Maserati van 150.000 euro voor deur Roma-zigeuners in Tielrode (Temse)?

maserati tielrodeVia email circuleert op dit ogenblik een bericht met een foto van een peperdure sportwagen Maserati. De begeleidende tekst gaat als volgt: ‘ Deze auto ( Maserati Quatroporte supersport / GT S ) is gloednieuw, zo een “speeltje” kost dus tussen de 135.000 euro en de 150.000 euro, en behoort toe aan een “arme” familie van Romazigeuners in Tielrode. Ze wonen er in een huis, dat is toegewezen via het O.C.M.W !!! De Familie leeft ook van het O.C.M.W en allerlei bijstand & ze hebben zelfs een sociaal abonnement voor de bus !!!!’

Tielrode is een deelgemeente van Temse. Met mails en berichten via het internet moet je opletten, het is moeilijk na te gaan of dit waar is; vandaar ook het vraagteken in onze titel.  Alleszins staat vast dat de foto in Tielrode bij Temse genomen is, in de Gentstraat.

Het kan een verzinsel zijn, maar het verhaal zou ook  kunnen kloppen. Roma-zigeuners leven vaak van het OCMW en krijgen door hun groot aantal kinderen vaak voorrang in sociale woningen of woningen van het OCMW, maar hebben daarnaast vaak rijkdommen en bezittingen zowel in het herkomstland als hier. Vaak zijn hun inkomsten illegaal, zodat er geen officieel spoor van terug te vinden is – als het OCMW al de moeite doet een poging tot onderzoek te ondernemen.  Dat is in principe wettelijk verplicht, maar blijft vanwege de toevloed in nogal wat OCMW’s erg beperkt.

In dit geval bevestigen lokale mensen ons dat in deze straat inderdaad huizen door het OCMW worden toegewezen, en dat in die huizen inderdaad Roma-families huizen.  Bewijzen dat deze auto in hun bezit is is echter onmogelijk.  Het OCMW heeft daar geen middelen voor, de politiek mag enkel controleren als er vermoeden is van een misdrijf, en zelfs dat levert weinig op.  ‘De ervaring leert dat zo’n wagens vaak ingeschreven staan niet op naam van degene die ermee rijdt, maar van een stroman’, zo laat een oud-politieman ons weten.  Lees: bv. een 96-jarige grootmoeder van de clan die ergens in Roemenië zit, terwijl neefje of kleinzoon ermee rijdt.

Soms wordt het vermogen van Roma zelfs op uw kosten helemaal legaal opgebouwd: zo is er een groot Roma-gezin in Sint-Niklaas dat met de hoge OCMW-uitkering die men ontvangt voor alle kinderen en familieleden rustig een eigen huis aan het bouwen is. Dat kan en mag in dit land allemaal… En geloof maar niet dat het probleem aan het verminderen is, zoals de klassieke media u proberen wijs te maken. Volgend jaar gaan de grenzen met Roemenië en Bulgarije helemaal open. You ain’t seen nothing yet! En vergeet intussen bij de volgende verkiezingen vooral niet op CD&V, SP.a, VLD, Groen en PVDA te stemmen, zodat dit wanbeleid kan verdergezet worden…

maserati tielrode

13 comments

 1. Ik woon in tielrode, konstant zie je ‘medelanders’ met de duurste autos rondrijden…ik vrees dat 1 op de 7 nog een optimistische verhouding is als je me kan volgen
  groetjes uit little chicago

 2. ik heb onlangs een reportage gezien over huwelijken en communie’s bij Roma’s, en die zien er allesbehalve goedkoop uit. Ze spreken zelf van bedragen met de nodige nullen om hun kinderen een feest te geven, het is aan de ocmw’s om dit beter te controleren, dus die maserati behoort waarschijnlijk tot Roma’s bezit. schandalig!!!

 3. Je kan hem ook laten” verdwijnen ” en dan weten ze ineens wie de eigenaar is ,of er met een wrak tegen knallen .

 4. De BBC zond in 2012 een reportage uit van Roma-bedelaars die fortuinen vergaarden. (Je zag ze als armoeliijders in lompen gekleed én in hun villa’s) …

  1. Ik heb die reportage gezien hoe ze hier het nodige bijeenbedelen om ginder volgens onze normen “goedkoop” een villa te kunnen bouwen. Enkel jaren terug werden hier bedelende meisjes afgezet om aan Antwerpse kerken te bedelen me een kindje op de arm, aangezicht naar de schouder gekeerd, kapje volledig over het hoofdje, Toen aan onze parochiekerk zo’n bedelaresje stond en ik het kindje over het hoofdje streelde nadat ik gegeven had, trok ze het kindje coleirig terug nadat ik vaststelde dat ik een hard poppenhoofd geaaid had i.p.v; een warm babykopje ! ECHT GEBEURD ! Ze speculeren gewoon op onze naieve sentimentaliteit want “commerce is commerce” !

 5. Er moet toch iemand van de buren kunnen bevestigen dat ze er mee rondrijden.
  Van mr De Witte moet we idd opletten wat we doen of zeggen, die is tegen de Vlaming !

  Danny

  1. De buren zullen ook wel van hetzelfde geschut zijn of niet durven praten!

 6. Beste Danny en redactie,
  Theoretisch kunnen alle nummerplaten door politiemensen opgevraagd worden, doch er moet een gegronde reden zijn voor de opvraging. Reken er maar op dat de politieambtenaar die deze plaat opvraagt op de vingers zal getikt worden (vb.blaam). Uit ervaring kan ik echter meedelen dat de voertuigen waarmee Roma’s zich verplaatsen meestal op een andere naam ingeschreven staan, zodat het voertuig bij betrapping op heterdaad niet kan worden aangeslagen.

 7. Door “Noren en Zweden” ?????? En ik die dacht dat “Vikings” uit de Sahara kwamen……Zeker hun jeugdbrigades, algemeen bekend als………..”jongeren” , allez toch in politiek-correcte groupuscules !

 8. Via de nummerplaat kan er toch wel iemand dat een nakijken van wie de auto kan zijn .
  Een bevriende politieman of zo

  Danny

  NVDR Geen onlogische gedachte, maar dat is illegaal, en dat doen we dus niet. Het is hier geen links schepenkabinet van Agalev/Groen hé (waar men in Antwerpen illegale dossiers bijhield over VB’ers, maar de verantwoordelijken nooit vervolgd zijn – of wat had je gedacht).

 9. Ze zullen er niet veel aan ;het is de politiekers die er hun plaats mee hebben ,en als je te veel over de roma s klaagt is Mr De Witte die klaar staat om er in te vliegen :

 10. dit dossier is al verschillende malen aan de kaak gesteld en in de media verschenen!!

Comments are closed.