Antwerpen voortrekker in strijd tegen drugs

geen drugsIn Antwerpen is het de beleidsmakers menens. De Oorlog tegen Drugs wordt kracht bijgezet met de vermeerdering van een veertigtal extra agenten die zich gaan bezighouden met het drugsprobleem in de stad. Ook het parket verdubbelt zijn personeel in datzelfde kader.

Van 17 speurders tot 57. Dat is het doel dat Antwerps korpschef Serge Muyters wil bereiken. “De politie hoopt de selectie rond te hebben tegen eind mei. De nieuwe speurders krijgen vanaf 1 juni een gerichte opleiding en draaien vanaf 1 juli proef.”.

Tegelijkertijd kondigt parketwoordvoerder Paul Van Tigchelt aan dat ook zij een extra inspanning zullen leveren in de Oorlog tegen Drugs: “Vanaf 1 september wordt onze drugssectie verdubbeld van twee naar vier magistraten. Dan zal ook het systeem op punt staan om onmiddellijke minnelijke schikkingen uit te schrijven voor druggebruik.”

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) gelooft erin dat je door het aanpakken van drugsgebruikers, eveneens de dealers afschrikt. “Door de klanten te vervolgen, jaag je ook de dealers weg,” aldus De Wever. Met deze aankondiging houdt het Antwerps bestuur woord en volgt het consequent het bestuursakkoord dat ze afsloten. Hopelijk heeft het dan ook effectief effect.

One comment

Comments are closed.