syr11Eerder deze week trok Filip Dewinter (Vlaams Belang) naar Syrië. Socialistisch Vlaanderen was ‘not amused’ en reageerde afwijzend op het bezoek. Socialisten kijken blijkbaar liever toe vanaf de zijlijn en geven commentaar met de argumenten die ze te horen krijgen bij de media. Gisterenavond was Dewinter te gast bij Terzake om een aantal vragen over deze reis te beantwoorden. Het werd een staaltje haattelevisie zonder weerga. Het doet blijkbaar erg pijn bij de gevestigde media dat er nu ook eens een ander klokje geluid wordt over de oorlog in Syrië. Ook het feit dat Dewinter de Westerse media geheel terecht “niet objectief” noemde, zal er wel voor iets tussen zitten.

Vandaag kondigde diezelfde media echter blij aan dat Amerika “bewijzen zou hebben van het gebruik van chemische wapens door het regime van Assad“. Hallelujah! De ‘politie van de wereld’ heeft eindelijk een reden gevonden om Syrië binnen te vallen en dat net nu Assad en zijn troepen de oorlog aan het afhandelen zijn. Slechts een radicale minderheid blijft zich verzetten tegen het regime. Meer dan 90% van de bevolking zou Assad steunen. Ook wij nemen liever alles met een korrel zout, maar 90% is sowieso net iets meer dan de helft van de bevolking.

Rechts Actueel belde Dewinter op en stelde hem enkele vraagjes over zijn trip naar Syrië.

RA.: Het Amerikaanse regime zegt dat zij de ‘rebellen’ in Syrië die strijden tegen het regime van Assad ‘militaire steun gaan verlenen’. Als reden geven zij mee dat het Syrische leger chemische wapens gebruikt zou hebben. Gelooft u dit?

syr12
Een bezoek aan een militaire noodkliniek waar alle oorlogsslachtoffers uit de regio Damascus naartoe worden gebracht. Dagelijks worden hier tussen de negentig en de honderd gewonden geopereerd en verpleegd.

FDW.: Ik heb de vraag over chemische wapens, gebruikt door het Syrische leger, gesteld aan de eerste minister van Syrië en hij ontkent de aantijgingen. Hij zegt bewijzen te hebben dat anderzijds de rebellen wél chemische wapens gebruik(t)en. Hij toonde me een propagandafilmpje van de rebellen van Al- Nusra waarop te zien is hoe zij pronken met het beruchte sarin-gas waar het allemaal om te doen is.

Vanzelfsprekend kan ik niet ontkennen, noch bevestigen, dat spreekt voor zich. Maar het doet me toch allemaal sterk denken aan de zogenaamde massavernietigingswapens die Irak zou bezitten en die Amerika de aanleiding gaven om Irak binnen te vallen. Van die massavernietigingswapens heeft echter nooit iemand enige vorm van bewijs gezien.

Het zou trouwens erg dom zijn van Assad om net nu chemische wapens in te zetten. Ten eerste wordt ook zijn eigen bevolking slachtoffer van zo’n wapens, want deze maken geen onderscheid tussen voor- of tegenstanders van Assad en ten tweede voert Assad momenteel een soort van propaganda-oorlog, waarbij hij de bevolking met succes achter zich weet te winnen en waarmee hij positieve resultaten boekt. (nvdr.: Verschillende cruciale stukken van Syrië werden reeds heroverd door het Syrische leger, de oorlog kan met andere woorden snel afgelopen zijn)

syr2
Om de paar kilometer zijn er wachtposten en ‘roadblocks’ van het Syrische leger.Telkens dezelfde procedure: paspoortcontrole en controle van de wagen.

Hoe staat u tegenover de bewapening van de Syrische rebellen?

syr3
In Damascus worden regelmatig aanslagen gepleegd; er zijn schietpartijen en het front ligt enkele kilometers buiten de hoofdstad.

Een bewapening van de rebellen zal het conflict enkel maar bestendigen. Er vechten ondertussen een 7000-tal buitenlanders uit Europa mee in het Syrische conflict. Het zou erg naïef zijn van Amerika om deze jihadi’s – want dat zijn het in weze – wapens te geven. Deze wapens worden immers door deze ‘rebellen’ op termijn gebruikt tegen de Westerse wereld zelf om hun jihad, hun heilige oorlog, te voeren. Hier, op Europese bodem. Met andere woorden, door deze rebellen wapens te geven is men potentiële terroristen aan het bevoorraden.

