sluikstortGisteren werd in het federaal parlement gestemd over de uitbreiding van de gemeentelijke administratieve sancties (GAS). De afgelopen dagen is – zoals uw weet – hier heel wat over gedebatteerd. De voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad, de 19-jarige Lander Piccart, mocht zondag nog eens komen wenen in het programma de Zevende Dag dat met deze GAS-boetess de jongeren geviseerd worden. De burgemeester van Mechelen, Bart Somers, weerlegde fijntjes en geheel terecht deze en andere flauwe beweringen van Piccart, maar gaat zelf natuurlijk niet vrijuit. Mechelen is zoals bekend de stad waar de meest absurde GAS-boetes worden uitgeschreven.

De voorzitter van Jong-N-VA daarentegen heeft gisteren op de webstek van Jong-N-VA een sterke tekst neergepend aangaande de GAS-boetes en het dragen van verantwoordelijkheid. Anders dan Piccart, die stelde dat het nemen van verantwoordelijkheid door de politiekers neerkwam op het afschieten van de GAS-boetes, stelt Ralph Packet dat de verantwoordelijkheid van het gedrag van individuen bij de gemeenschap ligt.

Het is een gedurfde bewering in tijden dat onder liberale en socialistische regeringsleiders de verantwoordelijkheden bij het individu steeds meer en meer – al dan niet bewust – worden weggenomen. “Zolang het links-progressieve establishment minachting heeft voor alle redenen waarvoor mensen gehecht zijn aan hun thuisomgeving, neemt het gevoel van zorg voor die omgeving af. Wie kijkt nog op van wildplassen? Wie durft wat zeggen als er een papiertje op de grond wordt gegooid? Door de individualisering van de maatschappij heeft de gemeenschap haar verantwoordelijkheid uit handen gegeven”, zo zegt hij.

En dat is volgens hem de oorzaak van de hele GAS-wetgeving: “De samenleving, steden en gemeenten worden geconfronteerd met problemen en overlast waarop ze nauwelijks antwoorden kan bieden. Zonder een opgelegde regelgeving kunnen problemen zoals sluikstorten, milieuproblemen en lawaaihinder niet meer efficiënt aangepakt worden.” En nog: “lokale overheden hebben nood aan een kader dat zij kunnen aanwenden om dergelijke hinder aan te pakken. Gemeentelijke administratieve sancties zijn noodmaatregelen tegen overlast dat onder de radar van het politieapparaat blijft.”

Het doet deugd om van een jongerenvoorzitter te vernemen dat burgers niet enkel rechten, maar ook plichten hebben. De voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad kan hier nog veel van leren. Paraplu’s worden er in de politiek immers al genoeg opengetrokken. Packet heeft dan ook nog een niet mis te verstane boodschap voor Piccart: “Ten slotte stoort Jong N-VA zich aan de huidige populistische discussie, waarin het lijkt alsof de GAS enkel tegen jongeren gericht zijn. De administratieve sancties zijn er om een heel scala van overlast en hinder aan te pakken. Het wordt tijd dat deze debatten op een genuanceerde en pragmatische manier worden gevoerd.”

Blijft natuurlijk de vraag of de GAS-boetes legitiem zijn, aangezien er geen politie- of andere rechtbank aan te pas komt. Maar dat is weer een andere discussie.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “GAS boetes uitgebreid – Jong-N-VA: “waar is de verantwoordelijkheid van de gemeenschap?””

