syria-christian-massacre-2alduvairMet berichten uit oorlogsgebied moet een mens oppassen: er zijn geen onafhankelijke ooggetuigen, en foto- en filmmateriaal worden soms in scène gezet.  Maar onlangs, op 27 mei, zouden eenheden van de Syrische rebellen, het zogenaamde ‘Vrij Syrische leger’ dat op de steun van Verhofstadt en een deel van de Europese staten kan rekenen, een volledige christelijke wijk uitgemoord hebben.  De wijk in kwestie zou Al-Duvair zijn, gelegen in de buitenwijken van de stad Homs, in het westen van het land.

Waar enkele maanden geleden nog door  journalisten in Europa beweerd werd dat de regering van Assad in Syrië ‘nu snel in elkaar zou zakken’, blijkt dat die regering zich langzaam herstelt en dat haar leger geleidelijk terrein wint.  De eerste reden daarvan is dat de minderheidsgroepen in Syrië, waaronder de christenen, geen zin hebben om uitgeroeid te worden – de doelstelling die Al-Nusra, de Syrische rebellengroep die Al Qaida steunt, openlijk belijdt.

De tweede reden is dat de oorlog geen burgeroorlog meer is maar een regionale oorlog is geworden, waarbij jihadisten uit Saoudi-Arabië en de golfstaten delen van Syrië willen inpalmen.  Dat bevalt andere regionale machten hoegenaamd niet, en dus krijgt Assad nu voluit steun van Iran en haar Libanese militie, de Hezbollah.  Vooral dat laatste speelt een rol rond de stad Homs.  Op de weg van Homs naar Libanon ligt de strategisch gelegen stad Al-Qussair.  Die werd ingenomen door de Syrische rebellen, om de aanvoer van wapens naar de rebellen in Homs te verzekeren, maar de voorbije dagen grotendeels heroverd door het Syrische leger en Hezbollah.  De Syrische rebellen die wegvluchtten uit Al-Qussair naar Homs waren dus verslagen, geraakt door verliezen en overstuur; het ideale recept voor uitspattingen en het zoeken van zondebokken.

En dus werd de bevolking van Al-Duvair blijkbaar afgeslacht.  Foto’s tonen onder meer tientallen vermoordde kinderen.  Zoals steeds moeten we kritisch blijven:  dat er foto’s en beelden zijn van slachtoffers zegt weinig over de context.  Maar in dit geval maakt net die context de gruweldaad aannemelijk: terugtrekkende eenheden die door het lint gaan in de buurt van een slagveld waar ze net een nederlaag hebben geleden, tegen burgers die ze van sympathie voor Assad verdenken…

syria-christian-massacre-3

 

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

7 reacties op “Syrische rebellen moordden wellicht christelijke wijk van Homs uit bij terugtocht”

 1. Ik dacht dat Belgie al genoeg had begedragen aan Syrie? er zijn toch al een 100 tal belgische ‘vrijwilligers’ daar? dat is voor mij genoeg. De regering zou beter eens in eigen land kijken wat er mis is, maar ja dat is Europeesch links niet correct…..

 2. De media heeft dezelfde houding tegenover Zuid-Afrika waar blanken worden afgemaakt op beestachtige wijze. Volledige stilte. Maar ondertussen wel 24/7 zagen over blank racisme…. stelletje moorddadige hypocrieten.

 3. Brunhilde Brahm

  Nog erger dan Holocaust…

 4. Al die PoCo-naievelingen die aan 12.12 gaven om die Al Qaida rebellen te steunen….

 5. Wat heeft Verhofstadt daar op te zeggen met het uitmoorden van krisstenen hij heeft ons land naar de bliksem geholpen met zen onnozel belijd dan krijgen ze een post om zich in uit buiten land te moeien ;

 6. Marc Rousseaux

  Zoals Rechts Actueel het mij heeft toegelaten, heb ik hier al eens mogen schrijven dat die zogenaamde “vrijheidsstrijders” niets anders zijn dan een bende genadeloze islamitische moordenaars en plunderaars, met slechts één doel: het vestigen van een extreme soennietenstaat, waarvan zij dan de touwtjes en vooral de ruif in handen hebben. En dat gaat Eurupa nu bewapenenin naam van de vrijheid!? Onbegrijpelijk toch? De enige doeltreffende oplossing is, geïnspireerd door de Belgische uitvinding van het “cordon sanitaire”, het instellen van het “cordon militaire”, d.w.z. alle buitengrenzen van Syrië militair hermetisch afsluiten, geen vlieg en zeker geen kogel er in of er uit en kalm afwachten tot de laatst overgeblevene het licht uitdoet. Dit lijkt mij de meest “democratische” oplossing te zijn. Ten andere, waaom treedt de NATO niet op om de met uitmoording bedreigde niet-islamitische minderheden met een “humanitaire vredesmissie” te gan beschermen? Daar is voor de wapenindustie dan toch ook wat aan te verdienen. Maar niet genoeg misschien ….. ?!

  1. Het is niet anders om wapens te kunnen leveren voor de terroristen Rusland weet wel beter om de president te helpen anders wordt het een moslim land en dan geen niet moslims meer veilig ;

Trending

%d bloggers liken dit: