termont freyaDat onze “vaderlandse” media wel eens vaker wat meehebben van de Sovjet-Russische Pravda is intussen genoegzaam bekend. We kijken dus nauwelijks nog op van een verdraaiing van de feiten of een regelrechte leugen. Maar af en toe geven leden van de journalistieke klasse (door minder gezagsgetrouwen terecht aangeduid als “journaille”) onvrijwillig toch de feiten achter de propaganda mee, soms zelfs met de medewerking van de propagandisten.

Neem nu de reactie van de Gentse SP.A-burgemeester Daniël Termont op het feit dat hij deze voormiddag zo’n 10.000 handtekeningen van nuttige en minder nuttige idioten “tegen het verbod op het dragen van religieuze, levensbeschouwelijke of politieke tekenen” in ontvangst mocht nemen. Hij verklaarde, aldus De Standaard, “dat hij de wettelijke procedure zal volgen en dat, als aan alle voorwaarden voldaan wordt, het punt op de agenda van de gemeenteraad van 27 mei komt”. Een gemeenteraad waarop, en we citeren letterlijk wat De Standaard schrijft, volgens Termont “de raadsleden zelf hun stemgedrag bepalen omdat het om een ethische kwestie gaat”.

Inderdaad, de Gentse gemeenteraadsleden mogen van burgemeester Modest, excuseer, Termont, zélf hun stemgedrag bepalen “OMDAT het om een ethische kwestie gaat”. In gevallen waar het met andere woorden niet om een “ethische” kwestie gaat, mogen de leden van de Gentse gemeenteraad niét zelf bepalen hoe ze stemmen. De immer gulle, en zéér democratische, Termont is dus bereid uitzonderlijk de voor de gemeenteraadsleden van de meerderheid – over die van de oppositie heeft hij uiteraard niks te vertellen – geldende Kadaverdisziplin te laten vallen.

Mogen wij er aan herinneren dat nog geen twee weken geleden Freya Van den Bossche, die deel uitmaakt van diezelfde in ganzenpas achter Termont aanlopende Gentse bestuursmeerderheid, het nationale nieuws haalde met haar aanval op de N-VA/SP.A-meerderheid in Aalst omdat daar … “gemeenteraadsleden [moesten] beloven altijd conform de afspraken in de meerderheid te stemmen” en dat ze dat een “onthutsend” zware intimidatie van de burgemeester aldaar vond? Hoe zat dat ook alweer met die splinter en die balk?

red army

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Anti-democraat Daniël Termont (sp.a): waar blijft Freya Van den Bossche (sp.a) met de banvloek?”

  1. 10.000 handtekeningen verzamelen was een koud kunstje. Er wonen immers veel meer moslims in Gent die direkt bereid waren te tekenen. Wanneer tegenstanders een petitie zouden starten zouden volgens links 10000 handtekeningen nooit genoeg zijn om met hen rekening te houden of er een zitting of een stemming aan te wijten. Helaas zijn mensen al zo murw en geïntimideerd door het linkse zootje dat ze vaak niets meer durven ondernemen, laat staan een petitie ondertekenen.

  2. Marc Rousseaux

    Ethische kwestie! Ethische kwestie?? Het is gewoon een politieke ideologiekwestie!. Vrijheid van stemgedrag? Socialisten weten niet eens wat dat is. Vrijheid van stemgedrag is niets anders dan de façade voor gekonkelfoes achter de schermen.

  3. Ze hebben bij te turken om hand tekeningen geweest ,hoe komen ze aan de macht of het is door de turken ,om een Gentenaar geven ze niet als ze maar op hun postje blijven zitten ;de Wondelgemstraat en de Sleepstraat en de Dendermonde steenweg en al andere delen zijn al van de turken een Belgische winkel moet verdwijnen ;leve de Sossen ;

Trending

%d