Syrisch volk betaalt voor Amerikaanse schandalen

pangpangNadat de Amerikaanse regering, als enige ter wereld en daarbij de officiële onderzoeken vanuit de VN negerende, concludeerde dat het Syrische leger chemische wapens heeft gebruikt, gaan ze nu de Syrische rebellen bewapenen. Dit ondanks het feit dat het rebellen waren die buitgemaakte chemische wapens hebben ingezet. De extremisten die in de opstand actief zijn kunnen juichen. Zij kunnen nu verder kinderen onthoofden, uitgebreid verkrachten en uitgesneden harten opeten. Met openlijke Amerikaanse hulp deze keer.

Obama zit thuis in de problemen. De economie trekt niet aan, ondanks dure beloftes, zijn regime blijkt ronduit Orwelliaans te zijn, ondanks dure beloftes, en zijn zeer lauwe aanpak naar de topbankiers toe doet bij velen de wenkbrauwen fronsen. Als logische verderzetting van de Orwelliaanse staat heeft de Amerikaanse staat nu bekend gemaakt dat zij de Syrische extremisten gaan steunen. Zo kan men de aandacht afleiden van de opeenstapeling van schandalen in de VSA zelf, waarover het ook heel stil blijft in de officiële media. Dit ondanks het feit dat de overgrote meerderheid van de Syrische bevolking achter Assad staat en  de christelijke, sjiitische en alevitische minderheden door het regime van Assad beschermd worden i.t.t. de rebellen die hen gewoon afslachten. Nieuwsberichten over uitgemoorde dorpen zullen nu helaas vaker in de pers verschijnen. Al zal die er wel een draai aan geven dat het werd uitgevoerd door het Syrisch leger. Net zoals de reden van interventie: chemische wapens. Internationale inspecteurs hebben allemaal gemeld dat het duidelijk is dat er chemische wapens zijn ingezet door de rebellen. Zoals Bush “massavernietigingswapens” gebruikte om zijn interventie in Irak goed te praten, zo gebruikt Obama “chemische wapens” als reden om in Syrië in te grijpen. Maar Obama mag dat. Hij is immers de man van “Change” en “Yes We Can”. Desondanks dat zelfs zijn eigen linkse achterban in de VSA hier enorme vragen bij begint te stellen, blijft het bij de VRT en consoorten oorverdovend stil. “Speak no evil, see no evil”

We kunnen in Libië zien wat de gevolgen zijn van buitenlandse interventie. Khadaffi hield het land bij elkaar, ondertussen worden daar tribale conflicten uitgevochten, is er nog steeds geen echte regering of echt parlement, worden beslissingen afgedwongen door het geweer en worden minderheden afgeslacht. De vraag is dan ook wat de VSA als doel heeft. Momenteel kan men enkel besluiten dat de Amerikaanse buitenlandse politiek volledig de trappers kwijt is en wegens gebrek aan doel verkiest chaos aan te richten. Zolang men tegen elkaar vecht, vecht men niet tegen de Amerikaanse belangen. Dat ondertussen de Amerikaanse bondgenoten in Saoedi-Arabië en Qatar het wahabisme, de extremistische vorm van islamisme en de bron van het internet-jihadisme, zo met het geweer verspreiden, doet hen blijkbaar niets. Ook al moeten daarvoor christelijke minderheden afgeslacht worden.

In het verleden hebben de Amerikanen radicale moslims in Afghanistan tegen de Sovjets gesteund. Dat eindigde in de aanslagen op het WTC van 11 september. Daarna steunden ze Tsjetsjeense terroristen tegen de Russen. Dat eindigde in de bomaanslag op de marathon van Boston. Wat de gevolgen zijn van Amerikaanse interventie in Syrië, daar kunnen we voorlopig enkel nog naar raden. Erg menslievend zullen ze niet zijn.

Volg het nieuws over de oorlog tussen Syrië en de extremisten via MediaWerkGroep Syrië. Veel beter dan VRT, VTM of welk regulier kanaal dan ook.

2 comments

  1. Wie een hond (Syrië) wil slaan vindt alras een stok (chemische wapens). Het is toch zeer opmerkelijk dat wanneer de VS wapenleveranties hebben geroken, precies dan er “bewijzen” (sic) opduiken van het gebruik van chemische wapens door Sadat. Dat er nog betere bewijzen zijn dat de rebellen dat zeker al hebben gedaan, is voor de Amerikanen wellicht niet relevant.

Comments are closed.