klaslokaalDe heisa rond de hervorming van het secundair onderwijs is nog niet voorbij. Gelukkig maar. De plannen van socialist Smet zijn immers nefast voor de kwalitatieve toekomst van Vlaanderen. Een nivellering van het onderwijs is een nivellering naar onderen toe. ‘Iedereen gelijk’ als de te volgen leidraad bij de hervormingen kan en mag niet ingevoerd worden. De enigen die zich hiertegen nog verzetten zijn de N-VA en het Vlaams Belang. Hieronder de reactie van laatstgenoemde nationalistische partij.

Onderwijshervorming: standpunt CCOD onderschrijft standpunt Vlaams Belang, N-VA ook

Het Vlaams Belang is van meet af aan zeer duidelijk geweest in zijn afwijzing van de plannen van onderwijsminister Smet over de wijze waarop hij het secundair onderwijs wil hervormen. Zowel in de commissie onderwijs als in de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement heeft het Vlaams Belang herhaaldelijk zijn standpunt ter zake naar voor gebracht. Volgt N-VA eindelijk?

We willen ons standpunt hier kort samenvatten:

° Ja, er is een groot probleem met de zeer grote ongekwalificeerde uitstroom.

° Ja, het Technisch- en Beroepsonderwijs moeten eindelijk geherwaardeerd worden als een volwaardige eerste keuze.

° Maar neen, men bereikt deze op zich nobele doelstellingen niet door een “eerste brede graad”, waarbij de beschotten tussen ASO, TSO en BSO worden opgeheven (waarbij het ASO de facto wordt afgeschaft), en de studiekeuze wordt uitgesteld tot veertien jaar. Daarmee creëert men een soort eenheidsbrij waarbij de kwaliteit van het onderwijs hoe dan ook naar beneden wordt gehaald.

Het Vlaams Belang heeft altijd de kwaliteit van het gehele Vlaams onderwijs verdedigd, en zal dat ook blijven doen. Daarom onze blijvende boodschap: behoud wat goed is, en verbeter wat kan verbeterd worden.

De reactie vandaag van de CCOD heeft duidelijk aangetoond dat er – in tegenstelling tot wat op de dag van vandaag op een leugenachtige manier werd beweerd – helemaal geen “draagvlak” is voor de vrij waanzinnige plannen van minister Smet.

Dat de N-VA pas vandaag tot dezelfde conclusie komt, is wel verbazend. Het Vlaams regeerakkoord was duidelijk: het rapport-Monard zou de leidraad zijn. Vandaag is duidelijk dat de N-VA zich bij de regeringsonderhandelingen wellicht heeft laten rollen en nu wanhopig een uitweg zoekt. Maar het is gelukkig nooit te laat om de Vlaams Belang-oppositie alsnog te volgen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “NEEN aan de huidige socialistische hervormingswaanzin van het onderwijs!”

  1. Onderwijzer Bovenwijzer

    N-VA heeft zich laten bij de neus pakken en tevens laten inpakken ! LOSERS !

Trending

%d bloggers liken dit: