OCMW mechelenIn navolging van Gent broedt men ook in het blauwe Mechelen op het idee om woorden te schrappen die een “negatieve bijklank” hebben. Het eerste vierletterwoord dat er aan moet geloven zal ‘OCMW’ zijn. Het is te grappig om waar te zijn, maar helaas is het geen grap.

“Vorig jaar werd  de sociale huisvestingmaatschappij ‘Mechelse Goedkope Woning’ al omgevormd tot ‘Woonpunt. Dat was ook logisch: de sociale huisvesting in onze stad is noch Mechels noch goedkoop,” aldus Frank Creyelman (Vlaams Belang Mechelen). “Op dat succes voortbordurend beviel OCMW-voorzitter Koen Anciaux vandaag van een ander idee: het woord ‘OCMW’ heeft een te negatieve bijklank en dus gaan we het schrappen.” En weeral valt het ons op dat liberalen en socialisten elkaar gevonden hebben…

We vragen ons af welke woorden er nog kunnen geschrapt worden? Suggesties zijn steeds welkom in onze reactiemodule onderaan. Eén reactie die we elders al tegenkwamen op deze vreemde psychische kronkel van Anciaux wilden we u niet onthouden: “Die zijn echt allemaal zot geworden eh. 1984 is geen handleiding!”

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op ““OCMW heeft te negatieve bijklank, schrappen maar die afkorting!””

 1. Verbaast u dat ?

  We mogen kennelijk niet meer aan de ECHTE betekenis der afkorting herinnerd worden ; O(nze).C(enten).M(oeten).W(eg)

 2. Wordt de eufemistische notie “jongere”(ge weet wel) ook politiek-correct weggecensureerd ?

 3. Verandering van woordgebruiken? Volledig akkoord!

  Het wordt dan stilaan ook tijd dat Vlamingen eens gaan stilstaan bij al de Franse scheldwoorden naar hen toe. De sukkels hebben die allemaal over genomen.

  Het is waar, in beide naoorlogse tijden, konden ze niet anders dan doorslikken wat hen door de strot geduwd werd.

  Wie durft de eerste handschoen in de ring smijten? Ik geef er nogmaals enkele, maar de lijst is veel langer. Waarom blijven wij ze gebruiken?:
  – Alliantie, geallieerden
  – Entente
  – Mobilisatie,
  – Flamingant
  – Collaboratie collaborateur
  – Rehabilitatie
  – Epuratie Zuivering
  – Repressie
  – Represailles
  – Incivisme en incivieken
  – Het maquis Het struweel
  – Amnestie
  – Capitulatie
  – Reactionairen
  – Revolutionairen
  – Activist Activisme
  – Escalatie
  – Partizanen
  – Connotatie
  – Fusilleren
  – Executeren
  – Fouilleren
  – Sanctioneren
  – Partizaan
  Het vervangen van deze scheldwoorden van Franse oorsprong zou al een mooie zaak zijn, i.p.v ze te gebruiken zoals we gekend zijn: gewillige slaven.
  Het zou wat moeite kosten, maar eens lezers en luisteraars het door hebben, dat er iets aan gedaan wordt, kan je zeker op overvloedige steun rekenen.
  En kom aub niet meer af met Van Dale en dergelijke. Dat voornoemde lijst door hen en anderen erkend zijn, doet niets af aan de werkelijkheid. De meeste zijn eenvoudig door goed Nederlands te vervangen.
  Ook door Pallieterke schrijvelaars en aanhang.

 4. Georges Pauwels

  OCMW is nochtans de meest bekende naam bij alle asielzoekers.Niemand dan zij weten beter waar het OCMW te vinden is.Gaan de sossen dat geliefde woord bij hun kiespubliek schrappen?

  1. OCMW en daarna BMW die hiermee kan gefinancierd worden

Trending

%d bloggers liken dit: