die geen rechtbanken en rechters waren.

Vandaag de dag worden nog steeds mensen benadeeld omdat hun grootvaderlief in een ver verleden de kant koos van de bezetter. Sommigen onder de weinige nog levende Oostfronters hebben nog steeds hun burgerrechten niet terug. België is het enige land dat nooit amnestie heeft verleend aan de zogeheten collaborateurs van de Tweede wereldoorlog.

Beste Dimitri Bontinck, reeds negen (9) jongens die in Syrië zijn gaan strijden lopen terug rond in onze Vlaamse straten. Zonder opgepakt te worden, zonder enige vorm van vervolging. Uw zoonlief gaat misschien ook eens willen terugkeren en wanneer hij dat doet zal hem niet hetzelfde lot te wachten staan als het lot van de Oostfronters die vanuit Vlaanderen naar het barre Rusland trokken, waar op dat ogenblik de mensenrechten nog meer met de voeten werden getreden dan dat in Syrië ooit het geval zal zijn.

Dus mijnheer Bontinck, laat de verwijzingen naar geschiedenislessen voor wat ze zijn. U bakt er niets van. En het is erg voor u dat uw zoon zijn leven waagt op enkele duizenden kilometers van zijn warme bedstee, maar houd u bij de zaak. Doe niet mee aan linkse politieke spelletjes, of laat u niet voor hun verraderlijke kar spannen. Waarvoor dank!

9 comments

 1. Elke keer dat die meneer zijn wijsheid op tv mag vertellen, hangt het me de keel uit!
  Weet hij dan niet dat er Oostfronters zijn die zwaar gestraft zijn?
  Het ware best dat er niet te veel van die onthoofders zouden terugkeren!
  Nederland zentdt op omroep MAX programma’s uit waarin verteld wordt hoe men in Indonesië
  een jacht heeft gehouden op de christenen “ARCHIEF VAN TRANEN’:is dat duidelijk?

 2. tsja een beetje kennis van de geschiedenis zou beter zijn geweest.

 3. Zouden er dan “fascistische communisten” in de DDR geweest, mr Bontinck ? Het fascisme is met Mussolini jaren geleden gekapseisd en gezonken . Politiek-correcte desinformatie schrijvelaars hebben de notie opgegraven en er ter hersenspoeling met alchemistische politiek-correct gebricoleer een ANDERE begripsinhoud voor uit hun LINKER duim gezogen en ingepropt ; PoCo desinformatie “duiding” troef om één of ander politiek correct “verhaal” (PoCo-griezel sprookje dus) op te smukken ! Als PoCo’s het over een”verhaal” hebben, houdt uw zakken dan dicht want anders worden ze weeral volgeladen met PoCo-propaganda !

 4. veel wapens en prikkeldraad sturen dan is dat probleem van terug keren en dop krijgen zo opgelost

 5. De heer Bontinck zou inderdaad veel beter zijn mond houden over Oostfronters. Het waren jonge idealisten die opkwamen voor de becherming tegen de communistische slavernij van het EIGEN volk en de overleving van de Westerse cultuur, in die tijd nog sterk op het Christendom gestoeld. Had Duitsland de oorlog gewonnen, men zou nu zeker heel anders over hen spreken. Wat wil de heer Bontinck eigenlijk? De werkelijkheid, van zijn eigen zoon, die niet goed te praten is, toch goedpraten, zodat die bij zijn eventuele terugkeer met fanfare, rode loper en bloemen (en vooral met een flinke schadevergoeding vanwege de Staat, want het is natuurkijk onze en zijn schuld, niet de zijne, dat zoonlief naar Syrië is vertrokken om er te gaan moorden, roven en verkrachten en om zijn 72 maagden in ontvangst te gaan nemen) Of heeft de heer Bontinck nog meer motieven waar wij onkundig van zijn?

  Een fiere Oostfronter!

 6. Zouden Oostfronters dan ook kelen hebben overgesneden of gekoppensneld , zoals de Vlaamssprekende “jongeren”-JI-HAAT-strijders in Syrie, dat demonstreerden in dat luguber videoke ?
  Rare poging tot…vergelijking van de vader van Jeroen, heu Jejoen !

 7. Goed artikel.
  De manier waarop de Oostfronters behandeld zijn geweest bij hun terugkeer in België zijn op z’n zachts gezegd mensonterend en beschamend.
  Die mensen hebben gestreden om hun land te verdedigen tegen de dictatuur van Stalin, en daar heb ik het diepste respect en bewondering voor.
  Dat de Oostfronters nog steeds geen amnestie gekregen hebben bewijst hoe diep de haat van België zit tegenover hen.
  Ik hoop dat er ooit eerherstel zal komen voor hen…want ze verdienen dat

 8. Het zijn de rebellen die de oorzaak zijn van ellende die gesteund worden van de Arabische landen om een moslim staad van te maken Europa en Amerika gaan de terroristen een beetje helpen om hun wapens te kunnen versassen ,hoop dat Azad kan stand houden ,dan zijn de krisstenen nog veilig ,

Comments are closed.