vlagsyriaVandaag worden we langs diverse kanten lastig gevallen met oproepen om te geven aan ‘Syrië 1212’, een campagne voor zogezegde ‘humanitaire hulp’ voor de slachtoffers van de oorlog in Syriê.  Ziehier redenen waarom wij vandaag met overtuiging geen eurocent gaan verspillen aan die flauwekul.

1.  We geven al, via de Verenigde Naties

De politieke kaste van België zorgt ervoor dat België zonder enig morren en zonder enig onderhandelen steeds het ruimst mogelijke bedrag stort in elke mogelijke kas van elke mogelijke internationale insteling:  de VN, de OESO, het IMF…  Waar elk ander land al eens een ‘rebate’ of korting bedingt trekken de Belgische politici graag uw portefeuille open.  Dat zorgt er immers voor dat zij zodra hun Belgische haring niet meer braadt vette internationale topjobs krijgen: Leterme, Claes, Van Rompuy, De Gucht, Verhofstadt…  Intussen betalen wij als belastingbetaler al dubbel en dik voor elke zak rijst die door Unicef, de VN-vluchtelingenorganisatie en een hele stoet andere instellingen naar Syrië en buurlanden gestuurd wordt.

2.  We geven al, via de EU.

Zelfde redenering, zie hoger.  En ook nog:  geen ramp of probleem waar ter wereld of er strijkt wel een inefficiënte EU-instelling neer om geld in het rond te strooien.  ‘Soft power’, noemen ze dat.  ‘ No power at all’, is het in werkelijkheid, en tegelijk wordt de indruk gewekt dat 1/ wij geld genoeg hebben en 2/ de EU dus het land van belofte is voor al wie wil emigreren.

3.  Foert aan de ontwikkelingshulpmaffia

In het kielzog van mei ’68 is een ontwikkelingshulpindustrie ontstaan die een lachwekkend schuldcomplex promoot bij blanke Europeanen, waarna die ‘schuld’ voor de ‘ellende elders’ moet afgekocht worden met milde giften.  Die worden aangemoedigd met tranerige barnum-reclamecampagnes, waarbij directeurs van NGO’s vorstelijk betaald worden voor de ‘resultaten’ die ze boeken.  Journalisten die dat aanklagen worden geïntimideerd met klachten en processen.  En haalt al die hulp iets uit?  Nee, het houdt alleen onbekwame en corrupte dictators langer aan de macht.  Geen cent dus aan de clubs die achter 1212 zitten.

4.  Hebben de sjeiks geen geld genoeg?  

In dit land worden we door moslims tot in den treure rond de oren geslagen met de stelling dat ‘wij’ dikke egoïsten zijn terwijl ‘zij’ toch zo broederlijk zijn.  Wel, wij hebben de voorbije decennia via onze brandstof islamitische landen als Saoudi-Arabië en de Golfstaten schatrijk gemaakt.  Er zal daar dus ook wel genoeg geld voorhanden zijn om de noden van de islamitische broeders te lenigen, zeker?  Trouwens, er blijkt geld genoeg te zijn om ons continent te bezaaien met nieuwe moskeeën…

5.  Geen geld voor terreur

alqaidasyriaTal van studies en verslagen van journalisten hebben al aangetoond dat geen enkele hulporganisatie goederen ter plekke krijgt zonder smeergeld te betalen aan de militie of chef die het gebied in kwestie controleert.  In geen enkele mededeling wordt gezegd dat er geen hulp zal gaan naar de gebieden die onder controle staan van Al Nusra, de lokale vrienden van terreurgroep Al Qaïda.  Er bestaat dus een reëel risico dat een deel van uw geld bij de moslimterroristen van Al Qaïda terecht komt – minstens wordt geen zekerheid gegeven dat dat niet zal gebeuren.

