ruspartijDe LDPR is een Russische nationalistische partij. LDPR staat voor Liberaal-democratische Partij van Rusland (Либерально-Демократическая Партия России – ЛДПР). Laat u niet door de naam misleiden. Aan het hoofd van de partij staat de flamboyante Vladimir Zjirinovsky. Tijdens het 26ste congres van de partij werd hij met 939 stemmen voor herverkozen tot voorzitter van de partij. Er waren 13 tegenstemmen.

De LDPR werd in 1989 gesticht onder de naam Liberaal-democratische Partij van de Sovjet-Unie. In 1992 kreeg de partij de huidige naam. De LDPR kende een hoogtepunt op 12 december 1993, toen het tijdens de parlementsverkiezingen 23% van de stemmen kreeg. In 2011 behaalde de partij 12,5% van de stemmen.

De partij staat voor :

  • herstelling van de oude grenzen van het Russische Rijk (van voor 1917).
  • afschaffen van ‘fanatieke religieuze secten”.
  • protectionisme
  • staatsbestuur over alle landbouwgronden
  • staatseigendom van de strategische sectoren van de economie; met name natuurlijke hulpbronnen, alcohol, tabak en landbouw;
  • lagere belastingen voor binnenlandse producenten;
  • de afschaffing van overheidscorruptie;

Vladimir Zjirinovsky haalt de laatste tijd veel uit naar de Nieuwe Wereld Orde, Bilderberg en andere gelijkaardige belangengroepen.

De verassing bevindt zich in de staart van dit verhaal: De Russische premier Dmitri Medvedev feliciteerde Vladimir Zjirinovsky telefonisch met zijn herverkiezing tot voorzitter van de LDPR. Op dit ogenblik is Dmitri Medvedev voorzitter van de partij ‘Verenigd Rusland’.

Hij herhaalde zijn wens tot verdere samenwerking en tot verdere versteviging van de banden tussen beide partijen. “Mr. Medvedev herinnerde er aan dat Verenigd Rusland en de LDPR in de Doema als partners optreden wat de belangrijke kwesties over Russische nationale belangen betreft,” zo zegt een persmededeling van de Russische regering.

medvedev

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Medvedev feliciteert Zjirinovsky na herverkiezing tot voorzitter van nationalistische LDPR”

  1. Jean Marie TYTECA

    Aan de ene kant probeert men het westen volledig afhankelijk te maken van het Russisch aardgas, terwijl men intern opnieuw de sovchozen op punt wil zetten. Tegenwoordig zijn deze boerderijen slechts gedeeltelijk in privé handen, maar de enorme voedselschaarste in de wereld zal Rusland opnieuw meer macht geven.

Trending

%d