Nederland pakt (ooit) de nationaliteit af bij deelname terreurorganisatie

alnusra“Als het kalf verdronken is, dempt men de put.”  Aldus een oud Nederlands gezegde. Nederland pakt misschien, ooit, de nationaliteit af bij deelname aan een terreurorganisatie.

In het Nederlandse parlement, de Tweede Kamer, is een motie aangenomen van de liberalen waarin word gevraagd de nationaliteit af te pakken van jihadisten. Maar goed, de raderen der democratie werken langzaam. De Tweede Kamer eist dat er voor begin september, dat is dus pas over drie maanden, een plan gepresenteerd moet worden vanuit het kabinet om dit te realiseren. Dan moet de wet nog worden ingepast, er over gestemd worden en door de Eerste Kamer, de Nederlandse Senaat worden goed gekeurd.. Dan zijn we alweer een jaar verder. Het is ook mogelijk een zogenoemde noodwet door het parlement te loodsen, maar dat wordt in deze zaak niet gedaan.

De tijd(bom) tikt verder. De Jahbat al-Nusra, een aan Al-Qaida gelieerde oppositiebeweging die in Syrië strijdt, wint steeds meer aan invloed binnen het oppositieblok en op de straten van Syrië. Deze organisatie heeft de grootste aantrekkingskracht op buitenlandse strijders. Het merendeel van de honderden Belgische- en Nederlandse jihadisten vecht voor deze organisatie.

Een paar dagen terug is er een filmpje terug gevonden van 17 maart waar Nederlandse stemmen zijn terug te horen terwijl er een bejaarde man word onthoofd. De straf die blijkbaar door Jahbat al-Nusra word opgelegd als iemand een ander geloof heeft. Een journalist heeft de Arabische gedeelten vertaald: “En nu zal er volgens Allah’s wet een straf voltrokken worden tegen de rafida [een scheldwoord voor sjiiet].” Later wordt gescandeerd: “We zijn je tot dienst Aïsha!” Dit omdat sjiieten kritisch zijn over Aïsha, één van de vrouwen van Mohammed. Verder zijn ook duidelijk Nederlandstalige kreten te horen. Zo valt er ‘draai hem om, draai hem om’ te horen. Ook wordt ‘houd zijn voet vast’ gezegd, en even later ‘houd vast, iemand zijn voeten’. Allemaal in een keurig Nederlands accent.

Deze jongeren worden in Syrië getraind om andersdenkenden te vermoorden. Hoe een machinegeweer te gebruiken. Hoe je bommen in elkaar draait. Deze honderden jongeren zullen terug komen naar Nederland en Vlaanderen.

Daarom moeten alle politieke partijen nu wetgeving in elkaar draaien om deze jihadisten te weren uit onze gebieden. Want als de tijdbom ontploft in onze binnensteden kunnen politici niet verbaasd staan te kijken en zeggen: “Wir haben das nicht gewusst!?”

2 comments

  1. Komt er nooit door in NL. Deze jongeren zijn misleide schapen die alleen maar gingen helpen in Syrie en niet vechten. de vuile rechtse media maken hun zwart…….. sarcasme knop terug uit. Man man man ben benieuwd met wat voor excuses links nu weer mee aankomt.

  2. Wat een verschrikkelijke, keiharde maatregel overweegt men in Nederland! Men gaat er de Nederlandse terroristen die in Syrië aan het moorden, brandstichten, verkrachten, roven en stelen zijn de nationaliteit afnemen!. Men hoort al tot in Den Haag hun geweeklaag, seïsmografen in de Helder nemen duidelijk de trillingen waar van het beven en huiveren van dit vuil der aarde. En de maatregel zal ongemeen doeltreffend zijn: geen Nederlandse terrorist zal het nog durven enige terroristische daad te bedenken, laat staan uit te voeren! Voilà! Moet er nog zand zijn? En jullie, wees voorzichtig, lach jullie niet dood, je krom lachen is meer dan genoeg.

Comments are closed.