beschadigingereparkstekene In Stekene, nabij Sint-Niklaas, zijn zopas zware vernielingen aangericht op het kleine ‘Erepark’ aldaar voor gesneuvelde Vlaamse Oostfrontstrijders uit de Tweede Wereldoorlog.  Grafstenen van Oostfronters, die naar het erepark werden verplaatst vanop begraafplaatsen waar de concessie afgelopen was (dus zonder stoffelijke resten), werden gevandaliseerd: op de foto zie je een donker berkenkruis op de grafsteen beklad met het linkse anarchistensymbool in witte verf.  Er werd ook elders schade aangericht:  het grote berkenkruis op het grasveld, gevormd door struikjes heide, werd vernield.  De schade is dus aanzienlijk.

Bij wijze van handtekening werden zelfklevers van ‘Antifa’ achtergelaten, waarmee duidelijk is dat de vernieling uit linkse hoek komt.

De aanval is schandalig maar tegelijk ook lachwekkend omdat de controverse rond het Erepark al tientallen jaren gaan liggen is.  Begin de jaren ’70 wilden de Oostfronters een plek om hun gevallen kameraden jaarlijks te herdenken; dat leidde tot zware botsingen in Stekene tussen enerzijds linkse en belgicistische knokploegen, die de Vlaamsnationalisten van de straat wilden slaan, en de militanten van de toenmalige VMO, die dat zoals gebruikelijk kordaat verhinderden.

Na veel heisa kwam er een akkoord uit de bus: de Oostfronters zouden jaarlijks discreet bijeenkomen op een privaat stuk grond en daaraan geen ruchtbaarheid geven, de lokale overheid zou waken over de bescherming van de veiligheid tegen links en belgicisten.  De Oostfronters hielden zich uiteraard aan hun gegeven woord, de heisa stierf weg, en vermits de tijd nu eenmaal zijn werk doet zijn er steeds minder oudstrijders waardoor de jaarlijkse herdenking steeds kleiner wordt.  Zelfs de ligging van het Erepark is nauwelijks publiek bekend.  Waarom links dus uitgerekend nu opnieuw dit soort laffe streken moet uithalen is een raadsel.

Kalmte is geboden: de politie voert een onderzoek.  Dit zou een provocatie kunnen zijn in de hoop tegenacties uit te lokken om zo terug controverse rond het Erepark te krijgen.

Eén zaak is zeker:  ‘s nachts op een kompleet verlaten Erepark grafstenen van soldaten bekladden getuigt alleen van lafheid, domheid en onwetendheid.  De vaak piepjonge Vlaamse Oostfrontstrijders trokken tijdens de Tweede Wereldoorlog met het Duitse leger mee ten strijde tegen de Russen, omdat zij – vaak geïnspireerd door een zeer anti-communistisch katholiek onderwijs – vonden dat Stalin en ‘de roden’ gevaarlijker waren dan de Duitsers.  Zij dienden in vrijwilligerseenheden van de Waffen-SS en werden enkel ingezet voor strijd aan het front – bij de misdaden van andere eenheden van de SS waren zij als frontsoldaten niet betrokken.  Velen sneuvelden, anderen werden bij hun terugkeer door de Belgische staat geëxecuteerd, velen werden streng gestraft.

Na de oorlog werkten hun verenigingen tientallen jaren aan verzoening met de oude vijand, waarbij bv. Russische veteranen als eregast ontvangen werden in Vlaanderen door het Sint-Maartensfonds, waarbij gedenktekens voor gesneuvelden werden opgericht in Rusland in samenwerking met de lokale Russische besturen, en waarbij uiteraard ook steeds respect werd betoond voor de Russische verliezen.  De Oostfronters die nu nog in leven zijn vandaag nog afschilderen als ‘fascisten’ is lachwekkend:  Over Hitler, de oorlog en hun eigen rol daarin zijn er bij oud-Oostfronters evenveel meningen als er personen zijn.  Zijzelf en hun kinderen zijn in de loop der jaren uitgewaaierd over alle politieke strekkingen van Vlaanderen.

beschadigingereparkstekene

August Claesstekeneereparkstickers

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

16 reacties op “Links beschadigt grafstenen Oostfronters op Erepark in Stekene”

 1. demonie mireille

  achterlijke misbaksels zijn van alle tijden hun tijd komt ook nog wel laat drek waar het thuis hoort nl in de linkse beerputten!!!!!

 2. Het is erg te denken dat zoveel jongelui uit pure idealisme alles opgeofferd hebben…en nog niet in vrede kunnen rusten na zovelen tientallen jaren. Dat de miserabelen die Stekene hebben geschonden vervloekt worden!

 3. demonie mireille

  ik ben blij de dochter van een oost fronter te zijn en daar zal geen enkele linkse hond iets aan veranderen

  1. Zilverblank Berkenkruis

   ge moogt er ook FIER op zijn en niet alleen blij om !

 4. verhulst liliane

  .schandalig ze kennen geen respect voor een andere mening en niet voor de doden.met alle respect voor hen die naar het oostfront gingen en hun leven gaven voor vlaanderen

 5. Jean Marie TYTECA

  Eigenaardig dat deze vernielingen gedaan werden na de uitzending op Canvas van Vlaminghater en verdraaier van verklaringen, M. De Wilde, over de Oostfrontstrijders. Niettegenstaande reeds bewezen werd dat deze reportages verknipt werden om de Vlaamse beweging schade te berokkenen, blijft onze PRAVDA-tv deze herhalen. Misschien kan CGKR de vrt aanklagen voor het aanzetten tot haat.

 6. Karin Møller

  In Rusland worden de graven van de Oostfronters onderhouden door de kinderen van de plaatselijke scholen, in oud-DDR op enkele plaatsen door de stadsbesturen, in de Oekraïne door de bevolking, in Vlaanderen vindt een stelletje links crapuul dat onze mensen geen plaats voor herdenking verdienen… begrijpe wie begrijpen kan!
  Kalmte is geboden, de politie voert onderzoek…… ik ben eens benieuwd tot welke ongelooflijke conclusies dit onderzoek gaat leiden!
  Ik hoop alleen dat ze niet de lef hebben om volgende zondag terug te komen, want dan vrees ik dat er bij veel mensen niets van die kalmte gaat overblijven. Maar ja, het zal wel niet, de heren van Antifa werken liever in het holst van de nacht, als er niemand is om hen te storen. ZIELIGE LAFAARDS!

 7. Het hoofdkwartier en de breinen achter deze debiele crapuleuze daden vind je in het hoofdkwartier van het ABVV aan de Ommeganckstraat, waar anarchisten zoals een Koen Calliauw en wat andere “vakbondsleden” dergelijke plannen smeden , daarom Zondag massaal mobiliseren,dit kan niet ongestraft

 8. Rechte Racker

  Allez, de zoveelste gauchistische hate speech geincarneerd in crapuleus ,vandalistisch wangedrag. Het lal de laatste keer niet zijn dat de SELECTIEF “verdraagzamen”(sic) van Links hun muil vol hebben over vermeende ……”verdraagzaamheid”(sic) in hun propaganda “duiding”(sic) desinformatie !

 9. Ik wens de zielige stinkers die deze laffe daad uitvoerden een gruwelijke ziekte toe, met een pijnlijke en trage dood als gevolg. Moge jullie allen rotten in de hel.

 10. De corte rudy

  Bende smeerlappen!!! Ze durven het niet waar we bij zijn de lafaards! Wat is dat hier in la belgique.
  Ben daar eens geweest over twintig jaar ongeveer, liep in dat bos daar en werdt ook omzingeld door dat gespuis! Was er klaar voor, kon ,niet anders meer. Ze durfden niet! Kunnen alleen beschadigen!

 11. Ronduit schandalig! Zo zie je inderdaad waar de onverdraagzaamheid vandaan komt. En helaas beperkt het zich niet tot een erepark. Ook op de werkvloer gaat het onverminderd door.

 12. Het wordt hoog tijd dat het links krapuul een halt toegeroepen wordt !

 13. Het zoveelste bewijs dat “de linksen” totaal geen respect hebben en onverdraagzaam zijn tegen alles en iedereen die anders denkt of is dan hen.
  En dat zijn dan diegenen die de mond vol hebben van “verdraagzaamheid”…

 14. We weten nog niet wie hier achter zit, wat we wel weten is welke groepen de haat tegen alles wat Vlaams is aanwakkeren.
  Ik noem hier concreet de namen van het AFF en Blokbuster.
  (KNIP)

 15. Hier is echt niks leuk aan te vinden. Respect voor soldaten die zovele jaren geleden sneuvelden aan een front dat zij, tot de dood er op volgde, verdedigden is dat soort mensen vreemd.

Trending

%d