6.  De ‘Arabische lente’ was toch tof?

Dezelfde ontwikkelingshulpmaffia die nu om giften roept en dezelfde media die ons daarvoor willen warmmaken hebben gejuicht bij de aanvang van de problemen in Syrië, en bij uitbreiding de hele zogenaamde ‘Arabische lente’ (die eigenlijk een islamistische winter is).  Maar nu blijkt dat Assad en de minderheden waarop hij steunt hoegenaamd niet van plan zijn zich te laten uitroeien door een stel idioten die met de vlag van Al Qaïda zwaaien komt men bij ons uithuilen en om geld vragen?  Men was misschien beter van bij aanvang iets voorzichtiger geweest.

Och, we weten al wel hoe het verder zal lopen: links zal morgen sip vaststellen dat de giften aan de lage kant zijn, en jammeren over ‘het gebrek aan compassie bij de egoïstische Vlamingen’.  In werkelijkheid lijkt het erop dat de Vlamingen maar al te goed weten dat we sinds die hele ‘Arabische lente’ met een gigantisch probleem voor onze deur zitten, en dat we héél andere dingen nodig hebben dan thee slurpen om ons erop voor te bereiden.  Patrouilleschepen in de Middellandse zee, lange-afstandsbommenwerpers en luchtafweerraketten, om te beginnen…

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

22 reacties op “Geen eurocent voor Syrië 1212”

 1. Scholliers louis

  Dat de Islam landen nu maar eens zelf instaan voor hun noodlijdenden. Hun leiding heeft zeker en vast meer dan de mogelijkheden; luxe genoeg. Ooit al eens gehoord of gezien van solidariteitsacties vanwege Moslims/ Moslimlanden.?

 2. Dirk Verstraete

  Misschien moeten ze eens stoppen met vechten en de ellende stopt vanzelf …. 12/12 steunen is onrechtstreeks een oorlog financieren … Dat ze het zelf uitzoeken!

  1. De oorlog wordt gefinancierd vanuit soennietische kant door de Golfstaten en vanuit sjiitische kant door Iran.
   Laat hen dan ook de vluchtelingenopvang betalen.

 3. Voorrang van Rechts !

  Wij hebben geen enkele wettelijke verplichting tot empathie of filantropie i.v.m. de grove match die tussen Soenieten en Sjihieten tot bloedens toe “gespeeld” wordt !

 4. @Likoednederland Ja, maar die likoed die sjietische fundamentalisten vechten wel voor Assad en niet voor een sjietische fundamentalische heilstaat. Assad beschermt christenen en druzen en alawieten en geeft relatief veel vrijheid. Dus daarom lijkt het mij verstandig om Assad te steunen.

  1. likoednederland

   @Arkan

   Daar heeft u een punt, als Assad valt zijn de christenen verloren, net als in Libie.
   Daarom is Assad inderdaad iets minder slecht dan het alternatief.

 5. De toekomstige islam-staat van syrie is enggeestig en egocentrisch.

 6. @ Nick Bierinckx 26 april 2013 • 17:18

  Yep naar goede gewoonte luister ik naar radioBRT1 in mijn cabine en wou eens horen hoe ze dit gedoe (islamiet die islamiet naar alah helpt) zouden uitleggen aan de onbevangen luisteraar…
  Had na twee minuten begrepen dat het de linkse multikule versie is (was) dus knop omgedraad naar 21 voor goede muziek.
  De waarheid is wie nu één frank stort aan hulporganisaties voor syrie uiteindelijk de fundamentalisten, zoals overal in de woestijnlanden waar de arabische winter is uitgebroken, zal steuen.
  Eurabia bij monde van President PROZAC van rompuy samen met de Nationaal Socialist schulz en de zichzelf bewonderende barosso pleiten voor meer hulp aan de fundamentalisten, lees wapens meer wapens en nog veel meer wapens.
  Niet moeilijk want hun strategie is gebouwd op de overheersing van de islamiet in eurabia waar zij zichzelf zien als kalief of hulpje…
  Ik stort geen frank aan syrie, niet dat ik gierig ben want ik steun het Rode Kruis en alle andere goede doelen die jaarlijks hun collecte doen (behalve de linksen zoals oxfam, de “fair trade” oplichters en tutti qanti) maar islamietn steun ik niet niet, bv door naar hun woestijnlanden te gaan als toerist, niet als koper van welk product of diens die zij verlenen op Westerse bodem.
  Tot slot, de islamieten bulken van de petroldollars dus waarom moet ik mij schuldig voelen. ik betaal belastingen waar het aandeel dat naar het asielprofitariaat beduidend groter is dan naar pakweg gehandicapten, weduwen of wezen, maw wie het echt nodig heeft.

