Ex PVV’er, nu Salafist, bejubeld in Saoedi-Arabië

doornpvvHet niveau van de Nederlandse gemeentepolitiekers ligt niet in elke stad even hoog. En dan drukken we het nog subtiel uit. In Den Haag zaten drie mannen – die elkaar kenden vanuit de psychiatrische zorg – vier jaar in de gemeenteraad voor Leefbaar Den Haag. Meeliftend op de naamsbekendheid van Leefbaar Nederland, onder leiding van wijlen Pim Fortuyn, fungeerden ze als de stadsnarren van deze tijd. Zo kochten ze drie zonnebrillen van 800,- per stuk op kosten van de belastingbetaler om ‘de stad in een ander daglicht te zien’. In Arnoud van Doorn hebben ze een goede opvolger gevonden als stadsnar.

Arnoud van Doorn werd verkozen in de slipstream van Geert Wilders, voor de PVV, in de gemeenteraad van Den Haag. Toen hij werd verdacht van financiële malversaties met de lokale partijkas van de PVV, werd hij direct uit de partij gezet. In januari 2013 gaf hij aan verder te willen met een soort ‘PVV-light’. Hij zou de koers van de PVV blijven volgen, maar met ‘een iets genuanceerdere benadering’. Die plannen werden doorkruist door zijn arrestatie voor het dealen van drugs aan hangjongeren tussen de 14 en 15 jaar en illegaal wapenbezit.

Begin maart werd bekend dat de voormalig PVV’er zich had bekeerd tot het Salafisme. Zoals geweten één van de strengste vormen binnen de islam. Hij kwam hiertoe nadat hij zich begon te verdiepen over deze religie. Saillant detail: hij kwam met vragen te zitten. Een ander niet nader genoemd gemeenteraadslid raadde hem aan bij de As Soena-moskee langs te gaan. Die moskee wordt echter in de gaten gehouden door de AIVD wegens de opruiende taal die daar gepredikt wordt.

Van een nar kan je alles verwachten, maar met grote waarschijnlijkheid zit er dus (nog) een salafist in de Haagse gemeenteraad. Het zou speculatie zijn om te wijzen naar de Haagse Islampartij, maar een mogelijkheid zou het toch zijn.

Van Doorn is nu op rondreis door het Midden Oosten, waar hij door veel fundamentalisten wordt binnengehaald als een held. Een PVV’er die islamiet word, ja dat is wel nieuws. Een Arabier werd deze week onthoofd wegens milde kritiek op de onhebbelijkheid van de Islam in Saoedi-Arabië, alle excuses ten spijt. Een Nederlander onderschreef de harde kritiek op de islam van de PVV, biedt zijn excuses aan en… is een held. Gelijke monniken, gelijke kappen?

One comment

Comments are closed.