ABVV boos om 1 mei-viering Vlaams Belang

1meivbEn daar zijn de jaren ’30 weer! Ditmaal was het ABVV-secretaris en Limburger Rob Urbain die met de vergelijking kwam wanneer het over de 1 mei-viering van het Vlaams Belang ging. De Limburgse regionale televisie ging hem vragen wat hij ervan vond dat de nationalistische partij op de terreinen van de voormalige Genkse mijnen hun 1 mei-viering zou houden en daarbij de steun verlenen aan de slachtoffers van het sociale en economische drama van Ford Genk.

De ABVV’er in kwestie noemt de verwijzing naar Ford Genk een “misbruik”. Hij vindt dat elke rechtgeaarde partij deze bijeenkomst moet “veroordelen”. Straffe taal van iemand die zegt de democratische regels te verdedigen. Maar staatsvakbonden en democratie/vrije meningsuiting, dat zijn geen complementaire begrippen, dat weten we al langer.

Het VB kan overigens niet verweten worden dat zij verantwoordelijk zijn voor het verdwijnen van bedrijven. Daar zijn andere partijen wél verantwoordelijk voor, waaronder de sp.a, waar de ABVV meer dan genoeg steun van krijgt. Dat hij daar gaat klagen.

De reactie van VB-Vlaams volksvertegenwoordiger Chris Janssens is dan ook terecht: “Ik ben geboren in 1977. Met de jaren ’30 heb ik dan ook niets te maken.”

Bekijk door hier te klikken het filmpje op TV Limburg.

7 comments

 1. Het verbaasd me dat nog zovele vlaams-nationalisten aangesloten zijn bij het ABVV., die zouden beter aansluiten bij onze eigen vlaamse vakbond VSV

 2. Op basis van welke vermeende , totaal imaginaire authoriteit meent het ABVV dat ze 1 mei kunnen monopoliseren, vermits 1 mei tevens de feestdag is van onder andere St-Jozef werkman voor Katholieke handwerkslieden met o.a. de jaarlijkse bedevaart naar de St. Jozef kapel te Kapellen, Nieuwe Wijk . Wat een arrogante pretentie vanwege het ABVV ! Kennelijk heeft Links het enkel over “diversiteit” als het beperkt blijft tot de eigen Linkse bollenwinkel. Rare variëteit van…………. “diversiteit” die zo Rood-monolietisch is !

 3. De ABVV maakt alles kapot met hun stakingen de bedrijven zullen niet aan nemen dat de arbeiders gelijk staan als de bedienden ,er zullen veel afdankingen gebeuren ,om dan interims in dienst te nemen België is het land van de stakingen de bedrijven beginnen het beu te worden ook met de schippers ;

 4. De socialisten blinken eens te meer uit door constant de Vlamingen aan te vallen op alle domeinen van de politiek.Wie durft beweren dat het VB geen partij is van de arbeiders heeft weinig kaas gegeten van politiek.Maar door hun jaloersheid doen de socialisten zeer eigenaardige uitspraken.Ze zullen de prijs wel betalen in 2014 met hun gedrag tov de Vlamingen.

 5. Het is de Duitse bezetter die tijdens WO II van 22N mei een officiële feest- en verlofdag heeft gemaakt. In Nederland is die dan ook na de bevrijding afgeschaft. Zou het ABVV in paats van die dagg voor zich alleen opte eisen, er niet beterconsequent voor ijveren dat dit bij ons ook zou gebeuren
  Francis Van den Eynde

 6. Een zekere Rob Urbain, ABVV-verantwoordelijke voor Linburg: “Het Vlaams Belang heeft nog nooit aan de kant van de arbeiders gestaan”, en, “Dit lijkt meer op het nazisme van de jaren ’30. Dit is verfoeilijk.” Een beetje opzoekwerk leert ons dat de man kan weten wat totalitaire regimes zijn! Zo dweept hij met Cuba, het paradijs van Fidel Castro, waar hij wellicht op kosten van de ‘arbeiders’ naar toe ging!

  http://cubanismo.net/cms/nl/artikels/cuba-gebruikt-de-meerwaarde-voor-het-algemeen-welzijn-niet-voor-privewinst

 7. ‘Foei foei foei’ zei mijnheer de “gerechtaardige” communist. Hij is de Goelag blijkbaar vergeten dat was ook anno 1930. ‘Het Vlaams Belang heeft nooit aan de kant gestaan van de arbeider’, mocht dit waar zijn is het wel een beangstigende vaststelling want volgens mij is die groep goed voor 66% van hun stemmen.

Comments are closed.