amber-lyonDe bekende onderzoeksjournaliste en voormalige CNN-correspondente Amber Lyon heeft nogmaals duidelijk gemaakt dat de Amerikaanse zender er aan meedoet westerse propaganda over Iran en Syrië te verbreiden.

Het Syrische persbureau SANA citeerde Lyon met de woorden dat, toen ze voor CNN gewerkt zou hebben, men haar persoonlijk opdracht zou hebben gegeven om foutief nieuws te verspreiden of bepaalde informatie achter te houden, waarvan de verbreiding door de Amerikaanse regering niet werd goedgekeurd, omdat dit tegen het doel zou werken om het publiek voor een militair optreden tegen Iran en Syrië te winnen. Lyon voegt er aan toe dat de gevestigde Amerikaanse mainstreammedia met opzet propagandabijdragen tegen Iran zouden uitzenden om de publieke opinie ertoe te bewegen akkoord te gaan met een militaire invasie van het land. Precies zo zou men ook in 2003 hebben gehandeld voor de invasie van Irak. Nu probeert men hetzelfde nog een keer, deze keer m.b.t. Iran. Beide landen – zowel Iran als Syrië – zouden door de belangrijkste Amerikaanse mainstreammedia “constant worden gedemoniseerd”.

De voormalige CNN-correspondente verklaarde dat CNN voor deze handelwijze geld zou krijgen van de Amerikaanse regering en andere landen. Als tegenprestatie zou de nieuwszender in de keuze en interpretatie van het nieuws bij voorkeur rekening houden met de belangen van deze landen.

Verleden jaar oktober had Amber Lyon geklaagd over de “voortdurende demonisering van Syrië, Iran en andere landen in de vooraanstaande Amerikaanse media”. Deze manier van optreden zou grote gevaren in zich bergen “voor de Amerikaanse publieke opinie, omdat de bevolking daardoor niet de kans zou krijgen om zich een toepasselijk beeld van de situatie daar en van onze buitenlandse politiek te verschaffen.”

Lyon zei verder dat CNN door Bahrein zou zijn omgekocht om begin 2011 een documentaire over het brutale neerslaan van de protesten in het land te censureren. De voormalige CNN-correspondente had deze documentaire over het brutale neerslaan van de landelijke protesten in het koninkrijk aan de Perzische Golf geproduceerd. Deze werd weliswaar in de VS uitgezonden, de internationale uitzending van de documentaire via CNN International werd echter merkwaardig genoeg verhinderd. Dit leidde tot de verdenking dat het bestuur van het commerciële mediaconcern dit zou hebben verhinderd.

Lyon, die in maart 2012 ontslagen werd, bericht verder dat de zender geld zou krijgen van despotische regimes om uitzendingen te produceren die zij “reclame voor dictators” noemde. Deze gesponsorde inhouden, die dan via CNN International zouden worden uitgezonden, “worden rechtstreeks door deze regimes en regeringen gefinancierd.”

Bron:

http://tinyurl.com/d5kw926

Auteur: redactie KOPP-Verlag

Vertaald uit het Duits door: E,J.Bron

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “TV-zender CNN verspreidt leugens over Iran en Syrië”

 1. “Om bevolkingsgroepen hun standpunten op te dringen ” ????? inderdaad, cfr de gauchistische PoCo-indoctrinatie “duiding”(sic), ter hersenspoeling, gedwangvoederd middels een baxter zoals de sossenrode propaganda toeter S.R.T.

  1. Antwoord op Gaardenier

 2. Zou dat geen der overtalrijke media-spreekbuizen der oppermachtige, steenrijke filosemietische pro-Zionistische Lobby van Cowboyland kunnen zijn, die kennelijk via geldschieters tekens presidentskandidaten in BEIDE kampen sponsort, kwestie van later hun toekomstige belangen behartiging te kunnen terugkopen en laten primeren ? Vergelijk de politiek-correcte verslaggeving over het Palestijns-Zionistisch conflict via CNN eens met de objectief-correcte, neutrale, onbevooroordeelde berichtgeving van de BBC ; diamentraal tegenover elkaar staan die ! Het is verrassend om DEZELFDE feiten eens door twee brillen te kunnen zien, één met politiek-correct bekraste en aangedampte donkere brilgelazen en één met proper gekuiste volkomen transparante glazen, het zal u versteld doen staan ; DOEN !

 3. Zeg Marc,
  Als je het dan toch eenvoudig wil houden, kunnen we het dan misschien over boven- of buitennatuurlijke verklaringen hebben, i.p.v. onnodig Nederfrengels – Franglais – Nederbabylonisch?
  Of meen je jezelf daarmee op een verhoogje te plaatsen?

 4. Marc Rousseaux

  De metafysische verklaring voor dit alles is vrij simpel: wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Met alle gevolgen vandien! Laten wij over vanzelfsprekendheden toch niet zo ingewikkeld doen en vooral niet zo verontwaardigd.

 5. Dat politiekers en regeringen geld uitgeven om bevolkingsgroepen hun standpunten op te dringen, gebeurt sinds mensenheugenis, hier ook.
  De tegenbewegingen doen hetzelfde maar beschikken meestal over minder middelen.
  Op zich is dat dus helemaal niets nieuw.

  In de Arabische wereld heb je bovendien strenge dictators nodig, anders wordt het een chaos en bloedbad. Alleen als de zweep erop gelegd wordt, lopen ze daar een beetje in de rij.

  Jeugd heeft sinds de mensheid bestaat, altijd geprobeerd om oudere gezagsdragers omver te werpen, daar is ook niets nieuw aan.

  Toen ook in de Islamitische wereld de nieuwe digitale middelen, eerst door de jeugd gekend en gebruikt kon worden, dachten ze hiermee de zaak over te kunnen nemen, zogezegd met dommocratische doeleinden.
  Resultaat? Chaos en bloed, en uiteindelijk fundi’s, die als het even kan de Shania toepassen en alle vroegere evolutie terugdraaien.

  Gelukkig voor ons, want de kereltjes die hier proberen ons te overrompelen staan minder sterk, nu ze wel even moeten nadenken over hun uitwijkmogelijkheden in hun hemelse thuislanden.
  Laat ons hopen dat degenen die naar ginder trekken, daar zoveel mogelijk blijven, al dan niet boven de grond.

  Dat op dit forum ook wel eens geschrapt wordt aan niet gelijklopende of afwijkende meningen, is een bewijs dat mensen overal hetzelfde zijn.
  Eerlijk gezegd heb ik met Nederlandse forums tot heden dat probleem nog niet gekend. Hoewel ik daar veel scherper uit de hoek kom en ook veel kritiek en tegenwerking te slikken krijg, blijven ze open voor andere meningen te plaatsen. En dat, zonder uitsluiting!

Trending

%d bloggers liken dit: