Citaat van de dag

“Stel: uw tante sterft en u vindt 250.000 euro onder haar matras, maar u hebt geen zin daar 65 procent successierechten op te betalen (of 80 procent als uw tante in Brussel of Wallonië leefde). Bovendien vreest u dat de fiscus zal vragen waar tantelief dat geld vandaan haalde. In dat geval kan u het geld onderbrengen bij een bank op een belastingparadijs.”

Dit citaat komt uit een artikel in Het Nieuwsblad vandaag bij het artikel over de geparkeerde miljarden op belastingparadijzen. Ondanks het feit dat we vinden dat fraudeurs onze economie schaden, vinden we dat de Belgische staat evenzeer de economie schaadt en minstens even crimineel bezig is wanneer zulk een hoge percentages worden gestolen van de bevolking hun spaargeld. En dan hebben we het nog niet over de gewone persoonsbelasting…