Citaat van de dag: NVA: ‘Vlaamse jongeren van welke dinge dan ook die vechten in Syrië’

jan_peumansJan Peumans, NVA, kondigt in Villa Politica het debat over moslimextremisten in Syrië aan.  Het woord ‘islam’ of ‘moslim’ krijgt hij niet over de lippen:

“De problematiek van een aantal Vlaamse jongeren, van welke . . . . eh . . . . .van welke . . . . . . eh, dinge-dan-ook, die dan . . . eh . . .vechten in die strijd in Syrië.”

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/villapolitica/EP_130417_VillaPolitica

5 comments

 1. Wat een zwakkeling. Een kwal heeft meer ruggengraat dan dit wezen.

  Ik hoop dat de kiezers van de NVA kunnen zien dat die partij bitter weinig bereikt heeft. Er heeft geen verandering plaats gevonden, en er zal ook niets veranderen. De kiezer heeft zich weeral in de luren laten leggen. Zoals gewoonlijk dus.

  Wat wij nodig hebben is een sterk “Vlaams belang”, en een Vlaamse versie van de “Golden Dawn” (of “Jobbik”).

  1. Bedoelt gij misschien een “Platina Dageraad”

 2. “Jongeren” ja, maar “VLAAMSE jongeren” ???? Eerder “jongeren” die in Vlaanderen verblijven zeker. Peumanske met zijn tuinkaboutersprietpraat !

 3. N-VA moet een groot aantal kiezers van diverse pluimage te vriend houden en dat wordt natuurlijk steeds moeilijker. Onlangs was er nog het voorval in De Zevende Dag, waar Peter Dedecker met zijn billen bloot stond na de simpele vraag wat confederalisme nu eigenlijk voorstelt voor N-VA. De arme man kon het niet uitleggen, want de partij moest er nog over nadenken. Niet vergeten, N-VA is met confederalisme naar de kiezer gestapt in 2010!

  Ook inzake migratie spreekt de partij met gespleten tong en weet ze niet goed of ze radicaal moet zijn, of toch maar de lijn van de trado’s volgen. Enerzijds is er Theo Francken die zich al te graag het imago van een ‘rechtdoor-rechtaan’ politicus aanmeet, maar enkel dingen aankaart en nooit de juiste oplossingen naar voor schuift (uit schrik om als VB’er versleten te worden). Daarnaast zijn er nog de Siegfried Brackes van de N-VA die moeten opgevoerd worden om de gematigdere kiezer aan boord te houden. Er is binnen de partij van BDW al meermaals een confrontatie geweest tussen de gematigdere en de hardere strekking.

  N-VA groeit in de peilingen ook niet meer! Beter nog. Er zijn peilingen die aangeven dat de partij zelfs (licht) achteruit gaat. Hoe zou dat nu toch komen?

  N-VA schuift meer en meer op naar de traditionele politiek en het eindeloze welles-/nietesspel tussen N-VA en de Vlaamse partijen in de federale regering begint aan een vorm van metaalmoeheid te leiden. Daar komt nog eens bij dat N-VA in de Vlaamse meerderheid zit en daar mee de staatshervorming gaat uitvoeren, dus kan ze niet blijven schieten op datgene waar je zelf mee verantwoordelijk bent in de uitvoering ervan. En dan zullen we nog niet spreken over de beleidsdaden van N-VA in die Vlaamse meerderheid. Hier kan men moeilijk zeggen dat de partij al veel potten gebroken heeft. N-VA maakt duidelijk niet het verschil en is niet de kracht van verandering!

  Wat je ook ziet is dat het debat rond de islam en migranten in het algemeen stilaan weer meer terrein wint en dat de traditionele partijen en N-VA zich in alle bochten wringen om de dingen juist niet bij naam te moeten noemen. Ik walg van dit rond de pot draaien van allerhande politici in onze duidingsprogramma’s. Ze maken telkens dezelfde fout om het mislukken van de multikul op naam van de autochtone Vlaming te steken.

  Het Vlaams Belang begint anderzijds terug meer vertrouwen uit te stralen en de stijl Annemans zou de zaken wel eens snel kunnen omdraaien zodat het Vlaams Belang wel eens sneller terug kan zijn van weggeweest.

 4. peumans, de kobolt die als mol fungeert voor het linkse en pelgisistische soort.
  Hoef geen verder commentaar te leveren.

Comments are closed.