OCMW gelden naar professionele(?) voetbalploeg

White_star_woluwe_fcStel, je hebt een professionele voetbalploeg, maar je hebt centjes tekort om de lonen te betalen. Stel de licentiecommissie legt je daarenboven ook nog eens een transferverbod op. Dan klop je toch gewoonweg bij het OCMW aan voor de nodige centjes! Onmogelijk? Volgens ons wel, maar toch is dàt het plan dat FDF-schepen Eric Bott (Sint-Lambrechts-Woluwe) in zijn hoofd heeft om voetbalclub White Star Woluwe te redden.

Vlaams Belang heeft ernstige bedenkingen bij deze plannen. “Het kan niet dat een OCMW, dat tot taak heeft de zwaksten in de samenleving te helpen, moet instaan voor de tekorten van een professionele voetbalploeg. Zeker niet omdat Olivier Maingain, burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe, vorig jaar nog klaagde over de stijgende kosten van het OCMW, en de enorme impact ervan op de gemeentelijke begroting.”

Een reden temeer om deze plannen bizar te vinden is het feit dat de bewuste voetbalploeg grootse uitbreidingsplannen heeft: “De club kan niet ontkennen het verlangen te hebben om binnen de twee jaar de top van het Belgisch voetbal te kunnen halen. Met hulp van de gemeente Sint- Lambrechts-Woluwe, werken wij volop aan projecten op korte termijn, zoals de bouw van een nieuwe tribune met 3.000 zitplaatsen, ingerichte kleerkamers, ontspanningsruimte voor de eerste ploeg, cafetaria, een VIP-ruimte, en een media-lokaal. Deze projecten zouden van Royal White Star Woluwe definitied (sic) een elite club maken.”

De woorden “Met hulp van de gemeente Sint- Lambrechts-Woluwe” worden nu wel plots heel duidelijk! Met het behulp van de inwoners van die gemeente met andere woorden. Belastinggeld dat via het OCMW doorgesluisd wordt naar een professionele voetbalploeg… We hebben het laatste nog niet gezien vrezen we.

One comment

Comments are closed.