Poetin zet (tussendoor) journalist op zijn plaats

poetinPoetin is momenteel onderweg naar Nederland om daar het Nederlands-Russische jaar 2013 te openen samen met koningin Beatrix. Tussendoor stopte hij in Duitsland, waar sommige “verontwaardigden” het nodig vonden om hun verontwaardiging te uiten over zijn beleid. Poetin liet het niet aan zijn hart komen, lachte ook eens goed met de prostituees die FEMEN op hem had afgestuurd en zette onderweg ook een Duits journalist eens op zijn plaats.

Poetin wordt in West-Europa maar al te vaak weggezet als een autocraat. Het is een feit dat hij niet armer is geworden van zijn machtspositie, evenmin zijn vrouw. Hij kwam echter aan de macht toen grote bedrijven weigerden nog één cent belastingen te betalen en het Westen allerlei terroristische groeperingen steunde met als doel Rusland nog verder in acht staten op te breken. Op een typisch Russische manier heeft Poetin dit opgelost, met ook de nodige bedreigingen aan zijn adres. Uiteraard valt er op Poetin wat aan te merken, maar zijn kaliber politicus is iets dat in Europa zeer gemist wordt. Geen complexen over zijn volk, zijn cultuur en de christelijke religie. Dat journalisten echter vaak slecht tot niet geïnformeerd zijn, is al geweten. De Duitse journalist in kwestie dacht echter de gemiddelde Europese machtspoliticus voor zich te hebben en kwam daar sterk bedrogen in uit.

Wij wensen alvast Poetin hartelijk welkom in Europa! Zeker in 2013, tweehonderd jaar nadat de geallieerden Napoléon steeds verder begonnen terug te drijven, met Rusland als belangrijkste drijfveer hiervoor. Hadden we het immers aan de Britten overgelaten, dan waren de Lage Landen nu nog altijd Frans. Het waren de Russen die de rest dwong om op te trekken naar Parijs en het beest in zijn hol te doden. Concreet met betrekking tot de Lage Landen zal het op 14 november 2013 tweehonderd jaar geleden zijn dat kozakken Nieuweschans, Winschoten en Groningen bevrijdden waardoor op 30 november prins van Oranje Willem, later koning Willem I van het Koninkrijk der Verenigde Nederlanden, te Scheveningen terugkeert in de Lage Landen.

De verontwaardigen zouden beter van de gelegenheid gebruik maken om dank uit te spreken aan de Russische natie voor de enorme offers die zij meerdere keren hebben gebracht voor de Europese volkeren.

7 comments

 1. Op die manier kan je ook beweren dat Turkije bij Europa hoort. Tenminste het gestolen gebied waarin Istanbul. Waar eindigt dat?
  Anderzijds lijkt het dan al weer snel op islamofobie?

 2. Eerlijkheidshalve kan je er dan wel aan toevoegen dat die prins niet heette zoals vermeld, maar wel Guillaume d’Orange.
  En dat hij tegen zijn lievelingstaalgenoten optrok, samen met de Russen, daar is ook al twijfel over. Hij kende overigens zelf geen Nederlands.

 3. Op die manier kan je dan evengoed zeggen dat Turken Europeanen zijn. Istanbul mag dan wel toe Europa behoren, maar dat is gestolen gebied. Dus als de Turken er niet bij kunnen, de Russen ook niet.
  Tenminste als je je bedenkingen rechtlijnig en gegrond wil houden.

 4. Hoezo zijn de Russen geen Europees volk? De Russen behoren tot de Slavische volkeren. Zijn daarom de Slowaken ook geen Europees volk?

 5. Tiens. Ik wist niet dat Poetin van buiten Europa kwam en de Russen zélf geen Europees Volk zijn. Wat zijn ze dan wél?

  1. Rusland ligt voor het overgrote merendeel in Azië. Ik stel dan wel dat Poetin welkom is in Europa, maar daarmee heb ik niet gezegd dat het geen Europeaan is. Russen zijn echter cultureel niet volledig Europes, maar ook niet volledig Aziatisch. Russen zijn in de eerste plaats Russen die cultureel gezien bij meerdere cultuurzones kunnen gerekend worden en facetten van meerderen meedragen. Het zijn eigenlijk Euraziaten.

   Ik doelde in dit artikel vooral op de Europese Unie. Maar ook een beetje op Europa om de analogie met 1813, de triomf van de contrarevolutie dankzij Rusland, te behouden.

   1. Een Slavische Rus uit het verre Vladivostok staat etnisch, cultureel en religieus (Orthodox-Christelijk) veel dichter bij ons dan het meest import-volk alhier !

Comments are closed.