bjornsoenensDe rood-groene onbekwamen van de Vlaamse media waren zo tuk op een aanslag uit rechtse hoek in de VS dat ze, zonder enige aanwijzing in die richting, hun fantasie helemaal de vrije loop lieten.   Laten we dus de hilarische fail van de zogenaamde ‘Amerika-specialist’ van de VRT nog eens in zijn geheel afdrukken, een dag voor de moslimterroristen werden opgepakt.

Wim De Vilder: We weten dus nog niet we er achter de aanslagen zit, maar moet ons dit verwonderen dat dit nog gebeurt in de VS ?

Björn Soenens: Wel in elk geval, bij traumatische gebeurtenissen is het normaal dat we die realiteit willen vatten en dat we verklaringen willen geven. Ik kan alleen maar een klimaat beschrijven dat in de VS nu bezig is, en da’s een klimaat waar heel veel mensen in angst leven, paranoïde gevoelens koesteren, haat koesteren tegenover de overheid omdat het crisis is, omdat er onzekerheid is, omdat veel oude zekerheden aan het wankelen gaan, bijvoorbeeld:

– het homohuwelijk komt in veel meer staten erdoor, sommige mensen hebben daar moeite mee.

– abortus is toegelaten, sommige mensen hebben daar moeite mee. Daar komen aanslagen van, geregeld, op abortusdokters.

– 11 miljoen illegalen dreigen gelegaliseerd te worden, sommige mensen hebben daar moeite mee.

– wapenwetten worden verstrengd, sommige mensen hebben daar moeite mee.

Dus, er zijn heel veel motieven denkbaar van haat tegen de staat, en er zijn zo’n radicale individuen die zo radicaal worden dat ze privémilities vormen en die op hun website ook effectief gaan schrijven: ‘het is tijd dat we de wapens opnemen tegen de overheid’. En soms worden ze nog aangevuurd door haatradio ook. Ik ben ooit te gast geweest in zo’n programma van een haatradiomaker; da’s werkelijk verbluffend hoe ze mensen aanporren om ten strijde te trekken tegen hun overheid. Maar, is dat een verklaring? Op dit moment weten we het niet.

Wim De Vilder: In elk geval, de maand april is blijkbaar, in de geschiedenis van de VS, een nogal beladen maand voor wat aanslagen betreft, hé?

Björn Soenens: Absoluut, gisteren was een speciale dag, het was Tax Day, de laatste dag dat de belastingbrief kon worden ingevuld, alweer een motief voor sommigen, hé, daar is de Tea Party ook uit ontstaan, verzet tegen de overheid die belastingen int… Maar, als we kijken, inderdaad, naar de moorddadigheid van de maand april, Virginia Tech, Columbine High, twee schietpartijen op scholen in 2007 en ’99, die zijn allemaal in april gebeurd, een bomaanslag op een regeringsgebouw in Oklahoma in ’95, bijna 200 doden, in april gebeurd,  maar of dat een verklaring is weten we niet. Maar we weten wel dat Amerika een lange historie heeft van terreur, al sinds de jaren ’60, verzet tegen de burgerrechten met aanslagen….

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “Citaat van de dag: FAIL: Björn Soenens (VRT) over de moslimterreur in Boston”

 1. Waarom wordt er geen meerderheid in het Vlaams Parlement gevonden die subsidies aan de VRT afhankelijk maakt van een objectief-correct feitenverslag i.p.v. politiek-correcte desinformatie , gauchistische propaganda gewikkeld in sossenrood “duiding”(sic) papier ?
  Waarom wordt er eens niet nagegaan door het Parlement waarom zoveel “duiders” steeds weer uit een rood nest uit Gent en omgeving lijken te komen en dit al decenia lang ! Vanwaar komt die kolosale in vloed van rubeola’s uit het Gentse op de V(?) R.T. ?

 2. Tip: door een beetje spaarzamer te zijn met shift-lock en één in plaats van zes vraagtekens te gebruiken word je net iets serieuzer genomen.

  Doen, want gelijk heb je wel!

 3. Zou die extreem linkse soenens bjorn wel weten dat die twee islamieten een jongentje van 8 (ACHT) jaar vermoord hebben.
  Het was die linkse raddraaier die ik op de radio BRT hoorde leuteren dat het “extremisten of haatgroepen van eigen bodem waren”.
  Walgelijk hoe de media rond de pot draait om toch maar niet te hoeven zeggen dat de tsetjenen islamieten ziijn; denk aan Beslan waar de islamieten onschuldige kinderen vermoorden met hun gijzelingsaktie.
  Net zo walgelijk is het diezelfde minkunkel soenens bjorn’s geslijm te lezen op de BRT webstek deredactiebe, in één woord WALGELIJK hoe hij bijna de verdediging opneemt van het tuig…
  Het tuig dat in het hospitaal ligt opknopen na afgedwongen bekentenissen.

 4. In een democratie is de burger koning en de overheid dienaar .Nu is de overheid koning en de burger dienaar . Leve de invoering van de democratie .

  http://www.meerdemocratie.be , http://www.democratie.nu , http://www.ni4d.us , http://www.mehrdemokratie.de

 5. Zet rode ploat af !

  Allez dat is toch de gebruikelijke sossenrode desinformatie propaganda “duiding”(sic) die uit de LINKSE duim wordt gezogen en die ons tot kokhalzen toe door de strot wordt geramd. Moet een overwegende Rechts Vlaanderen belasting BLIJVEN betalen om de gretig geopende muilen van Links journaille te blijven voeden ??????

Trending

%d bloggers liken dit: