“Crimefighter” Teeven (VVD) door de knieën voor illegaal

fredteevenDe Nederlandse staatssecretaris voor Veiligheid en Justitie, Fred Teeven van de VVD (de Nederlandse tegenhanger van de VLD), staat bekend om zijn harde uitspraken aangaande criminaliteit. Maar deze week kreeg een illegaal die uitgezet zou gaan worden plotsklaps een verblijfsvergunning.

Staatssecretaris Teeven moest naar de Tweede Kamer komen om tekst en uitleg te geven over de fouten die zijn gemaakt bij de vreemdelingendetentie van de Russische dissident Aleksandr Dolmatov. Deze asielzoeker pleegde zelfmoord in een cel en zorgde voor politieke onrust. Tegelijkertijd met het debat ging een asieleiser uit Kameroen in dorststaking. Bij zo’n soort staking kan een persoon binnen een week overlijden. In weerwil van beleid werd na direct overleg met de staatssecretaris de uitzetting omgezet in een verblijfsvergunning. Fantastisch nieuws voor de asieleisers in de Vluchtkerken in Den Haag en Amsterdam! Aankondigen dat je niet meer gaat drinken en je verblijfsvergunning is geregeld. Moeten ze het alleen niet zo halfslachtig doen als de laatste keer...