Extreem-links Antifa-militant Clément Méric overlijdt na Antifa-agressie in Parijs

antifaclementmericIn Frankrijk is een extreem-linkse militant, Clément Méric, overleden na een vechtpartij.  Volgens de gewone media was het duidelijk: het slachtoffer was ‘met boksijzers doodgeslagen door extreem-rechts’.  Wij schreven toen meteen dat dat mogelijk is, en dat daar in dat geval geen vergoelijking voor bestaat, maar dat andere informatie de zaak toch in een andere context plaatste.  Intussen is het zeker:  de man overleed toen hij met extreem-linkse vrienden op jacht ging om jongeren die het verkeerde kledingmerk dragen in elkaar te gaan slaan.

De vechtpartij speelde zich af op straat voor een privé-appartement waar kleding verkocht werd in een soort ‘private verkoop’ van het merk ‘Fred Perry’ dat geliefd is bij rechtse jongeren.  Net als vorige jaren trok een groep van een vijftal Antifa-militanten speciaal naar die plaats om amok te maken en de confrontatie met rechts te zoeken.   In Parijs worden rechtse jongeren geregeld aangevallen door Antifa-relschoppers, die recent in een rapport van Europol ook al bestempeld worden als momenteel één van de gevaarlijkste groeperingen van Europa.  De vijf Antifa’s bedreigden binnen vijf rechtse jongeren, waaronder een vrouw, en zegden dat ze hen op straat zouden afmaken, en gingen hen inderdaad buiten staan opwachten.  Buiten volgde eerst een woordenwisseling en dan een gevecht tussen de vijf linkse Antifa’s – die de eerste slagen gaven – en de rechtse jongeren, maar links trok aan het kortste eind.  Het slachtoffer overleed aan de onvoorziene gevolgen van enkele vuistslagen.  Van de aanvankelijke ‘boksijzers’ is in de huidige stand van de berichten geen sprake meer.

Intussen citeert de Franse pers een kroongetuige die bevestigt dat de overledene gezegd heeft dat ‘skinheads niet verdienen te leven’, dat de rechtse jongeren geen heibel zochten en probeerden het pand rustig te verlaten, dat de linkse Antifa ter plaatse bokshandschoenen bij had en dat de linkse Antifa tot de aanval overging:  lepoint.fr.  De rechtse jongere die zich verdedigde, de 20-jarige Estaban M., is dan ook door het gerecht in verdenking gesteld niet van moord of doodslag, maar van vrijwillige slagen zonder het oogmerk te doden.  Maar allicht zal hij zich beroepen op zelfverdediging.

Voor ons van RechtsActueel is elk verlies van leven te betreuren, laat daar geen twijfel over bestaan.  Maar er moet vastgesteld worden, dat een heleboel straatgeweld zou vermeden worden indien Antifa zou aanvaarden dat ook rechts vrijheid van verzamelen, betogen en vergaderen heeft.  En bekijk intussen gerust even deze foto van de ‘vreedzame’ Antifa, en daaronder een affiche voor een recente betoging van de Franse Antifa in Lijon, waar een foto wordt gebruikt van een varken dat geslacht wordt en de slogans tegen een rechtse betoging luiden als volgt:  ‘Zij zijn varkens?  Laten wij dan slachters zijn!’.

Nadat links in Frankrijk in eerste instantie nogal lachwekkend het Front National beschuldigde, besloot men de voorbije dagen het geweer van schouder te veranderen en de ontbinding te eisen van een kleine rechtse organisatie JNR, ook al is duidelijk dat die met de Antifa-aanval niets te maken heeft.  Het meest logische zou zijn de vereniging van de aanvallers, Antifa dus, te verbieden.  Maar dat zal voor een PS-bestuur wel niet mogelijk zijn…

antifa-copie-1

antifafrankrijk

16 comments

 1. Leuk dat jullie al niet meer beweren dat de foto niet uit Frankrijk komt, vraag ik me nog wel af, waarom die foto erbij staat, u plaatst nog altijd bewust een foto bij het artikel die eigenlijk niet met de concrete situatie te maken heeft. U blijft dus desinformeren

  REACT: Antifa is een links netwerk van terreur en geweld dat zichzelf nadrukkelijk als internationaal ziet en dat ook in praktijk brengt door deel te nemen aan elkaars aanvallen. Antifa gebruikt trouwens, zoals onze foto’s aantonen, hetzelfde logo in Frankrijk, Duitsland en Nederland. Wij doen dus niet aan desinformatie – dat doen diegenen die van de Antifa-aanvallers, die op jacht gingen naar onschuldige jongeren omdat die graag ‘Fred Perry’ dragen, de ‘slachtoffers’ maken.

  1. Groot gelijk Jef, het is een foto van de lokale baseball-club.

 2. In het linkse NRC Handelsblad -waar mijn vader geabonneerd op is- werd nergens gerept over een bedreiging van Antifa. Meer argwaan hebben is dus verstandig.

 3. De linkse media zegt nu dus dat deze arme jonge student door skinheads met wapens is opgezocht en in elkaar geslaan is omdat het homo-huwelijk goedgekeurd is. Gekker kan je het niet verzinnen.

  1. Het gauchistisch journaille canaille dat de media kaapte en nu OVERbevolkt, verdraait toch IMMER alles met hun DESinformatie propaganda “duiding”(sic) , zowel in de pers als op de sossenrode reclame bazuin S.R.T. !!!!! Zodra ge de notie “duiding”(sic) hoort, hou uw zakken dan maar al dicht want ze proberen ze vol te laden …..;

 4. “Wie kaatst , die mag de bal verwachten”, “wie een put graaft voor een ander, valt er zelf in” , “wat baten kaars en bril, indien de gauchist niet zien wil”

 5. Het persbericht op de vrt was echt opvallend kort en de blik van de lezeres sprak boekdelen.

  1. Verwart u niet met de gestandardisserde politiek-correcte blik uit het sossenrood arsenaal van de sossenrode propaganda “duiding”(sic) toeter S.R.T. ?

 6. ‘Wie eerst begon?’ is de vraag. De vijf of de drie? De vijf gingen blijkbaar de drie opzoeken, niet omgekeerd. Mijn besluit ligt voor de hand.

 7. Eigen schuld dikke bult, het hele zooitje linkse inkt koelies in heel Europa neemt hallucinante vormen aan ,misschien daarom dat je nu bij een abonnement op een krant of weekblad er gratis fietsen en laptops bij krijgt , wie leest die zever nog ?

 8. voor mij mogen die ogen direct gesloten worden door de, al of niet, fundamentalistische islam. Opgeruimd staat netjes. Was het ‘n rechtse militant geweest dan had je er geen haan horen naar kraaien, of ‘t zou zijn van “hij heeft het zelf gezocht”

 9. Wat mij ergert: “De Parti de Gauche roept op om vanavond in Parijs, om 18u30 aan de Place Saint-Michel (metro Saint-Michel), te protesteren tegen deze gruwelijke misdaad en de ontbinding te vragen van de extreemrechtse groepen die verantwoordelijk zijn voor de dood van Clément Méric”

  Als een fundamentalistische moslim een soldaat in stukken hakt, dan zwijgen de antifa’s in alle talen.

  Twee maten twee gewichten? Dat is wel duidelijk me dunkt. Ik hoop dat hun ogen ooit eens gaan opengaan, voor de fundamentalistische Islam ze voor altijd sluit…

Comments are closed.