  1. Godfried Van De Weghe

    Het GAS-systeem past heel simpelweg niet in ons rechtssysteem omdat het de scheiding der machten overboord gooit. Heel ons rechtssysteem is gebaseerd op een scheiding tussen de openbare aanklager (uitvoerende macht) en de rechter (rechterlijke macht). Niets van dit alles bij GAS, daar is al deze macht in handen van een en dezelfde persoon. Het wordt echter nog erger als bepaalde burgemeesters dit systeem gaan misbruiken om politieke tegenstanders via het systeem monddood te maken. Een vredelievende manifestatie van gezinnen met kinderen tegen het uitbuiten van onze natuur middels GGO’s wordt hardhandig uiteengedreven door de politie compleet met het uitschrijven van talloze GAS-sancties want dit past niet in de neoliberale hielenlikkerij van grote multinationale ondernemingen waar bdw zo een lakei van is. Nauwelijks een week later wordt de grote markt bestormd door gewelddadige heethoofden die fan zijn van een voetbalclub, ze gaan daarna nog eens met anderen op de vuist op de sinksenfoor. Gevolg: nul komma nul boetes want de dunne leider zoekt hun stemmen. Democratie uitgehold tot er zelfs geen schil meer overblijft.

  2. GAS-boetes zijn in die zin hypocriet als men weet dat een “overheid” of beter gezegd een profitariaat waarin begrepen de N-VA en Vals Blok hordes, juist het omgekeerde beogen want ook hier zoals steeds bij de (organisatie van) verloedering van autos enz. tot in het criminele toe – denk maar aan de industrie van de criminaliteit ! -, stelt men vast dat er vooral uitgekeken wordt naar het grote financiële profijt ervan. Echt schokkend wordt het als men vaststelt dat die overheid ook actief terzake werkzaam is tegen rust, veiligheid en leefbaarheid, zoals zeer schokkend met de organisatie van puur criminele seksindustries met bijhorende internationale vrouwenhandel, en het misdadig nachtleven, in Antwerpenbe.info, door opeenvolgende ploertige bendes superpooiers, nu olv de Grote Profiteur en zoveelste buitenburgemeester uit Deurne, Bart De Wever, die mede de PLOAT OEPZET tussen zijn hoeren en kroegen waar hijzelf en zijn vrouw met 4 kinderen niet tussen woont, maar waar hij wel verder de bewoners verjaagd om dan deze slachtoffers nog te beboeten met de criminele en wereldunieke superboetes opo leegstand! En dan spreken we nog niet over de vele voltijdse funkties met kolossale weddes die deze horror niet kan invullen, naast zijn mediageile shows en stunts. Dit is op zich al een echte oplichterij van jewelste. En denk eraan, de Vlaamse Beweging heeft hij op het stort gesmeten en de Vlaamse Onafhankelijkheid in de ijskast gezet. Van amnestie horen we niets meer, laat staan van een gepast eerherstel, terwijl de holocaust wet niet wordt verneitigd, sinds de kassa hevig rinkelt en hij ijverig jiddisch aan het leren is. Deze vriend (zoals Jambon) van Le Pen, noemt de negationisten nu criminelen, en in Antwerpen zet hij de oorlogen verder door, puur crimineel, even misdadig administratoef en zelfs sociaal ofte foltering. Tot in het buitenland, waar Europese aanhodingsbevelen van zijn criminele onstaat belgique afgewezen worden, zonder dat die supermaffia boven wet en orde tegen die afwijzing beroep aangetekent. Dat alles en nog veel meer, zult u niet terugvinden en de criminele belgische pers en media, waar trouwens hevig gehakt wordt in de reacties op internet, ondermeer door GVA-BE.INFO en de Knack van een schokkende linkse rat Jörgen Oosterwaal van wie we graag zijn persoonlijk adres willen hebben en die niet afgezet wordt. Wat een voorbeeld voor de jeugd! Wie licht de vrouw en de kinderen in over hun Grote Profiteur Bart De Wever ? jpeetersjos@gmail.com

  3. Billenkoekbakkerij ” ‘t Krokantje”

    “Wie niet horen wil moet voelen” ! Vermits een dosis krokant gebakken billenkoek toedienen, zoals dat milenia lang gewoonte was om voor balorige jongeren krijtlijnen te trekken, sinds de ethische HIV epidemie van mei 68……”kindermishandeling”(sic) heet, lijken GAS boetes een mogelijk alternatief.

Trending

%d