Tussenverkiezing Frankrijk: FN gaat door, socialisten vallen af

ebfnIn het Franse Villeneuve-sur-Lot heeft het Front National bij een tussenverkiezing de socialisten uit de strijd om een parlementszetel gekieperd. Aanstaande zondag strijden de UMP en het FN verder om die zetel. Slechts 45% van de kiezers kwam opdagen, wat 10% minder is dan vorig jaar.

Etienne Bousquet-Cassagne (FN) behaalde 26% van de stemmen wat dan weer neerkomt op 11%, of 1000 stemmen meer dan de verkiezingen van vorig jaar. Dat mag toch een opmerkelijke winst genoemd worden. De kandidaat van de UMP, Jean-Louis Costes, behaalde net geen 29% van de stemmen en de grote verliezer werd Bernard Barral van de PS met amper 23,5%.

C’est fini voor de PS in Frankrijk. Hollandes populariteit is tot een dieptepunt gedaald en dat vertaalt zich in de lokale resultaten. Harlem Désir, de leidende man van de PS in deze regio, roept paniekerig de kiezers op om alsnog het Front National af te blokken. Zoals we dat verwachten van de nazaten van Stalin en Co, roepen de socialisten niet op om VOOR iemand te stemmen, maar wel TEGEN iemand.

Het Front National is uiteraard verheugd met het behaalde resultaat. De extra campagnes na de dood van de extreem-linkse geweldenaar Clément tegen al wat rechts is in Frankrijk hebben duidelijk geen vat op het politieke gebeuren. En dat is maar goed ook! Het zou oneerlijk zijn om de vele gewelddaden van extreem-links te doen opwegen tegen de enkele (toevallige) misstappen van de rechtse beweging.

Klik hieronder voor twee recente artikels over gevallen van extreem-linkse agressie en vandalisme. We dagen de linkse beweging uit om gelijkaardige feiten voor te leggen wat de rechtse beweging aangaat. Het zal geen verrassing zijn naar welke kant de wijzer van de weegschaal zal uitslaan…

FNJ: “Het linkse geweld moet stoppen!”

Aanval op een rechtse militant in Angers: stilte bij de media en de politieke klasse.

One comment

  1. Het Franse Eigen Volk wordt dus bewuster van zijn EigenVolkse identiteit !

Comments are closed.