onderwijs-bordVlaams Minister van Onderwijs, Pascal Smet (sp.a) is duidelijk: “We gaan het onderwijs afschaffen! Niet enkel het woord, maar gans het systeem.” Smet wil zo een heel aantal problemen uit de wereld helpen. Niet enkel organisatorisch, zoals het inschrijfsysteem dat de spuigaten uitloopt, maar ook praktisch. “Het beste middel om discriminatie en stigmatisering tegen te gaan”, zo laat hij weten.

Smet heeft er genoeg van. Nadat de CD&V voorstelde om de zomervakantie in te korten met twee weken, is de bal aan het rollen gegaan. Smet trok zich terug op zijn stoffige zolderkamer en begon na te denken. De conclusies liggen nu ter goedkeuring op de Ministerraad.

In eerste instantie wilde Smet enkel de vrouwelijke – en bij voorkeur zwangere – leerkrachten met onmiddellijke ingang laten ontslaan. “Laat het duidelijk zijn, die zaken die sommige leerlingen tegen de borst kunnen stoten, zoals kruisbeelden, kerstbomen, spaarvarkens en zwangere vrouwen moeten uit het onderwijs geweerd worden. In het belang van iedereen welteverstaan!”

Maar na enig denkwerk kwam hij toch tot de conclusie dat het beter is om meteen het ganse onderwijs in Vlaanderen af te schaffen. “Ten eerste voorkomen we hiermee dat er discussies blijven ontstaan over het niveau van het onderwijs. De ene wil wél dat er bijvoorbeeld nog langer verplicht boeken gelezen worden, de andere wil dat dan weer niet. Je kan echter niet verwachten van nieuwkomers dat ze meteen in de boeken vliegen.

Komen we daarbij bij het punt dat zeer veel vreemdelingen zich niet welkom voelen op de veel te moeilijke scholen, waardoor ze quasi verplicht zijn om te spijbelen. Ik leef erg met hen mee. Dat er dan nog leerkrachten en scholen zijn die het aandurven om deze kansarme jongeren te buizen op het einde van het schooljaar, was een brug te ver. Ik heb alle moeite gedaan om de drempel zo laag mogelijk te leggen, maar er werd niet naar mij geluisterd. Daarom zeg ik hier en nu: schaf het onderwijs in Vlaanderen volledig af!

Gedaan met discriminatie van kansarme jongeren, gedaan met beledigende elementen in onze scholen, gedaan met de haat tegen de hoofddoekjes van vrijgevochten islamitische jongeren, gedaan!”

Volgende week donderdag zal de Ministerraad samenkomen om het voorstel te bekijken. We houden u op de hoogte!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d