 7. geen woorden voor dergelijke enggeestige gedachten en egocentrische uitspraken…………

  1. Wat hebt ge hierboven dan geschreven “geen woorden” maar cijfers ???? Teveel thee gedronken op een 12.12 theekransje en is het naar je politiek-correcte hersencel (enk) gestegen ?

 8. Laatst was er een reportage waaruit blijkt dat slechts 1euro op 100 daadwerkelijk toekomt , en dan nog aan wie? Internationaal slijmen is het, alsof hier geen armoede is.

  1. Het is hier armoede genoeg ik help in een voedsel bedeling (Toontje )te Ledeberg ;de mensen moeten rondkomen met + – 750 euro moeten huur betalen ;zegt genoeg :

   1. ja idd mijn ouders hebben ook een voedselbank waar ik af en toe meehelp

    1. Je ouders weten dan wat het is heb vroeger met het Leger des Heils ook mee geholpen alle weken + – 240 pakketten we doen goed werk voor de armen ,er komen er alle weken bij het is dweilen met de kraan open het is de schuld van de Euro :

     1. Mijn ouders leveren pakketten aan huis (een niet nader genoemde vzw), er zitten genoeg gezinnen(dikwijls eenouder) zonder een rotte frank in de kou… het is gewoon wraakroepend.

 9. De oorlog wordt betaald door de arabieren met hun olie ze willen een moslim staad maken ven
  Syrië ze weten niet meer tegen wie ze vechten dat de olie baronnen met hun dollars helpen maar die geven wapens aan de rebellen ,er zal niet veel van het geld dat ze hier oprapen naar de vluchtelingen gaan Europa is het allemaal om de olie te gaan zo als de Golf oorlog (olie)

 10. likoednederland

  Een godsdienstoorlog van soennitische moslimfundamentalisten, betaald en bewapend door Saoedi-Arabie, tegen sjiietische fundamentalisten uit Libanon en Iran, betaald en bewapend door Iran.
  En dan zou Europa een partij moeten steunen?
  En nog wel de partij die een islamitische vrijbrief geeft voor het verkrachten van Syrische meisjes vanaf 14 jaar?

 11. Nick Bierinckx

  Heel de voormiddag heb ik radio 1 opstaan gehad. Niet te doen met dat Syrië 12-12. Van De Ochtend over Hautekiet tot en met Joos en Sonar was het telkens weer het zelfde liedje van bekende Vlamingen die ons gingen uitleggen waarom we moesten geven. Geen zinnige uitleg over wat daar juist aan de hand is, maar wel dat ze daar inlegkruisjes en luiers nodig hebben. De BV in kwestie (Guillaume Vander Stichelen) wist waarschijnlijk niet dat men in de moslimwereld dit soort van Westers hygiënebevorderend toiletgerief nauwelijks gebruikt. Volgens extreem religieuze moslims moet men zelfs met stenen hun …. afvegen na een WC-bezoek.

