Pedofilie kreeg bescherming en steun van de Universiteit van Gent

pedoZeer terecht hebben de pedofilieschandalen die de Kerk teisteren, voor zware verontwaardiging gezorgd. Sommigen van diegenen die op dat vlak het luidst roepen, hebben nochtans zelf een behoorlijk groot pak boter op het hoofd.

Ten gevolge van de waanzin van mei ’68 werd immers tijdens de jaren zeventig en tachtig in heel wat progressieve middens het standpunt gehuldigd dat pedofilie een seksuele geaardheid was zoals bijvoorbeeld homofilie en dat er zeker niet repressief mocht tegen opgetreden worden. Het ging, zo werd beweerd, om zuivere liefde voor kinderen. Heel vaak werd hier bovendien aan toe gevoegd dat de kinderen dit meestal op prijs stelden.

U denkt dat ik overdrijf. Luister dan naar deze waargebeurde anekdote: in 1980 vernam ik op zekere dag dat een Nederlands toneelgezelschap in een Gentse stadszaal een stuk waarin pedofilie verdedigd werd, zou komen op voeren. De naam er van sprak boekdelen: ‘Snoepjes’. Ik was toen voorzitter van de plaatselijke Voorpostafdeling en stuurde onmiddellijk een open brief naar het stadsbestuur om met de nodige klem tegen één en ander te protesteren. Ere wie ere toekomt: Piet Van Eeckhaut, die toen de socialistische schepen van Cultuur was, reageerde binnen de kortste keren door de zaak te verbieden.

Zeer naïef dacht ik dat het gezond verstand die keer dan toch had gezegevierd. Niets was echter minder waar. Een paar dagen later mochten we vernemen dat de universiteit Gent uit protest tegen wat ‘de censuur vanwege het stadsbestuur’ werd genoemd, had toegelaten dat het stuk op de Blandijnberg zou gespeeld worden en dat al de homoverenigingen van Gent om dezelfde reden hun leden hadden gemobiliseerd om de vertoning bij te wonen…

Begrijpt u nu waarom het woord hypocrisie spontaan in mij opkomt, wanneer ik vandaag de dag bepaalde publicaties zoals bijvoorbeeld De Morgen tegen de Kerk te keer zie gaan?

Een toemaatje: we zijn uiteraard bij de vertoning aan de Blandijnberg gaan protesteren. Ik heb sindsdien nooit meer mee gemaakt dat politiemensen zo vriendelijk optraden tegen demonstranten die ze op afstand moesten houden.

7 comments

  1. Er is helemaal niets mis met pedofilie en pedoseksualiteit. Die Nederlandse toneelgenootschap stond volledig in zijn recht en had natuurlijk veel voorstanders en bewonderaars. Niet meer dan logisch.

  2. Allez, niet alleen bij ons, pedopaters van de R.K.K. maar kennelijk dus ook bij de Loge-istiekers ??????

  3. Wel wel, onze vriend Van Den Eynde slaagt er toch maar weer heel slinks in om pedofilie met homoseksualiteit te vermengen. De rechtse zakken zijn weer goed bezig.

    1. Voor de zaak Dutroux (1996) uitbarstte was het heel gewoon dat groeperingen die opkwamen voor pedofilie meeliepen in holibibetogingen. Na 1996 durven ze niet meer. Maar blijkbaar vonden de homo’s en lesbiennes van toen dat heel normaal? Of denk maar eens aan linkse vetzakken als Daniel Cohn-Bendit: vroeger frunniken aan kinderen, tegenwoordig Europees parlementslid en vriendje van Verhofstadt.

    2. Misschien per toeval, maar ik ken verscheidene mannen die naast homo, ook geïnteresseerd zijn in minderjarige jongeren(14-18j), weliswaar geen kinderen. Juist voor de Dutroux-affaire vond rode Sonia Barents het nodig, voor de VARA, pedofilie op te hemelen. Ik weet niet of onze vriend Godfried (?) tot de strekking van Sonia , Daniel of François behoort, maar ik zeker niet.

Comments are closed.