verdachteaanslagbostonDe Verenigde Staten van Amerika zijn onlangs getroffen door alweer een vreselijke terreuraanslag.  Afgelopen maandag 15 april werden aan de aankomstlijn van de beroemde ‘Boston Marathon’ twee bommen tot ontploffing gebracht tussen de familieleden die de lopers aan het opwachten waren.  Drie ervan werden gedood, waaronder een jongetje van 8 jaar oud.  Tientallen anderen werden zwaar gewond en verminkt met afgerukte ledematen.

Het internet gonst van de geruchten, maar over de daders weten we voorlopig niets.  Er zijn daarover geen feiten die kunnen gecheckt worden, geen bronnen in welke richting dan ook.  Al wat er is zijn gissingen en speculaties.  Het enige wat journalisten dus kunnen doen, is alle mogelijke hypotheses op een rijtje zetten en daarbij een open geest houden.

Een eerste hypothese is dat dit een geval van ‘domestic terrorism’ is, waarbij een rasechte Amerikaan zich tegen de overheid keert.  De voorbije dagen is de rood-groene persmeute in Vlaanderen enthousiast die richting ingeslagen, en zo leerden we allerlei nieuwe feiten.  In de VS zouden er allerlei ‘haatradio’s’ zijn, zo wist ene Bjorn Soenens in de VRT-studio te vertellen.  Wat hij bedoelt is dat de VS in tegenstelling tot België een vrij land zijn, waar mensen zelf een radio kunnen starten en betalen, en vervolgens op de radio kunnen zeggen wat ze willen zonder hun door de overheid uitgereikte zendvergunning te verliezen en zonder vervolgd te worden door een censuurcentrum van de overheid.  Dat heet vrije meningsuiting, Bjorn, of ‘free speech’ – iets waar linkse mensen allergisch voor zijn, en in dit socialistische land al lang is afgeschaft.

Ook Obama-propagandiste Evita Neefs, die toevallig bij De Standaard werkt, gaat weer aan 300 km per uur uit de bocht.  De titel luidt subtiel:  ‘Haatgroepen beleefden hoogdagen sinds Obama’s verkiezing’.  Na een uiteenzetting over de Tea Party-beweging klinkt het dan:  ‘Het zijn trouwens niet alleen de anti-overheidsgroepen die hun ledenaantal de jongste jaren zagen aanzwellen. Een plejade van racistische en nazistische groepjes beleefde gouden tijden als reactie tegen de eerste zwarte president.‘  Wie of wat zij daarmee bedoelt komen we helaas niet te weten; zo gaat dat in een ‘kwaliteitskrant’.  Mij lijkt de bewering dat nazi’s in de VS ‘gouden tijden’ beleven tot bewijs van het tegendeel manifest onjuist, schromelijk overdreven en ronduit belachelijk;  Maar de linkse karikatuur van de VS als een land vol gekken is, nog maar eens, gevestigd.  Terwijl de realiteit is dat mensen als Neefs zich vooral ergeren aan het feit dat de VS in meerderheid rechts-conservatief zijn, dat Obama niet geliefd is en enkel verkozen is door de stem van alle zwarten en vrijwel alle hispanics, en dat blank Amerika zich terecht aan het bezinnen is over de vraag hoe men het land heeft kunnen laten overnemen door een socialist.

Maar goed, Tea Party, anti-overheidsgroepen, racisten en neonazi’s: allemaal één pot nat dus, namelijk ‘haatgroepen’, aangevuurd door ‘haatradio’s’, dixit de VRT.  Het is een hypothese, en op dit ogenblik ook niet meer dan dat, want we weten dus niks over daders of motief.

alnusraMaar waar blijft nu in De Standaard het stuk van Evita Neefs over de tweede hypothese?  Waar blijft de uitleg van Bjorn Soenens in de VRT-studio over de tweede hypothese?  Ik suggereer graag een titel: ‘Haatreligie beleeft hoogdagen sinds Arabische revoluties’.  Er zou dan een stuk kunnen volgen over de ontsporing in Noord-Afrika, de gruweldaden in Syrië tegen burgerbevolking en minderheden door verkrachters en moordenaars van Sharia4Belgium en internationale gelijkgezinden, de terreur van Hamas, Hezbollah en Al Shabaab, in het bijzonder tegen christelijke minderheden waar ook ter wereld…  Vergeet ook de haatradio’s en haatinternetsites niet, waar trots onthoofdingen van ‘ongelovigen’ worden getoond en wordt opgeroepen tot de jihad, de Heilige oorlog…  Maar nee, dat krijgen we allemaal niet te zien en te horen.

Het gebruik van het woord ‘haat’ is blijkbaar enkel voorbehouden voor rechtse blanke mensen, niet voor islamitische mensen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “Aanslagen Boston: ‘haatgroepen’ of ‘haatreligie’?”

  1. Sterk geschreven. De VRT- en andere journalisten maakten allerlei intentieprocessen en gingen nog nét niet zover om de schuld bij de ‘Rechtse Blanke Redneck’ te leggen. Ik heb sterk de indruk dat die mensen hun wensen voor werkelijkheid houden.
    Maar nu de daders ontmaskerd zijn als moslims, afkomstig uit Tsjetsjenië zal de focus van onze journalisten waarschijnlijk snel gaan liggen op een ‘gebrek aan kansen’, ‘racisme’ enz.
    De zelfverklaarde ‘Amerikaspecialisten’ kennen Amerika toch niet echt zo goed…

  2. In de Koran staad dat ze de ongelovigen moeten doden het enig geloof is de islam ,de wereld loopt met paardenlappen aan en willen het niet zien om eigen belang =

  3. Tea Party met veel patékes

    Weeral gastjes die willen sneuvelen om 72 maagden te krijgen of was het nu één maagd van 72 waarbij ze moeten aanschuiven in een file ?

  4. Je zou beter in dialoog gaan Rob. Je bent duidelijk verzuurd.

Trending

%d bloggers liken dit: