[VIDEO] 10 feiten over Kleinfontein

kleinfontein KlokIn Zuid-Afrika bestaan er twee zelfstandige dorpen, opgericht op privégrond door Afrikaners voor Afrikaners: Orania en Kleinfontein. Kleinfontein kreeg zopas een protestactie voor de deur van de partij Democratische Alliantie (DA) tegen vermeend ‘racisme’.  Vervolgens kwam er een delegatie op bezoek van het ANC-stadsbestuur van het gebied ‘Tshwane’ waartoe het behoort; de stoet dure BMW’s die het dorp binnenreed had veel bekijks, maar de bestuurders werden hartelijk en warm ontvangen en verklaarden achteraf dat alles in een goede sfeer verliep.  Het ANC liet zelfs weten dat, mochten mensen overal in Zuid-Afrika hun zaken zelf organiseren zoals in Kleinfontein, Zuid-Afrika een beter land zou zijn…  Bij die gelegenheid heeft de gemeenschap van Kleinfontein ook een tekst verspreid: 10 feiten over Kleinfontein.  Die geeft kernachtig weer waar de nationalistische Afrikaners van Kleinfontein staan en waar zij heen willen.

10_Kitsfeite

2 comments

  1. Eigenaardig is het feit dat wanneer er een goed gestructureerde gemeenschap met mensen die op hun eigen, betaalde, grondgebied wonen er direct negers zijn die gratis van de situatie willen profiteren en direct de woorden racisme gebruiken. Niettegenstaande ik atheïst ben en derhalve niet aan de voorwaarden van deze gemeenschap voldoe, vind ik de verwezenlijkingen (zie foto’s wikipedia) enorm. De protesten kwamen er nadat er een artikel verscheen over de gemeenschap in “The Times”

  2. Komen er binnen 20 jaar dergelijke gemeenschappen van autochtonen bij ons??

Comments are closed.