jm le penIn Frankrijk wordt naast de medewerker van François Hollande, ook een medewerker van voormalig Front National-voorzitter Jean-Marie Le Pen genoemd in het wereldwijde offshore-schandaal. Beiden zouden via bedenkelijke constructies een rekening geopend hebben in Zwitserland. Ex-minister van Begroting Jérôme Cahuzac is vorige week uit de Franse PS gezet omwille van de beschuldigingen aan zijn adres. In zijn geval waren de beschuldigingen dan ook volledig terecht. In het geval van Le Pen en het Front National is er iets meer aan de hand.

“Jean-Pierre Mouchard opende als penningmeester van het Franse FN in 1981 een rekening bij de Zwitserse bank UBS,” zo luidt de beschuldiging. De man, die uitgever was, zou grote sommen geld hebben overgeschreven via twee offshore-bedrijfjes. Eén keer voor de redding van een gebouw van de Franse uitgeverij Magellan door het bedrijf ‘Overseas Property Services Limited’ in Gibraltar’ en ook nog via ‘Hadret Al-Raiss’ in Panama, waar hij aandeelhouder van was. Deze beschuldigingen hebben géén betrekking op het FN of Jean-Marie Le Pen.

Hij opende echter ook een rekening bij de UBS-bank in Zwitserland en stortte daarop minimum 2,8 miljoen euro op rekening van Cotelec. Deze micro-partij, waarvan de naam een samenstelling is van ‘cotisations électorales’, werd door Jean-Marie Le Pen opgericht ter bescherming van de geldelijke schenkingen aan het Front National. Deze schenkingen zouden dus beheerd worden door Cotelec en niet door het FN, aangezien deze laatste op dat ogenblik meer schuldeisers over de vloer kreeg dan kiezers. De partij had niet minder dan 12 miljoen euro aan openstaande schulden en hoopte via de verkoop van de FN-kantoren in Parijs (Le Paquebot, binnenkort overigens een bejaardentehuis) 18 miljoen euro binnen te halen. De regeling in der minne bedroeg uiteindelijk ‘maar’ 10 miljoen euro…

Indien de kantoren van het FN in Parijs hadden moeten worden verkocht met verlies, zouden er toch minstens 2,8 miljoen euro aan gelden gered kunnen worden via Cotelec. Met deze gelden zouden dan vervolgens de campagnes gefinancierd worden van het FN. Huidige FN-voorzitster Marine Le Pen vindt dat er oude koeien uit de sloot gehaald worden, die overigens al weerlegd werden in 1999: “Deze rekening is volledig legaal en kwam er nadat mijn vader er een lening was aangegaan. Dat weet ondertussen iedereen en werd reeds bewezen.”

Over de transacties van de offshore-bedrijven, waar de voormalige FN-medewerker aan gelinkt wordt, doet het FN geen uitspraken. Dat het om een politieke zwartmakerij gaat, nu het FN hoge toppen scheert in Frankrijk, is duidelijk. Maar zo zal u het in de reguliere media niet vernemen.

Lees ook de persverklaring van het FN.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Jean-Marie Le Pen verdacht gemaakt in offshore-schandaal”

  1. aghh..aghh..aghh.. rechts krijgt te veel aanhang, het zion/kapitalistische systeem loopt gevaar” laten we dan maar via de media maffia een “grote genade ” klap proberen uit te delen , en net te doen als of ze iets heel ergs ” hebben gedaan (wat helemaal niet zo is!) precies hetzelfde verhaaltje als toen in italie.. en anderen kleine gevallen in de wereld …

Trending

%d