Nederlanders in verzet tegen Stalin

ImageIn de Hofstad staat een beeld van Stalin burgers schrik aan te jagen in het Haagse Statenkwartier. Officieel heet het ‘kunst’. In de ogen van veel normale burgers is het promoten van een communistische massamoordenaar een brug te ver. In 1986 werd het beeld geplaatst in de Haagse prostitutiewijk. Daar werd het al snel gevandaliseerd en gebruikt als openbaar toilet. Daarna werd het verplaatst naar de huidige plek in het statige Statenkwartier.

Dat het gemeentebestuur begrijpt dat zo’n beeld controverse oproept blijkt uit de tijdelijke opslag ervan tijdens een conferentie waar een Russische afvaardiging naartoe kwam. Dat burgers geconfronteerd worden met één van de grootste massamoordenaars ooit vindt de gemeente minder erg.

De nieuwe Heel-Nederlandse actiegroep Identitair Verzet doet in ieder geval een poging om het beeld van de straat te laten halen. Gisteravond werd de telefooncel, waarin Stalin de voorbijgangers aanstaart, ingewikkeld in folie met het ‘biohazard’-embleem erop.

Zoals Identitair Verzet zelf al schrijft: “Wat is de volgende ‘kunst’uiting in Den Haag? Een beeld van Koning Leopold II? Een beeld van Mao? Pol Pot?”

Vervolgacties worden beloofd, dus we zijn benieuwd!

Image