Ik herhaal het, meer geweld in Syrië is totaal onnodig. De Westerse mogendheden moeten in de plaats van wapens te leveren het probleem oplossen. Hier en nu! Daarnaast moet ervoor gezorgd worden dat het regime van Assad gedemocratiseerd wordt en dit met de hulp van de democratische oppositie. Dat zal misschien niet simpel zijn, maar deze oorlog moet zo snel mogelijk beëindigd worden.

syr1
De belangrijkheid van ministers in Syrië is recht evenredig met de grootte en de uitstraling van het gebouw waarin hun ministerie gehuisvest is. De 1ste minister resideert in een gigantisch paleis; idem voor de minister van buitenlandse zaken. De minister van informatie – of is het propaganda? – hokt in een aftands kantoorgebouw op de 5de verdieping.

De Mediawerkgroep Syrië, een blog die dagelijks de toestand in Syrië volgt en daar vervolgens over bericht, krijgt zo goed als geen aandacht in de media hier. Waarom is dat zo denkt u?

syr11
Oorlogswonden zijn vooral schot- en granaatwonden maar toch vooral veel geamputeerde handen, voeten, armen en benen… Veelal jonge mensen, soldaten die hun hele leven gehandicapt verder moeten.

Wel kijk, de Europese media is niet objectief wanneer ze over Syrië berichten. Punt. De Europese media volgen slaafs wat de EU-landen hen opdragen. Het is niet aan ons om de kant van Assad te kiezen of de kant van de rebellen. Beiden hebben nu eenmaal bloed aan hun handen. Het is met andere woorden kiezen tussen de pest en de cholera.

Anderzijds kan men zich de vraag stellen wie de ergste is van de twee kampen. En daar is de media wel erg eenduidig over. Aan elk verhaal zijn er twee kanten en wij krijgen er in de Europese Unie duidelijk maar één te horen. Objectief is wel wat anders. Dat is ook de reden dat ikzelf met collega Vlaams volksvertegenwoordiger Frank Creyelman naar Syrië ben gereisd, om met eigen ogen de situatie te gaan bekijken.

syr9
“Umran Ahid al-Za’bi, minister van informatie, is een apart geval. De man is een vrome moslim en wijst mij onmiddellijk terecht wanneer ik hem vragen stel over de buitenlandse jihadi’s. ‘De jihad is nobel en verheven. Het gaat hier over terroristen en niet over jihadi’s’, spelt hij mij de les,” aldus Filip Dewinter.

De N-VA uit straffe taal; De Wever wil dat Syrië-strijders die terugkeren naar Antwerpen hun burgerschap wordt afgenomen en plots wil Geert Bourgeois enkele moskeeën de subsidies afnemen die gelinkt worden aan de radicale islam en het salafisme. Denkt u dat uw bezoek aan Syrië hier een aanzet toe is geweest?

Natuurlijk! Plus ook de permanente en consequente druk van het Vlaams Belang heeft een rol gespeeld. Onze partij kaart in het Vlaams Parlement al maanden de salafistische moskeeën in Vlaanderen aan. 17 van de 24 erkende moskeeën zijn aangesloten bij het Belçika Türk Islam Diyanet Vakf (BTİDV). Dit is een netwerk van overwegend soennietische moslims, die onder leiding staan van het Turkse Ministerie van Algemene Zaken.

syr5De N-VA doet nu enkele symbolische acties door subsidies af te nemen en zo voort. Maar wat haalt dat in de praktijk uit? Subsidies afnemen is niet hetzelfde als deze moskeeën sluiten. Daar ligt dan ook het verschil met het Vlaams Belang. Ook het afnemen van de identiteitskaart van iemand die is gaan vechten als huurling in Syrië en die terugkomt naar Vlaanderen is bijlange na niet genoeg. Men moet deze heren opsluiten en berechten. Zoals ik reeds zei, deze jongens zijn potentiële tijdbommen op Vlaamse bodem.