  Nu, aan de Reyerslaan licht men in de eerste plaats niet wakker van een slachtoffer meer of minder in Syrië. Het is vooral het stigmatiseren van diegenen die de ratio boven de opgefokte emoties stellen dat daar telt. Een minderheid van de bevolking valt (op naïeve basis of door mee te doen aan die emo-chantage) direct voor zulke mediacampagnes. Een andere minderheid durft er openlijk voor uitkomen dat hij/zij zijn zakken dicht houdt. De meerderheid van de bevolking ligt waarschijnlijk niet echt wakker van heel de zaak, maar deze zijn door een opbod tussen verschillende factoren (‘In Nederland geven ze niet en wij moeten toch guller zijn’ of ‘ Als die stad of organisatie iets doet, moeten wij dit ook doen’) om de de Vlaming in dit verhaal te laten stappen.

  Enige ratio zou al gauw gebrandmerkt worden als (extreem)rechts, verzuurd, enggeestig, egoïstisch en noem maar op… We kennen dit scenario van het kleine clubje progressieven van ons kent ons die de volkse Vlaamse meerderheid telkens weer in de juiste denkrichting probeert te forceren.

  Syrië is en blijft een eindeloos conflict zolang de internationale spelers hun belangen niet herzien. De VS en Europa enerzijds steunen de rebellen, maar Rusland en China zijn meer gewonnen voor Assad. De Russen hebben er hun enige marine basis die op de Middenlandse zee uitkomt en strategisch gezien gaan de Russen er alles aan doen om dit Assad in het zadel te houden. Voor China – en ook Rusland in mindere maten – spelen economische belangen een enorme rol, waardoor de internationale gemeenschap te verdeeld is om éénzijdig het conflict in Syrië aan te pakken.

  Nu, onlangs was Jef Lambrechts (verslaggever Midden-Oosten op rust voor VRT-radio) in het radioprogramma De Ochtend (Radio 1) en deze man vertelde een meer verhelderende analyse over wat die Arabische Lente nu juist inhield. De man had expertise in deze, waardoor de journaliste (Marjan Temmerman) het ingestudeerde nummertje moest afvoeren. Jef Lambrecht is uit een heel ander hout gesneden dan bv Rudi Vranckx die zulke emo-spelletjes met zijn bambiogen onmiddellijk meespeelt.. Zulke objectievere stemmen zouden al een heel ander licht werpen, waardoor 12-12 geen voet aan Vlaamse grond krijgt!

 12. Marc Rousseaux

  Wie denkt u die het meest baat heeft bij de 12-12-actie? Ja, ge hebt het geraden: de organisatore ervan. Wees het zeker: geen halve euru-cent zal de bevolking van Allepo geraken. En waarom geld geven aan terroristen die nog maar eens een Moslimstaat willen oprchten en daarbij hun hand en hun geweten niet omdraaien om hun eigen landgenoten (inclusief vrouwen en kinderen) te vermoorden. Waarom gaat er geen geld en geen wapens naar het hoofd van een Staat algemeen door de Internationale Gemeenschap erkend en lid van de UNO om hem te helpen rust en orde te herstelen en de slachtoffers daadwerkelijk te helpen? Het zijn niet zijn troepen die de eerste schoten hebben maar wel de zgb. Vijheidsstrijders in naan van de Democratie en de Vrijheid. Mooie vrijheid en democratie, kijk maar eens naar Egypte en lybië.

 13. En vanwaar die focus op Syrië? Er zijn honderden conflictgebieden waar burgeroorlogen woeden.

 14. Marleen Leonard

  We steunen de Moslims meer dan genoeg in eigen land. Zodanig dat we zelf niets meer te zeggen hebben.

 15. Als Qatar en Saoudi-Arabië van elke dollar die ze in wapens, ondersteuning en propaganda voor de Syrische ‘rebellen’ investeer, 1 dollarcent aan 1212 schenkt, dan zou er ruimschoots genoeg geld voor handen zijn voor hulpverlening.

  Onze Europese politici zijn blind voor de groeiende macht van Qatar, dit zal ons nog zuur opbreken……

Trending

%d