sanderterphuisDe politiek leider van de Nederlandse PvdA, Diederik Samsom, staat voor grote problemen binnen zijn eigen partij, inzake het crimineel stellen van illegaliteit. De socialisten vormen sinds 2010 een kabinet met de liberalen van de VVD. Tijdens het regeerakkoord werd afgesproken dat de plannen van het kabinet Rutte I, om illegaliteit als ‘crimineel’ aan te merken, zou worden doorgezet in het kabinet Rutte II. De PvdA kreeg in ruil de regularisering van een kleine duizend illegale minderjarigen. Aangezien de wet dicteert dat dan automatisch de ouders, broers en zussen van die ‘kinderen’ ook een Nederlands paspoort krijgen, weet je alweer hoe laat het is!

Het gehele regeerakkoord werd goedgekeurd door de leden van de socialistische partij, uiteraard na het zingen van de Internationale.  Nu proberen de socialistische leden, geheel in de lijn der traditie, terug te keren op hun woord. Op het laatste ledencongres werd een motie ingediend door de voormalige illegaal ‘Sander Terphuis’. Deze Iraniër liet zijn naam veranderen, nadat hij een Nederlands paspoort had bedongen. Een asieleiser die de partij probeert bij te draaien voor andere illegalen… Als het niet zo’n ernstig onderwerp betrof, zou deze klap in het gezicht voor de PvdA ons wel een glimlach kunnen ontlokken.

actieillegalen

‘Sander Terphuis’ hield een toespraak voor de leden op het congres. Voor de dramatiek werd er nog verwezen naar het lot van de joden tijdens de Tweede Wereldoorlog: “Meneer Samsom, ik zat lange tijd ondergedoken in Friesland… Hoort u mij? ONDERGEDOKEN!” Maar wie schetst onze verbazing? De PvdA leider probeert zowaar zijn woord te houden aan premier Rutte. Samsom gaf aan begrip te hebben voor het congres, maar toch vast te houden aan het totale regeerakkoord.

12 mei wordt er een extra ledencongres georganiseerd, om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Of dat zal lukken valt te betwijfelen. Op het vorig congres werd de motie van Sander ‘asieleiser’ Terphuis bijna unaniem aangenomen. Staatssecretaris Kleinsma, ook PvdA, legt alvast een bommetje onder het kabinet: “De kwestie is een fundamentele zaak die je niet zomaar kunt wegpoetsen”, zegt zij, “of je laat het  ledencongres vallen, of je laat het kabinet vallen.”

Laten we hopen dat het gezegde “waar twee honden vechten om een been..” hier stilaan van toepassing is…

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d