Tot 500 miljoen extra naar de Europese Unie

euDe Europese Unie heeft een begroting die een cyclus heeft van zeven jaar. Aan het einde van de cyclus ‘mogen’ de open gevallen gaten gevuld worden door de lidstaten. Nederland moet dit jaar een extra bijdrage storten van tussen de 350 en 500 miljoen in de schatkist van de EU. Een bedrag dat de Nederlandse regering niet in reserve heeft. Nederland zit al dicht tegen de 3%-lijn aan. Er zal dus wederom ergens gesneden moeten worden in de begroting en dat gaat ongetwijfeld pijn doen.

De regeringspartijen van de socialistische PvdA en de liberalen van de VVD gaan sinds de aantreding van het huidige kabinet steeds meer onderuit. De meest recente peiling geeft deze regering nog maar 55 van de 150 zetels. De populisten van de PVV zijn in diezelfde peiling gestegen van de huidige 15 naar 23 zetels.

Een belangrijke factor bij de opkomst van extreemrechts is volgens VN-rapporteur Bielefelt “corruptie in het politieke systeem”. Volgens hem is er geen aanwijsbare reden voor de opleving van radicaal rechts in Europa, en in het bijzonder in Nederland. Maar dat klinkt toch echt als iemand die vanuit zijn ivoren toren naar beneden staart.

Nederlanders laten zich sinds de Fortuyn-revolte niet meer in grote getale (mis)leiden door de staats televisie. Ze zien een PvdA die in steeds grotere vormen niet meer voor de arbeiders is, maar een partij die steeds meer gecoupt word door vreemdelingen. Hele afdelingen worden overgenomen door ‘minderheidsgroepen’ binnen de partij zelf. De Nederlanders zien echter de problemen op de straat, nog steeds grotendeels verbloemd door de media.

En nu probeert de EU ons steeds meer te vertellen wat wij zouden moeten doen. Met daaraan gekoppeld een steeds groter wordende greep op de Nederlandse staatskas. Het is niet aan ons volk te verkopen dat wij tussen de 350 en 500 miljoen extra ‘mogen’ bijdragen terwijl de EU aan de andere kant 5.000.000.000 euro weggeeft aan een Islamitische regering in Egypte. Dat de EU 3.000.000.000 euro weg geeft aan een ver Afrikaans land als Mali. Enz…

Een monsterzege voor de anti-EU partijen in Europa ligt in het verschiet voor 2014. Hopelijk kan het tij dan nog gekeerd worden.