Examenfraude in islamitische school in Nederland: leraars deden vrolijk mee

school ig 2Islamitische scholen in Nederland werden door de strot van de samenleving geduwd door de socialisten om hun kiesvee tevreden te houden. Vorig jaar sloot één van de twee islamitische middelbare scholen de deuren. De andere middelbare school doet al jaren stof opwaaien, het gaat om Ibn Ghaldoun te Rotterdam.

Deze school, gestart in het jaar 2000, rolt van incident naar incident. Waar andere middelbare scholen als uitje naar Bobbejaanland of de Efteling gaan, ging deze school met een klein groepje op klassetocht naar… Mekka. Dat hier grote schulden door ontstonden, ach, dat werd wel bijgelegd door de Nederlandse belastingbetaler. Op dit moment heeft de school sowieso nog een schuld van 1 miljoen euro openstaan bij de gemeente Rotterdam.

Al in 2006 bleek uit jaarlijks onderzoek van dagblad Trouw dat Ibn Ghaldoun ver onder de maat presteerde. Zo beschikte slechts een kwart van de leraren op de Rotterdamse school over de juiste bevoegdheid en beheersen veel leraren slecht het Nederlands. Ook bleven leerlingen vaak zitten en waren hun examencijfers bijzonder laag. Het bestuur kampte met vele wisselingen en er stond in het verleden personeelsleden op de loonlijst die nooit aanwezig waren.

Het was duidelijk, er moest wat gebeuren. De directeur werd vervangen en teruggezet naar de functie van leraar natuurkunde. Sinds 2011 schoten de eindexamencijfers substantieel omhoog!

Naar nu blijkt dat plots de sleutel was gestolen van de kluis waar de examens bewaard werden, door de zoon van de toenmalige directeur die nu dus les geeft in natuurkunde. Na onderzoek op de Ibn Ghaldounschool bleek dat deze examens bovengemiddeld zijn gemaakt. De leerlingen van de islamitische school moeten de bewuste examens opnieuw maken.

school ig

De linkse media spinnen nu met stukken met als strekking: “School de dupe door 3 leerlingen.” Maar er blijven toch wat stekende vragen over: zou het toeval zijn dat de gemiddelde cijfers van alle leerlingen de afgelopen jaren substantieel omhoog schoten? En: als er een kluissleutel verdwijnt, laat je dan een sleutel bijmaken zoals deze school deed, of vervang je het slot? Als de examens uit de kluis worden gehaald om uitgedeeld te worden, dan was te zien dat het zegel verbroken was, waarom is daar geen melding van gemaakt?

En de laatste prangende vraag: alle media, behalve Rechts Actueel, fixeren zich op die school waar de examens zijn verdeeld onder de leerlingen. Maar zouden de examens echt alleen onder de leerlingen van Ibn Ghaldoun zijn verdeeld? Of zouden ze ook verdeeld zijn aan vrienden op andere scholen… (nvdr.: in Nederland worden in alle scholen dezelfde examens gebruikt) De leerlingen die de afgelopen jaren hun examens hebben gehaald op die school zijn er in ieder geval goed mee weg gekomen.

Zoals u leest, genoeg vragen. Of er antwoorden op komen, zal de tijd leren. Rechts Actueel houdt een vinger aan de pols voor u. Het is in ieder geval bemoedigend te lezen dat ook deze fraude uitkwam. Na drie jaar.

BREKEND nieuws: Geenstijl brengt het nieuws dat leraren meewerkten aan fraude met de examens: “Docenten maakten afspraken met leerlingen om de resultaten van hun examens op te krikken. Een bekend trucje was om de multiple choice-opgaven met zwarte pen in te vullen, en de vragen die men niet kon beantwoorden open te laten. De docent kon dan bij het nakijken het juiste vakje zwart maken. Waarom zwart? Omdat blauwe pennen onderling nogal van kleur kunnen verschillen.

7 comments

 1. Moeten volgens de ‘moderne’ Shariawetgeving de dieven niet de handen worden afgehakt?

  1. Er zijn al vreemde invaliden genoeg ze gaan op krukken naar de controle en als invalide en als goed gekeurd zijn dan voelen ze niets meer ken er zo veel moeten niet ,gaan werken en genieten van alles OCMW /

 2. Beter is het om te focussen op de vele problemen in de Belgische samenleving, dan lossen wij onze problemen in Nederland wel op.

  Bovendien bevat dit artikel te veel feitelijke onjuistheden om allemaal te benoemen. Eigenlijk is het gewoon kolder wat deze auteur heeft geschreven. Om drie punten te benoemen: de nieuwe directeur werd in 2009 benoemd; het betrof in 2006 geen onderzoek van de Trouw maar van de onderwijsinspectie; en diezelfde onderwijsinspectie stelde in 2010 al vast dat de kwaliteit van het onderwijs flink was verbeterd.

  1. Lekker belangrijk of een directeur in 2009 of 2006 benoemd werd. Heb je ook nog iets inhoudelijks in te brengen in bijvoorbeeld het FEIT dat deze school 200.000 subsidie kreeg voor een schoolreisje naar Mekka? Nee natuurlijk niet jij focust je liever op een verkeerd jaartal…beter kan jij je linkse onmacht niet extraheren. De kwaliteit was zogenaamd “flink verbeterd” werd afgeleid naar de behaalde cijfers, toen wisten zij nog niet dat sinds 2010 de examenkluis open stond voor dit moslimgespuis.

 3. Nederlanders willen maar niet het begriop TAQQUYA aanvaarden ….zij geloven niet eens dat het in de Koran staat !! Over Multi FLAUWEKULTI gesproken !!!

  1. In België is het niet beter om de sossen aan de macht te houden ;

 4. Is dergelijke fraude halal of haram ?????

Comments are closed.