stevehofmeyrDe Zuidafrikaanse zanger Bok van Blerk stelden we vorige week al aan je voor, vandaag mag hij opnieuw zingen, maar nu samen met zanger en acteur Steve Hofmeyr.  Geboren in 1964 bouwde die al een indrukwekkende carrière uit, waarbij hij zijn Afrikaner-zijn niet vergeet.  Zo sprak hij zich al uit voor zelfbeschikking van het Afrikanervolk, wat onafhankelijkheid of minstens een ruime vorm van autonomie betekent, en zorgde hij ook voor opschudding door een dreigement uit te spreken: als Julius Malema, de ex-ANC-jeugdvoorzitter niet zou veroordeeld worden voor ‘hatespeech’ vanwege het haatlied ‘kill the boer’, dan zou Steve Hofmeyr een liedje opnemen met daarin de term ‘kaffer’ – een oude benaming voor een neger die niet echt op prijs wordt gesteld.  Malema werd veroordeeld, en dus kwam het liedje er niet…  Maar wel dit nummer: ‘bring als wat jy het’ – wat zoveel betekent als: ‘gooi alles tegen me in de strijd wat je hebt’.

bring als wat jy het

Ter info:  Muziek uit Zuid-Afrika kan volgens onze lezers vrij vlot besteld worden via http://www.kalahari.com/music/afrikaans/default.aspx.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d