Daarenboven stel ik vast dat de N-VA de ideeën van het Vlaams Belang handig weet te recupereren. Het beleid van de N-VA wordt tegenwoordig blijkbaar volledig afgestemd op de voorstellen van het Vlaams Belang. Telkens het Vlaams Belang een situatie aanklaagt of een voorstel doet, neemt de N-VA één of andere symbolische beleidsmaatregel. Dit toont aan dat het oppositiewerk van het Vlaams Belang loont en dat onze partij op een efficiënte manier druk op de ketel weet te zetten.

syr16

Welke stappen gaat het VB verder nog ondernemen in het dossier ‘Syrië’?

syr6In eerste instantie is het onze taak om druk op de ketel te blijven zetten en om de zaken bij naam te noemen. Het Vlaams Belang moet beleidspartijen in een positie duwen waarin ze uiteindelijk moeten en zullen toegeven dat wat we zeggen de waarheid is. Vervolgens moet het beleid afgestemd worden op die bevindingen en moeten er maatregelen genomen worden. De N-VA doet nu een poging, maar laat ons hopen dat het niet bij die ene poging blijft.

Zelf zal ik proberen om nu en dan info vrij te geven, onder meer over de huurlingen uit Vlaanderen die in Syrië met de rebellen zijn gaan vechten. Ik heb het dan onder andere over het vrijgeven van de identiteiten van deze jihadi’s.

Daarnaast zullen we er op toezien dat deze teruggekeerde jihadi’s berecht worden volgens de bestaande huurlingenwetgeving. De bevolking moet ook gesensibiliseerd worden over het feit dat er in de nabije toekomst – en nu al overigens – potentiële terroristen zullen rondlopen in onze Vlaamse steden, dorpen, straten en pleinen.

syr13
Hallucinant… een ander woord is er niet voor het bezoek aan de militaire gevangenis van Damascus. Hier verblijven FSA-krijgsgevangen waaronder ook heel wat ‘internationale jihadi’s’. Na een tocht over anonieme landwegen krijgen we de kans om een achttal salafistische terroristen te spreken. Eerst kwamen de ‘gebroeders Dalton’ uit Turkmenistan aan de beurt.

Ik heb in de militaire gevangenis van Damascus enkele gesprekken gehad met jihadi’s. Wat ik daar vernomen heb is hallucinant. Ik sprak er onder andere met een zelfmoordterrorist wiens aanslag mislukt was. De ontsteking van zijn explosieven liet het afweten. Ik vroeg deze heren wat zij gingen doen wanneer ze vrijkwamen. “Hetzelfde als wat ik van plan was,” was telkens hun antwoord. “Het is immers mijn heilige plicht om dat te doen.”

Ik vroeg één van hen of hij dan geen enkele vorm van wroeging kende, aangezien hij met zijn aanslag ook vrouwen en kinderen zou doden. Daarop antwoordde hij mij: “In Damascus wonen enkel kafirs, ongelovigen, die Assad steunen. Mijn eigen jongen kinderen staan nu al klaar om als jihadi te sterven. En daar ben ik fier op!”

Lees door hier te klikken het reisverslag van Filip Dewinter.

Bekijk hieronder twee filmpjes van gesprekken die Filip Dewinter en Frank Creyelman hadden met jihadi’s in de militaire gevangenis van Damascus.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

10 reacties op “[VIDEO] Vraaggesprek met Filip Dewinter over Syrië – FDW in gesprek met zelfmoordterroristen”

 1. De uitgelokte burgeroorlog moet je van 3 invalshoeken bekijken:

  1. de strijd om invloed tussen Qatar en Saoudi-Arabië in het Midden-Oosten en het terugdringen van de invloed van Iran in die regio.
  2. lucratieve contracten voor het ‘westen’; wint Assad, dan zal het vernietigde land heropgebouwd worden door Rusland en China, winnen de ‘bevrijders’, dan gaan die lucratieve contracten naar de multinationals van de VS en zijn er ook wat kruimeltjes voor bedrijven in de EU. (‘return on investment’)
  3. Israël wil eindelijk komaf maken met het laatste Baath-regime dat hen reeds lang een doorn in het oog is en hoopt zo tegelijkertijd de macht van de Hezbollah en de invloed van Iran te breken.

  Smerige geopolitiek ten koste van de Syrische bevolking.

 2. Filip De Winter heeft fantastisch werk verricht door naar Syrië te gaan en de waarheid te verspreiden. Veel beter dan dat idiote bezoek aan israHEL.

  Het is eigenlijk best krankzinnig als je ziet hoe de media omgaat met de huidige situatie in het Midden-Oosten. Van een stel HOERnalisten gesproken…

  Maar ik heb dan ook de TV jaren geleden buiten gesmeten…. Als je de waarheid wil horen is de media wel de laatste plaats waar je moet gaan zoeken.

  Ik heb hier trouwens een afgrijselijk bericht uit Engeland: 9 buitenlanders hebben over een periode van 5 jaar 631 verkrachtingen gepleegd. De slachtoffers waren blanke MINDERJARIGE meisjes!

  http:// http://www.thegatewaypundit.com/2012/05/9-men-sentenced-for-rape-of-631-teenage-girls-over-5-years/

  Misschien kan rechts Actueel hier iets mee doen, aangezien de media waarschijnlijk zwijgt in alle talen.

 3. Dat men tegenwoordig van parlementairen meer objectieve informatie krijgt ipv journalisten, wiens vak het is, geeft serieus te denken anno 2013…

 4. Georges Pauwels

  Proficiat Filip voor het geweldige initiatief..Lieven Verstraete heeft er alles aan gedaan in terzake om je met alles tegen te spreken;Zoals gewoonlijk liet de journalist van de rode vrt je nooit uitspreken.Het is zielig dat een journalist van de vrt die werkt met ons belastingsgeld zich niet neutraal mag of kan opstellen tijdens de debatten met het VB.Soms krijg ik de indruk dat de vrt mensen van het VB uitnodigt met de bedoeling deze belachelijk te maken of de partij de beschadigingen.Natuurlijk kwam de heer Verstraeten niet aan zijn trekken want in een debat met Filip Dewinter trekt hij wel duidelijk aan het kortste eind..Goed gedaan Filip.

 5. Ik ben wel eens benieuwd hoe het de landen vergaan is, waar ze wel het regime omvergeworpen hebben o.a. Algerije, Libie… daar hoor je via de gewone media niets meer van.

  1. Net zoals de huidige situatie in Zuid-Afrika…

   Dat linkse tuig staat op de eerste rij om te vernietigen en kapot te maken. Maar zodra hun duivelse werk klaar is verdwijnen ze met de noorderzon, en zwermen richting een ander doelwit.

   Hier een typisch bericht uit Zuid-Afrika waar de HOERnalisten liever niets over horen: http://dailykenn.blogspot.be/2012/05/white-farmers-wife-murder-as-children.html

 6. De Amerikanen willen wapens geven ,het is allemaal om hun wapens te kunnen verkopen ze hebben niets anders gedaan om oorlog te voeren ,nu is de waarheid verteld dank aan Filip ;

 7. ‘Meneer De Winter, het klopt gewoon niet wat u zegt’ piepte de vrt-rat van dienst in ter zake van donderdag 13 juni, om te ‘bewijzen’ dat hun ‘reporters ter plaatse’ neutraal verslag zouden geven over de feiten in Syrië.

  De vrt baseert zich hierbij echter op 1 (ÉÉN ENKELE) korte reportage van enkele minuten om haar bewering te staven.
  Namelijk het item over de onthoofding van een bejaarde man door de zogenaamde rebellen.
  Feit is: de vrt kon niet anders dan die gruwelijke daad gedeeltelijk uitzenden: het fameuze filmpje was al een eigen leven gaan leiden op het internet (youtube).

  Alle andere reportages over Syrië worden op een partijdige manier door deze omroep in het bijzonder en de media in het algemeen eenzijdig in het voordeel van de zogenaamde rebellen gebracht.

  De Winter heeft dus wel degelijk 100% gelijk als hij dit aankaart.

  Het moest dus zijn: ‘Meneer De Winter, het klopt gewoon WEL wat u zegt’

  Journalisten horen dit natuurlijk niet graag, zeker niet die van de extreem linkse, anti-Vlaamse vrt.

  Claude Pinet

 8. Al loopt de leugen nog zo snel… De waarheid achterhaald haar wel !!! En die WAARHEID achter de schermen, is ons nu wel duidelijk gemaakt !!! Petje af Filip !!

 9. Wim De Winter

  Proficiat Filip! Goed gewerkt! Eindelijk wat tegengas in de desinformatiestroom over de oorlog in Syrië die we van de geknechte media dagelijks over ons hoofd krijgen.

Trending

%d bloggers liken dit: