manifpourtousFranck Talleu is een opa uit het Franse Aisne. Hij was met zijn kinderen en kleinkinderen op weg om te gaan picknicken in de Luxemburgse Tuin in Parijs. Daar aangekomen werd de man tegengehouden door de parkwachters en gevraagd zijn trui uit te doen. “Uw trui zou kwetsend en beledigend kunnen opgevat worden en tot onaangename discussies kunnen leiden,” kreeg de man te horen.

“Wat stond er dan wel op die trui,” vraagt u zich ongetwijfeld af. Wel, op deze oude brave man zijn trui stond een afbeelding van een klassiek gezin: vader, moeder en twee kindjes. Deze afbeelding werd gebruikt als symbool voor de voorbije manifestaties tegen het homohuwelijk in Frankrijk (lees hier). Het bijzondere aan deze trui is dat er geen slogan, geen uitleg, niets opstaat. Enkel de afbeelding. Toch stoorde dit de Franse gezagsdragers en gaven ze de man een pv.

manifpourtouspv

Uiteraard is hij zwaar aangedaan door het voorval. “Ik leer mijn kinderen en kleinkinderen om ontzag te hebben voor de politie en de wetsdragers. Gelukkig kon zelfs mijn zesjarige kleinkind erom lachen, toen ze me kwamen halen op het politiekantoor. Hij vroeg me zelfs al lachend of ze me niet gemarteld hadden. Maar een boete krijgen voor zoiets, dat is onvoorstelbaar. Niemand aan wie ik het vertelde wilde me zelfs geloven, kun je je voorstellen!”

Manif-pour-tousDe politie verklaarde op het pv dat de man een “ludieke actie wilde voeren in de Luxemburgse Tuin zonder daarvoor toestemming te hebben gekregen” (organisation d’une manifestation ludique dans le jardin du Luxembourg sans autorisation spéciale) “Het enige wat ik in dat park wilde doen is paaseitjes verstoppen voor de kleinkinderen en een leuke picknick houden met de familie,” zo verduidelijkt de man zijn bedoelingen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “Bejaarde krijgt pv wegens het dragen van trui met afbeelding klassiek gezin”

  1. Daniel Deblaere

    Leve de vrije meningsuiting !

  2. De man komt uit het ‘Franse’ Aisne. Die manifestaties tegen het homo-huwelijk vonden in Frankrijk plaats. Je kunt ergens begrijpen dat het provocerend is als die man juist diezelfde afbeelding droeg dan er toen werd gebruikt in de manifestaties. Ik begrijp de reactie van de politie wel, maar een pv is er wel een beetje over. Een waarschuwing leek mij beter op zijn plaats.

  3. kots van de politie … in plaats van de echte gansgsters te vatten …. maar daar zijn ze te laf voor

  4. In datzelfde park kwam men mij ooit op uiterst onbeleefde toon bevelen onmiddelijk te stoppen met gitaar spelen temidden van de groep vrienden/klasgenoten waarmee ik er op het gemak in het gras zat. De groep “jongeren” met ghettoblaster, een tiental meter verder, werd echter ongemoeid gelaten. Ofwel worden de parkwachters er dus op hun politieke kleur geselecteerd, ofwel zijn ze er altijd streng over het randje – maar niet erg moedig.

    1. hippie!

Trending

%d