taliban syrieMoet het nog gezegd? De Arabische landen die sinds de zogeheten Arabische Lente ‘gedemocratiseerd’ werden met steun van het Westen, vallen sindsdien steeds meer en meer onder de invloedssfeer van de radicale islam. Dat deze evolutie leidt tot bomaanslagen zoals vandaag aan de Franse ambassade in Libië, hoeft daarom ook niet te verbazen.

Metropolitan Paul Yazigi van de 'Greek Orthodox Archdiocese of Aleppo'.
Metropolitan Paul Yazigi van de ‘Greek Orthodox Archdiocese of Aleppo’.

Ook in Syrië is een ‘democratiseringsoorlog’ aan de gang, op allerhande manieren gesteund door het ‘Westen’ uiteraard. De Syrische terroristen worden steevast ‘rebellen’ genoemd, aangezien dat heldhaftiger klinkt en het regime van Assad moet nog erger zijn dan dat van pakweg, door de politiek-correcte wereldverbeteraars getolereerde, dictators als Stalin of Mao.

Pater Daniël Maes (lees hier) lichtte reeds meermaals een serieuze tip van de sluier over de werkelijke toestand in Syrië en de banden tussen de rebellen en Al Qaida, maar de verblinde media blijven zonder schroom doorgaan met hun valse en leugenachtige berichtgeving. Assad moet en zal op de brandstapel belanden en dan zullen er ‘democratische verkiezingen’ het lot van het land bezegelen. Dat ook Syrië vanaf die dag een radicale moslimstaat zal zijn, wil men niet inzien.

Wiens toekomst nu al bezegeld is, is die van de Christelijke gemeenschap in Syrië. In het land wonen een 10% Christenen. Deze Christenen zijn de voorbije twee jaar van een aanvaarde minderheid onder Assad terechtgekomen in een een status van opgejaagd wild. “In May 2011, International Christian Concern group suggested that the Christian minority in Syria are more afraid of the opposition forces than of the government, because under the Assad regime there has been tolerance towards religious minorities.

De Syrische Orthodoxe Aartsbisschop van Aleppo, Mar Gregorios Yohanna Ibrahim.

 

Vandaag werden in de buurt van de Syrische gemeente Aleppo twee Orthodoxe bischoppen gegijzeld door de, door het Westen gesteunde, ‘rebellen’. Hun chauffeur, een decaan, is doodgeschoten. Dit is niet het werk van het huidige regime, maar wel van het toekomstige regime. Een woordvoerder van de kerk zegt hierover: “in those places where the authorities are replaced by the rebel groups, Christianity is being exterminated  to the last man: Christians are expelled, or physically destroyed.” En nog: “thousands of militant extremists under the guise of opposition forces unleashed a civil war in this country. Extremist groups armed and trained by means of foreign powers are deliberately killing Christians,” aldus Metropolitan Hilarion.

Moet er nog zand zijn?

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Twee Syrische Orthodoxe bisschoppen gekidnapt door de ‘rebellen’”

  1. Dirk Verstraete

    Dat zegt veel over de christenen niet?

    Waarom gaan christenen niet meevechten in Syrie in tegenstelling tot moslims die hier geboren en getogen zijn? Zou het dan toch zo zijn dat het een zielige bende schapen is dat neigt naar zelfvernietiging en martelaarschap …

  2. Als er een moslim op zen tenen getrapt wordt is heel de wereld in rep en roer ,maar een christen dan hoor je niet van ;

Trending

%d bloggers liken dit: