[EXCLUSIEF] Rechts Actueel onderschept nieuwe zelfklever Ministerie van Onderwijs

hersenen wegDat het onderwijs in Vlaanderen een grondige metamorfose zal ondergaan, daar twijfelt niemand meer aan. Of dat ten goede komt van  de toekomst van de Vlamingen en dan de jongeren in het bijzonder, is maar de vraag. Vanaf september 2016 zullen aan alle ingangen van de Vlaamse secundaire scholen zelfklevers aangebracht worden op vraag van de Vlaamse regering en Rechts Actueel heeft het ontwerp kunnen bemachtigen.

Op het ontwerp ziet u een jongere die zijn hersenen in de vuilbak gooit. De Vlaamse regering, met de rode Minister van Onderwijs op kop, wil immers voorkomen dat jongeren met minder vaardigheden dan de gemiddelde Vlaming, zich niet geviseerd, gestigmatiseerd en gediscrimineerd voelen. Onderwijsrichtingen zoals ASO dienen afgeschaft om de andere richtingen niet te beledigen.

Uiteraard is deze zelfklever satire, maar de waarheid is bij satire nooit ver weg. Socialistische logica is nefast voor ons onderwijssysteem. Wanneer bepaalde jongeren niet mee kunnen (of in veel gevallen ‘willen’) dan denken de roden dat dit is omdat ze geen kansen genoeg krijgen. Raar, want iedereen is in dit land om te beginnen verplicht om tot 18 jaar onderwijs te volgen. Dat ‘bepaalde’ jongeren (en ja, onder die ‘bepaalde’ bevinden zich voornamelijk vreemdelingen) het vertikken om deze kansen te grijpen, wil niet zeggen dat plots alle Vlaamse jongeren maar een niveau moeten zakken, immers “In het secundair onderwijs zal er een globale vermindering worden doorgevoerd van het groot aantal studierichtingen en wordt de leerinhoud permanent afgestemd met de noden op de arbeidsmarkt, alsook met de noden van het hoger onderwijs”, zo leren we van de N-VA, die overigens maar al te blij is met de hervormingen.

Minister Pascal Smet en de zijnen drukken nu hun communistische eenheidswil toch door en helpen daarmee de kwaliteit van het Vlaamse onderwijs om zeep. Deze zelfklever is dan ook illustratief voor datgene wat deze heren verwezenlijkt hebben. Een hersenloze maatschappij die gedicteerd wordt vanuit de Wetstraat (symbolisch gesproken, want het Vlaams Parlement is uiteraard elders gevestigd). Denk daar in 2014 maar eens aan bij de verkiezingen.

hersenen weg

2 comments

    1. In den bollewinkel van SATIRE in de Kerkstraat 12 te Nieverans. Bij aankoop van 1 familieverpakking Zever-in-Pakskes zeep krijgt ge een dozijn dergelijke stickers.

Comments are closed.