fabiolaHerinner u de stichting die voormalige koningin Fabiola in alle stilte had opgericht om de belastingdienst te ontwijken. Met grote trom kondigde ze, na het uitlekken ervan, aan dat ze het fonds zou laten opdoeken. Bij De Tijd zijn ze erachter gekomen dat er nog geen millimeter moeite werd gedaan om de stichting daadwerkelijk op te doeken.

Fabiola 3 maanden geleden: “Beste landgenoten, het spijt mij dat de oprichting van mijn stichting Pereos onbegrip en dermate negatieve reacties veroorzaakt heeft. Dat heeft me diep geraakt. Ik heb nooit de intentie gehad deze stichting te financieren met geld dat afkomstig is uit mijn dotatie, maar wel degelijk met middelen die ik geërfd heb van mijn familie en van mijn peter. (…) Maar bezorgd om het behoud van de eenheid, neem ik de plicht op mij om aan deze stichting te verzaken, zelfs al valt dit gebaar me zwaar. Ik zal dus de opheffing van deze stichting vragen.”

Wat blijkt nu? Er werd sindsdien nog geen enkele stap ondernomen om de daad bij het woord te voegen. “Het loopt allemaal wat traag, ja. De raad van bestuur van de stichting is nog niet bijeengekomen om de stichting op te heffen”, bevestigt Jean Van Rossum, de advocaat van Fabiola. Een expert lacht deze verklaring weg: “Als er druk achter zit, kan zoiets al in een week geregeld zijn. De bestuurders moeten alleen bijeenkomen en dan naar de notaris stappen met hun beslissing,” aldus fiscaal advocaat Thierry Afschrift in De Tijd.

De stichting bevatte enkel vertrouwelingen van Fabiola als bestuurders, zoals een vriendin uit Malmédy, de echtgenoot van haar favoriete nicht prinses Margaretha van Luxemburg, haar advocaat en enkele Spaanse familieleden. Via de stichting wilde Fabiola haar erfenis in goede banen leiden. ‘Fons Pereos’ had tot doel culturele, historische en katholieke activiteiten te ondersteunen, maar in eerste instantie toch vooral haar neven en nichten. Als Fabiola niets had geregeld, zouden die 70 procent successierechten hebben moeten betalen op de erfenis, net zoals u en ik.

Advocaat Michel Maus, die ook bedenkingen heeft bij de termijn van de opheffing, legt uit: “Het is wel een wezenlijk verschil als de koningin al haar vermogen in de stichting heeft gestoken. Als dat het geval is, zal het vermogen bij de ontbinding gewoon verschuiven naar twee andere stichtingen die in de oprichtingsakte van Fons Pereos staan. Dan wordt het probleem alleen verschoven. En dat moet dus geregeld worden. Daarnaast zal de rechtbank toch wel vragen stellen bij de razendsnelle opheffing van de stichting.”

Men zegt weleens dat het stinkt in Brussel, maar als je het ons vraagt stinkt het in de Brusselse paleizen nog net iets harder dan elders. Opdoeken die handel en laat ze maar gaan werken!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Fabiola nam nog geen enkele stap om haar louche stichting op te doeken”

  1. Jean Marie TYTECA

    Hoeveel successie-rechten heeft de Belgische staat ontvangen bij het overlijden van Boudewijn Op het ogenblik van zijn overlijden zaten Albert en Paola financieel aan de grond, terwijl Boudewijn stinkend rijk was geworden door de hulp van Mobutu (eigen verklaring). Ik meen dat het testament uitgevoerd werd in Genève.

  2. Ek stem saam. Almal wat kan werk en wat wil eet, moet maar gaan werk. Die lewe is nie gratis nie. Die knip van linte is nie genoeg nie.

Trending

%d bloggers liken dit: