[OPINIE] Hoe ‘minderheden’ hun status zélf bevestigen

homosGisteren werd de Ebbenhouten Schoen uitgereikt. De vzw African Culture Promotion geeft deze schoen, samen met de RTBF, aan de beste voetballer uit Eerste Klasse. Eén voorwaarde: de voetballer in kwestie moet Afrikaanse wortels hebben. Het is opmerkelijk hoe bepaalde bevolkingsgroepen – in de linkse volksmond ‘minderheden’ geheten – zichzelf in de kijker zetten en afzonderen, terwijl ze tegelijkertijd prediken voor gelijkheid en aanvaarding.

Laten we het zeggen zoals het is: indien een vzw met Vlaamse wortels een gelijkaardige beker zou uitreiken, bijvoorbeeld de ‘Berkenhouten Schoen’, en men zou gelijkaardige criteria hanteren – met andere woorden: men moet afkomstig zijn uit Vlaanderen en bij voorkeur blank zijn – het CGKR zou staan springen om het ene proces na het andere aan te spannen tegen de bewuste vzw. Racisme heet dat dan. En discriminatie.

Maar neen, deze Afrikanen mogen hun eigen staat binnen de staat hebben. Wat draagt dit trouwens bij tot de ‘multiculturele droom’ waar zovelen over roepen? Is dit niet net het omgekeerde? Segregatie met andere woorden, georganiseerd vanuit de Afrikaanse gemeenschap zélf dit keer? De vraag stellen is ze beantwoorden.

Ook de homogemeenschap is in hetzelfde bedje ziek. Serieus ziek, want zij organiseren hun eigen versie van de Olympische Spelen (alsof je als homo niet kan deelnemen aan de gewone Spelen of er gediscrimineerd zou worden om je geaardheid), hun eigen parades, hun eigen festivals en zo meer. Als je dan zegt: “Je beseft toch dat je je hiermee net buiten de maatschappij plaatst?” dan ben je plots weer een verzuurde oerconservatief.

Het meest opmerkelijke is dat al deze minderheden en initiatieven op financiële, materiële en morele steun kunnen rekenen van de linkse goegemeente. De progressieven die hand in hand met, maar vooral voor, de vreemdelingen buurtfeesten organiseren, moedigen zo juist de segregatie aan (dat slechts een miniem procentje van de vreemdelingen zélf aanwezig is op die buurtfeesten zullen we in het midden laten). Net zoals die progressievelingen willen dat je je geaardheid niet hoeft weg te steken.

Het opzet: homo’s moeten laten zien dat ze anders zijn… in hun strijd voor gelijkheid. Idem dito voor de Ebbenhouten Schoenen in dit land. Geen enkele homo is hier echter bij gebaat evenmin dat er één Afrikaan gebaat is bij de uitreiking van een prijs op basis van afkomst en huidskleur. Maar dat zal de linksmenschen worst wezen. Zij hebben hun feestje gehad. En de maatschappij? Die glijdt verder af…

3 comments

  1. Dat is typische positieve discriminatie, krijgt die Afrikaanse voetballer een prijs in de eerste plaats omdat hij zwart is. Zou men niet beter 1 prijs uitdelen op basis van prestaties?

  2. Als een “ebbenhouten schoen” voor Afrikaanse negers mag en kan , dan moet een “sneeuwblanke schoen” voor Europese blanken toch ook kunnen ? Ergo GEEN “discriminatie op basis van (blanke) afkomst” GEEN POCO-TWEEZAKKERIJ ! !

  3. Schitterend artikel, vol waarheid en o zo herkenbaar …

Comments are closed.